Από τη μια οι γονείς σου, από την άλλη η σχέση σου, υπάρχει άραγε η ιδανική ισορροπία ανάμεσα σ' αυτές τις δυο πλευρές; Έχουμε συναντήσει πολλές περιπτώσεις γονέων: άλλοι είναι διακριτικοί, δεν ανακατεύονται στις σχέσεις των παιδιών τους, κρατούν γενικώς μια ουδέτερη - κι άκρως βολική στάση. Άλλοι ανακατεύονται μέχρι εκεί που τους παίρνει, δε λένε πολλά, αλλά έχουν θετική στάση, ενδιαφέρονται να πλησιάσουν το ταίρι του παιδιού τους και να είναι ευχάριστοι μαζί του. Υπάρχουν, επίσης, κι εκείνοι οι γονείς που ανακατεύονται ΠΑΝΤΟΥ, έχουν λόγο για τα ΠΑΝΤΑ και γίνονται τρομερά δυσάρεστοι για τη σχέση των παιδιών τους. Έστω, ότι το πρόβλημα μας είναι η τελευταία κατηγορία, αν εντοπίζεις σ' αυτή σημάδια των γονιών σου, έχε το νου σου στα παρακάτω: 

(Μπορεί να τα ξεστομίσουν σε ανύποπτο χρόνο και να χαλάσουν όλο το ρομαντισμό της σχέσης!)

1. Γιατί άργησες τόσο στο τραπέζι; Το φαγητό τώρα έχει κρυώσει. Πόσο άβολο θα ήταν κάτι τέτοιο. Καλούν το αγόρι σου για φαγητό, αυτός για τον τάδε λόγο αργεί κι έχει δυο άτομα πάνω από το κεφάλι του να του κάνουν μάθημα συμπεριφοράς. Για να το αποφύγεις όλο αυτό, είτε πες του να έρθει νωρίτερα (τύπου μισή ώρα πριν) ή πες στους γονείς σου ότι κάτι πολύ σοβαρό του συνέβη και δε θέλει να το συζητήσει (ε εκεί τους χτυπάς στο φιλότιμο).

Αποτέλεσμα εικόνας για gif parents

2. Ήρθε το αγόρι σου, ετοιμάστηκες; Έχει έρθει στο σπίτι για να δείτε ταινία, δεν είσαι έτοιμη ακόμη, του ανοίγει η μαμά σου *ωχ* και τον αποκαλεί αγόρι σου μπροστά του, πριν καν πείτε επίσημα μεταξύ σας ότι είστε μαζί. Ξέρεις, αυτό συμβαίνεισυνήθως κάπου τον πρώτο καιρό (ή λίγο αργότερα) που βρίσκεστε ακόμη σε ένα στάδιο γνωριμίας/τεσταρίσματος. Ηθικό δίδαγμα: δε χρειάζεται να έρθει ακόμη από το σπίτι.

3. Πως γνωριστήκατε με την κόρη μου; Εμ τα θες και τα παθαίνεις. Αρχικά, είναι απαράδεκτο να βγάζει το αγόρι σου το φίδι από την τρύπα σε τέτοιες περίεργες ερωτήσεις. Πριν τον φέρεις στο σπίτι, φρόντισε να έχεις καλύψει και την παραμικρή τους απορία για να μη σηκωθεί και φύγει τρέχοντας το παιδί.

4. Δε θα πιείτε πολύ σ' αυτό το πάρτι που θα πάτε ε; Το αφήνουμε πάνω σου. Κι έτσι του φορτώνουν την ευθύνη σου - λες και δεν μπορείς να προσέξεις μόνη σου τον εαυτό σου. Εκείνος τρομοκρατείται ότι αν κάτι δεν πάει καλά θα τα βάλουν μαζί του και δε σ' αφήνει ούτε να περπατήσεις μισό μέτρο μόνη σου.

Αποτέλεσμα εικόνας για robert de niro watching you gif

5. Τι όμορφο αγόρι που είσαι εσύ! *Awkard* Κι εκείνος ντρέπεται, κοκκινίζει ολόκληρος και για να καταλάβεις τι περνάει, σε αναγκάζει να γνωρίσεις κι εσύ τους δικούς του - άλλο δράμα από κει! Γενικά, ακόμη και κοπλιμέντα να του κάνουν, το αγόρι σου θα νιώσει πολύ άβολα γιατί δεν είναι ό,τι καλύτερο να του μιλάει για την εμφάνιση του η μαμά σου, με τη θεία σου και τη γιαγιά σου από δίπλα να ράβουν και να κόβουν ("ναι ναι, πολύ όμορφο παιδί"!).

6. Η κόρη μου από μικρή ονειρευόταν γάμους και παιδιά, θα στο έχει πει φαντάζομαι. ΟΡΙΣΤΕ; Χμμμ, θέλει δε θέλει η μαμά σου το έβαλε το χεράκι της για να γίνεις ρεζίλι και κοντεύεις να βρεθείς χωρισμένη και με την ταμπέλα της κοπέλας-που-είναι-ταγμένη-στο-σπίτι-στο-σύζυγο-και-στα-παιδιά. Πες στη μαμά σου ότι άδικα ράβεται, μόλις τον χάσατε το γαμπρό.

Αποτέλεσμα εικόνας για shakira gif

7. Σου έχει πει για τότε που....; Εδώ συμπληρώνεις κατά βούληση την πιο ντροπιαστική στιγμή που έχεις περάσει από την ημέρα που γεννήθηκες μέχρι σήμερα, γιατί ΑΥΤΗ θα βρουν να θυμηθούν μπροστά του κι αυτή θα εξιστορήσουν με πάσα λεπτομέρεια.

xx