Θετικά, αρνητικά, αμηχανία, θλίψη και πόσα άλλα μπορείς να νιώσεις όσο ψάχνεις έναν πρώην στα social media. Τα θετικά που μπορούν να βγουν από αυτή την αναζήτηση - γιατί προφανώς υπάρχουν και θετικά - είναι να συνειδητοποιήσεις ότι δε νιώθεις πράγματα γι' αυτόν, ότι τον ξεπέρασες, ότι δε σου καίγεται καρφάκι που έκανε check in στον Κιάμο με άλλες 15 κοπέλες. Τα αρνητικά είναι - μάλλον - περισσότερα γιατί το πιο πιθανό είναι να θυμώσεις που άρχισε να βγαίνει σαν τρελός (ενώ με εσένα ήθελε να λιώνει στον καναπέ με μπύρα και πίτσα), που άρχισε να κάνει τόσο στενή παρέα με τις άκυρες κοπέλες της σχολής του, που ανεβάζει σέλφι όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, που είναι κυριολεκτικά ένας άλλος.

Αρχικά, ναα ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν νιώθεις την ανάγκη να τον ψαχουλέψεις στα social media, η ανθρώπινη περιέργεια είναι άλλωστε από μόνη της μια πολύ καλή αιτία.Καλώς ή κακώς, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σου δίνουν αυτή την καταραμένη  δυνατότητα να μπαίνεις ανά πάσα στιγμή στην καθημερινότητα του και να μαθαίνεις μ' ένα κλικ από το αν άργησε στη δουλειά του, μέχρι τι φαγητό του έφτιαξε η μαμά του (instastory alert!).

Ξέρεις, όμως, τι πρέπει να σκεφτείς σε κάθε περίπτωση;

1. Ποιά είναι τα κίνητρα σου άραγε; Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ικανοποιώ-τη-φυσική-μου-περιέργεια και στο-ψάχνω-τι-κάνει-γιατί-τον- θέλω σαν τρελή. Συνήθως, όταν περνάμε ένα διάστημα χωριστά και βαριόμαστε ή δε βρίσκουμε κάτι άλλο να μας συγκλονίσει, έχουμε την τάση να γυρνάμε στα παλιά. Όταν σκεφτείς τι σε κάνει να τον αναζητάς, έστω και ηλεκτρονικά, θα καταλάβεις κιόλας ποια είναι τα βασικά σου κίνητρα.

2. Ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει όλο αυτό; Έστω ότι μπαίνεις στο προφίλ του στο facebook και βλέπεις όλο το δίσκο του Ρέμου να έχει ανέβει στον τοίχο του, με λόγια αγάπης και μετάνοιας, καρδούλες και υπονοούμενα. Έστω ότι πέφτεις στην παγίδα να του στείλεις, να μιλήσετε για ώρες, να βρεθείτε και να αγαπηθείτε από την αρχή. Έστω ότι αυτό είναι ένα από τα σενάρια που μπορεί να συμβούν, είσαι έτοιμη για κάτι τέτοιο;

3. Ετοιμάσου να δεις πράγματα που δε θα σου αρέσουν. Σαν να λέμε, μπορεί ο πρώην σου ξαφνικά να κάνει ζωή που δεν έκανε μαζί σου - κι ας είχες φαγωθεί να πάτε εκδρομή, κι ας έβγαινε με φόρμα κάθε φορά που ήταν να βρεθείτε, κι ας έφτανε μόνο μέχρι το μπαρ της γειτονιάς του όταν ήταν να πάτε για ποτό. Τώρα, οργώνει όλη την πόλη, ντύνεται ωραία και προσέχει την παραμικρή λεπτομέρεια στην εμφάνιση του, κάνει εκδρομές και ταξίδια. Πόσο έξαλλη μπορεί να σε κάνει όλο αυτό; Θα σου πω εγώ, πολύ.

4. Ζήτα συγγνώμη αλλά όχι να τα ξαναβρείτε μέσω social media. Αν έτυχε να πείτε και μια κουβέντα παραπάνω, ποτέ δεν είναι αργά να του ζητήσεις συγγνώμη. Το να του ζητήσεις όμως να βρεθείτε για να πάρεις πίσω όλες τις βαριές κουβέντες που είπες, μπορεί να γίνει αρκετά παρεξηγήσιμο. Οπότε μ' ένα μήνυμα ή έστω τηλεφώνημα, είσαι καλυμένη. Αν πάλι, θέλεις να τα ξαναβρείτε, τότε ναι, ζήτα του να βρεθείτε, αλλά μη χρησιμοποιήσεις το messenger ή το direct για να τον κυνηγήσεις. 

5. Μήπως δε βλέπεις τα πράγματα ρεαλιστικά; Μπορεί να είσαι όσο λυπημένος/ξενερωμένος/εκνευρισμένος είσαι κι εσύ, απλά να επιλέγει να δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο μέσω των social media. Όπως και να είναι όμως, το ότι βλέπεις τις φωτογραφίες του και τα ποστ του και νιώθεις ότι σου λείπει, μπορεί να είναι απλά η δύναμη της συνήθειες και όχι μια πραγματική ανάγκη να είστε μαζί.

6. Η σεξουαλική σου επιθυμία μπορεί να σε κάνει να πιστέψεις ότι τον θες. Σου λείπει αυτός, οι στιγμές σας, το πόσο τρυφερός ήταν μαζί σου και πάει λέγοντας. Αυτό δε σημαίνει ότι είσαι ερωτευμένη ή ότι τον αγαπάς όπως στις αρχές. Οι σεξουαλικές σκέψεις είναι αναμενόμενες, αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από ερωτική επιθυμία.

xx