Πριν αρχίσω να σου αραδιάζω τι να ΜΗ βάλεις στο πρώτο ραντεβού, έχω χρέος να σου πω τι να βάλεις: σίγουρα κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις άνετα, να έχεις ελευθερία κινήσεων, να σου δίνει παραπάνω αυτοπεποίθηση και να μη δείχνει πολύ επιτηδευμένο. Ναι ναι, το ξέρω, ακούγεται πολύ περίπλοκο και αγχωτικό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι στην πράξη θα δεις πως το άνετο ντύσιμο, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πως θα κινείσαι και στον αέρα που θα εκπέμπεις. 

Έχε το νου σου, λοιπόν, και απόφυγε αυτά:

1. Ένα καινούριο ζευγάρι γόβες. Θέλεις να σε χτυπήσουν και να μην μπορείς να περπατήσεις άνετα; Χειρότερο δεν έχω από το να βλέπω κοπέλες να περπατούν άτσαλα πάνω σε χαριτωμένες γόβες - κι αυτό το λέει κάποια που τις αποφεύγει γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.

2. Οτιδήποτε δε σε κάνει να νιώθεις 100% άνετα. Αυτό μπορεί να ειναι ένα πολύ στενό τζιν που σε πιέζει τόσο πολύ που νομίζεις ότι θα σκάσεις, ένα μπλουζάκι που έχει πολύ έντονο ντεκολτέ και σε κάθε κίνηση τρέμεις μη βγει έξω όλο το σουτιέν σου (ε ντροπή πια), κάτι ωραία βραχιόλια που όμως κάνουν θόρυβο κάθε φορά που κουνάς τα χέρια σου για να περιγράψεις κάτι και πάει λέγοντας!

3. Πάρα πολύ άρωμα. Ο στόχος είναι να το μυρίσει, να του αρέσει, να σε συνδυάσει μ' αυτό. Όχι να μυρίζεις από χιλιόμετρα μακριά και να καταλάβει ότι απλά προσπαθείς ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να τον κερδίσεις. Όλα με μέτρο και κυρίως το άρωμα!

4. Κάτι ακατάλληλο για την περίσταση. Εξαρτάται που θα γίνει το ραντεβού. Αν, ας πούμε, θέλει να κάνει τη διαφορά και σου προτείνει να πάτε στο λούνα παρκ, οι μπότες που φτάνουν πάνω από το γόνατο μάλλον θα είναι too much για τη συγκεκριμένη περίσταση. Αντίστοιχα, αν σε πάει σε ένα πολύ ωραίο μαγαζί για ποτό, τα sneakers σου ενδέχεται να μη φανούν αντάξια της βραδιάς. Δε χρειάζεται να βάλεις ένα φόρεμα υπερπαραγωγή, αλλά να εξετάσεις το πρώτο και βασικότερο όλων, δηλαδή το που ακριβώς θα πάτε.

5. Κάτι που να μην είσαι εσύ. Έστω ότι δε φοράς ποτέ έντονα χρώματα, αν ντυθείς μ' ένα φόρεμα που είναι κατακόκκινο (αρχικά, δε θα νιώθεις άνετα) κι έπειτα δε θα είσαι ο εαυτός σου. Δε σου λέω να μην προσέξεις μαλλιά/μακιγιάζ/ρούχα λίγο παραπάνω απ' ότι αν πήγαινες ένα απλό καφέ με μια φίλη σου, αλλά μη βγεις εντελώς έξω από τα νερά σου γιατί μπορεί αυτό να σε φέρει τελικά σε δύσκολη θέση.

xx