Αρχικά, ας το πάρουμε ως δεδομένο: ναι παιδιά, ο έρωτας περνάει. Χωρίς να σου γυαλίσει ο Γιαννάκης από δίπλα ενώ τα έχεις με τον Κώστα, χωρίς να γίνει κάτι συγκεκριμένο που θα σε ξενερώσει, χωρίς να το περιμένεις - τσουπ, ξυπνάς ένα πρωινό και συνειδητοποιείς ότι δε νιώθεις πια όπως παλιά. Βέβαια, τις περισσότερες φορές δε θα δώσεις σημασία, θα σκεφτείς ότι είναι μια φάση που περνάει - φράση που λέμε αρκετά συχνά όταν θέλουμε να μας χρυσώσουμε το χάπι - όμως ξέρεις σε ποιές περιπτώσεις πρέπει να δώσεις λίγη σημασία παραπάνω; Σίγουρα σ' αυτές που ακολουθούν!

1. Δε θες να τον δεις ή έστω, δεν το επιδιώκεις. Προτιμάς να παίξεις με τη γάτα σου, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να ξεσκονίσεις τη βιβλιοθήκη ή να φτιάξεις γεμιστά. Δε θέλω να σε αγχώσω, αλλά αν δεν πεθαίνεις να τον δεις ή αν δε σου λείπει φρικτά όταν περνάτε μερικές μερικές χωρίς να βρεθείτε, τα πράγματα μάααλλον έχουν αλλάξει λιγάκι.

Αποτέλεσμα εικόνας για gif bridget jones

2. Σου λείπει η εποχή που ήσουν ελεύθερη. Όχι ντε και καλά για να παρτάρεις σαν να μην υπάρχει αύριο, αλλά για να μην έχεις σε κανένα να δώσεις λογαριασμό που σου χαμογέλασε 2-3 φορές ο τύπος στο εστιατόριο (και του χαμογέλασες κι εσύ) ή που πέτυχες έναν παλιό γνωστό και καθίσατε για ένα καφέ. Μπορεί να μη σε καταπιέζει (και μπράβο του) αλλά άλλες ελευθερίες έχεις όταν είσαι μόνη σου κι άλλες - εντελώς - όταν είσαι σε σχέση.

3. Βαριέσαι να του στείλεις ή να τον πάρεις τηλέφωνο. Δεν είσαι πια στη φάση που θες να μιλάτε κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ, όπως κάνατε μέχρι τώρα - ξέρεις, που χαζομιλούσατε για ώρες χωρίς να έχετε τίποτα ουσιαστικό να πείτε. Ακόμη κι όταν ακούς τον ήχο του μηνύματος στο κινητό σου, αρχίζεις και φορτώνεις προκαταβολικά γιατί ξέρεις πως σίγουρα θα είναι αυτός για να σε ρωτήσει κάτι κλισέ τύπου "πως πάει η δουλειά;" ενώ βλέπει ότι κάθε μέρα παίρνει την ίδια ακριβώς απάντηση "πνίγομαι χρυσέ μου, πνίγομαι".

Αποτέλεσμα εικόνας για gif bridget jones

4. Δυσανασχετείς όταν σε ρωτούν πως τα πάτε. Δεν μπορείς να πεις καλά, γιατί ποιον πας να κοροϊδέψεις άλλωστε; Από την άλλη, ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό δε θες να το παραδεχτείς ότι βαρέθηκες τη σχέση σας και πως ο έρωτας σού πέρασε λες και ήταν  ένας απλός πονόλαιμος.

5. Ό,τι και να πει/κάνει σ' εκνευρίζει στο λεπτό. Από το απλό "θες να δούμε την τάδε ταινία;" - OXI, δε θέλω - μέχρι και το πιο πολύπλοκο, τύπου "που θα πάει αυτή η σχέση/;/ θες να μείνουμε μαζί;". Με λίγα λόγια, εκείνος είναι στη φάση που τα βλέπει όλα τέλεια κι εσύ στη δικιά σου, όπου δεν ξέρεις πως να κάνεις τη μεγάλη έξοδο.

Αποτέλεσμα εικόνας για gif bridget jones

6. Νιώθεις ότι δεν περνάς πια το ίδιο καλά όταν βγαίνετε. Σαν να μην έχετε πια κάτι να πείτε, σαν να μη σου τραβάει το ενδιαφέρον, σαν να μην ήταν τελικά αυτός ο επίγειος θεός που νόμιζες ότι έχεις δίπλα σου (ο έρωτας βλέπεις, ο έρωτας!).

7. Έχεις την ανάγκη να φλερτάρεις. Χωρίς να θες κάποιον άλλο, χωρίς να σου την πέφτει κανείς, χωρίς να ψάχνεσαι γενικότερα, απλά θέλεις να νιώσεις αυτό το φλερτ που σου έχει λείψει, να νιώσεις ότι αρέσεις, να λάβεις ένα μήνυμα που να μην είναι το αναμενόμενο, να βιώσεις κάτι πιο ιντριγκαδόρικο. 

Υ.Γ. Χμμμ, αν ισχύουν πάνω από 3 στα 7, προτείνω να κάτσεις να σκεφτείς τι θέλεις!

xx