Το instagram έχει εξελιχθεί σε τρελό εργαλείο επικοινωνίας γενικά και του φλερτ ειδικότερα. Μην το γελάς, ξέρεις πόσοι το χρησιμοποιούν για να προσεγγίσουν το άτομο που τους ενδιαφέρει; Το καλό με το instagram είναι ότι οι πληροφορίες που περνούν από την αρχική σου είναι πάνω κάτω ελεγχόμενες (μπορεί να σε ακολουθεί όποιος θέλει, χωρίς να αναγκάζεσαι να τον ακολουθείς κι εσύ), ενώ σου δίνει πλέον περισσότερες αφορμές για να πιάσεις την κουβέντα σε κάποιον (όχι εγώ, μια φίλη μου) - βλέπε, το story που ανέβασε πριν λίγο από τη στάση του λεωφορείου. Αν θες να κερδίζεις έδαφος στο παιχνίδι του φλερτ μέσω του instagram, φρόντισε να περιορίσεις φωτογραφίες που...

1. Έχουν γενικά πάρα πολλά hashtags. Δείχνεις πόσο απελπισμένη είσαι για μερικά likes, πράγμα που τον ξενερώνει γιατί αυτομάτως σε φαντάζεται να ανανεώνεις διαρκώς την αρχική σου για να δεις τα likes να πέφτουν βροχή και να κάθεσαι να μετράς πόσα θέλεις ακόμη για να φτάσεις το στόχο σου (τι εννοείς δεν έχεις στόχο σε likes όταν ανεβάζεις μια φωτογραφία;).

2. Έχουν συγκεκριμένα "ενοχλητικά" hashtags. Κάτι σαν το #likesforlikes για παράδειγμα. Καλύτερα να έχεις λιγότερα likes σε μια φωτογραφία, παρά να δείχνεις πόσο πολύ προσπαθείς για να τραβήξεις την προσοχή των χρηστών - και ειδικά, χρηστών που δεν ξέρεις καν και μπορεί να βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου.

3. Ψαγμένες ατάκες. Αποφθέγματα, στίχους από τραγούδια, παροιμίες και τα σχετικά. Όσο λανθασμένο μπορεί να φαίνεται στον κόσμο των social media το να ποστάρεις μια φωτογραφία χωρίς λεζάντα (WHAT), άλλο τόσο ενοχλεί το να κάνεις ένα - καθόλου ευφάνταστο - copy paste από το διαδίκτυο. Προτείνω να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει και να γράψεις κάτι που θα τραβήξει το μάτι!

4. Περιλαμβάνουν παιδιά/μωρά. Ε βαριέται να βλέπει λήψεις από το κοριτσάκι που μένει στον πάνω όροφο ή το μικρό σου ξαδερφάκι. Πέρα από δικές σου - δήθεςν αυθόρμητες - φωτογραφίες, ίσως και να θέλει περισσότερο να βλέπει γλυκά/junk food ή απλά τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες κτιρίων και δρόμων. Όχι όμως παιδιά, γιατί τότε δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι ώστε να σου πιάσει την κουβέντα.

5. Έχουν τραβηχτεί στο γυμναστήριο. Ναι okay, λίγο υπερβολικούλι κι αυτό, δε νομίζεις; Όσο θα εκτιμήσει μια φωτογραφία από την aerial yoga, άλλο τόσο θα ξενερώσει η σέλφι τύπου "να εδώ, λιώνουμε στο διάδρομο". Και ποιον δε θα τον ξενέρωνε δηλαδή;

6. Επιδεικνύουν το σώμα. Ναι, να δείξεις τους καλογυμνασμένους σου κοιλιακούς ή τα γραμμωμένα σου πόδια, αλλά αν στο προφίλ σου κυριαρχούν μόνο τέτοιες φωτογραφίες, τότε το πιο πιθανό είναι να σε περάσει για λίγο εγωκεντρική και να μην ασχοληθεί παραπάνω. Βέβαια, αν στοχεύεις σε ένα gym freak, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

7. Δείχνουν πόσο παρτάρεις/πίνεις. Όχι, όχι, δε είναι τόσο ότι ζηλεύει, απλά σε φαντάζεται να μιλάς με άπειρο κόσμο, να σε γυροφέρνουν αγόρια, να είσαι ανοιχτή σε γνωριμίες κι οποιοδήποτε άλλο σενάριο που τον κάνει να νιώθει μειονεκτικά (και κατά συνέπεια, να κλείνεται στο καβούκι του). Δε θα σου πω να καταπιέζεσαι και να μην ανεβάζεις στιγμές της καθημερινότητας σου, αλλά θα σου προτείνω να μην προβάλλεις τις εξόδους σου προκειμένου να τον προκαλέσεις γιατί μπορεί να λειτουργήσει εντελώς αντίθετα.

8. Δεν έχουν tags τα εικονιζόμενα πρόσωπα, για να κάνει την έρευνα του κι αυτός και να δει αν το παιδί που σφιχταγκαλιάζεις στη φωτογραφία είναι φίλος ή κάτι παραπάνω. Όποιος είπε ότι το stalking είναι αποκλειστικά γυναικεία ασχολία, πόσο λάθος έκανε, παιδιά μου.

xx