Στη φάση που ερωτεύεσαι, κάνεις σχέση, βγαίνεις και σαλιαρίζεις, νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι και θέλεις να βλέπεις μόνο ΕΚΕΙΝΟΝ, πιστεύεις ότι δεν υπάρχει κανένας άλλο σ' αυτό το μάταιο κόσμο, που θα σε κάνει να νιώσεις άνετα κι ωραία με τον εαυτό σου. Αμ δε! Εδώ, εμφανίζεται η κολλητή σου που είναι ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει στο σύμπαν, που ξέρει πότε την έχεις ανάγκη χωρίς καν να της πεις λέξη, που καταλαβαίνει πότε είσαι στα πάνω ή στα κάτω σου, που σε μυρίζεται από χιλιόμετρα μακριά. Και να ξέρεις, πολλές φορές είναι πολύ (πολύ πολύ πολύ) καλύτερη από ένα αγόρι. Πότε; Όταν...

1. Ήθελες να φας σαν τρελή μια ολόκληρη πίτσα. Και το έκανες. Και δε σου είπε λέξη. Και δε σε έκρινε. Και σου έφερε κι ένα αναψυκτικό για να συνέλθεις μετά.

2. Σου είπε ότι είσαι όμορφη και το εννοούσε. Κάπως έτσι, σου έφτιαξε τη διάθεση μέσα σε μισό λεπτό και πήρες τα πάνω σου, παρόλο που η ημέρα σου μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν και η καλύτερη. Ποιος άλλος έχει τη δύναμη να σε κάνει να χαμογελάς όταν ΟΛΑ πηγαίνουν ανάποδα; 

3. Περνούσες ζόρικα με τα μαθήματα, δεν την πάλευες ούτε στιγμή στη σχολή και γκρίνιαζες από το πρωί ως το βράδυ. Το ξέρεις, κανένας άλλος δε θα άντεχε τα μούτρα και τη γκρίνια σου - εκείνη, προφανώς, όχι μόνο (σε) άντεχε αλλά έκανε πως δεν άκουγε πολλά απ' όσα έλεγες όταν ξέφευγες από τα όρια και επέμενες ότι δε θα τα καταφέρεις ποτέ, η απάντηση της θα ήταν πάντα κάτι διπλωματικό του στιλ "χμμ μήπως να πάμε μια βόλτα να πάρεις λίγο αέρα;".

Αποτέλεσμα εικόνας για best friend gif

4. Ήσουν άρρωστη ή σφάδαζες από πόνους περιόδου. Τότε, έσκασε εκείνη μύτη στην εξώπορτα σου, κρατώντας σοκολάτες, κρέμες προσώπου, παυσίπονα, τσάι με γεύση τσιχλόφουσκα και ήρθε για να σε γιατρέψει όπως μόνο εκείνη ξέρει.

5. Μάλωσες με τους δικούς σου κι έφυγες από το σπίτι, δήθεν για να κάνεις την επανάσταση σου. Φυσικά, σε φιλοξένησε σπίτι της, σου μαγείρεψε, σε πρόσεξε, σε φρόντισε και παράλληλα επικοινώνησε με τους δικούς σου για να έρθουν να σε μαζέψουν και να τα βρείτε - όχι, όχι, δεν είναι ότι δε σε άντεχε άλλο μέσα στα πόδια της.

6. Είχες τις πιο τρελές ιδέες και ήθελες να τις μοιραστείς με κάποιον που δε θα σε παρεξηγήσει. Έστω ότι ξυπνάς ένα πρωί με διάθεση για ταξίδια, ε μόνο εκείνη θα καθίσει να κάνει σχέδια για ταξίδια και εκδρομές ενώ ξέρει ότι έχεις το πολύ 10 ευρώ στην τσέπη σου.

Αποτέλεσμα εικόνας για best friend gif

7. Ήθελες να λιώσεις με πιτζάμες, ταινίες, χωρίς μακιγιάζ, χωρίς φτιαγμένα μαλλιά. Καλώς ή κακώς, η παρουσία ενός αγοριού σε κάνει να θέλεις να προσέξεις παραπάνω την εμφάνισή σου, μην τυχόν και δει κανένα σπυράκι το παιδί και ταραχτεί.

8. Αποφάσισες να μάθεις να οδηγείς. Τότε με κίνδυνο της ζωής της μπήκε στο αυτοκίνητο σου κι ακόμη κι αν ζαλίστηκε με τις απότομες στροφές και τα φρεναρίσματα δεν έδειξε να ταράζεται καθόλου.

9. Δεν μπορούσες να κοιμηθείς και ήθελες κάποιον για να κάνετε φιλοσοφικές συζητήσεις μέσα στο βράδυ. Τι είναι ο άνθρωπος; Πού πάμε; Ποιος είναι ο σκοπός μας; Υπάρχει άραγε ζωή σε άλλους πλανήτες; Ε- μάντεψε - εκείνη άφησε τον ύπνο της για χάρη σου και μόνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για best friend gif

10. Είχες συνέντευξη για δουλειά, κι έπρεπε κάποιος να σου κάνω ερωτήσεις το προηγούμενο βράδυ για να προβάρεις κλισέ απαντήσεις, να μη χάσεις τα λόγια σου, να νιώσεις σιγουριά για τον εαυτό σου, να σε πουλήσεις όσο καλύτερα μπορείς. Εν μέρει της χρωστάς τη θέση που πήρες, δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει!

xx