Κατά τη διάρκεια της ζωής σου το να χωριστείς με τις φίλες σου είναι ένα αναπόφευκτο κακό. Άλλες φορές για ένα ορισμένο διάστημα - βλέπε σπουδές, πρόγραμμα ανταλλαγής ή για δουλειά στο εξωτερικό κι άλλες για πιο μόνιμα, όταν εκείνη μετακομίζει οικογειακώς για διάφορους λόγους που δεν περνούν από το χέρι σας. Όπως και να έχει, η φιλία από απόσταση, όπως ακριβώς και η σχέση εξ αποστάσεως, έχει μερικά καλά και - τα διπλάσια - αρνητικά. Έχουμε και λέμε; 

1. To skype γίνεται ξαφνικά το πιο χρήσιμο εργαλείο στον υπολογιστή σας (και γενικότερα). Τη βλέπεις και νομίζεις ότι δεν έχετε χωριστεί ποτέ, λες και κάθεται ακριβώς δίπλα σου στο δωμάτιο όπως τότε, πίνει τον καφέ της, γελάτε, συζητάτε, σου λέει ανέκδοτα (που πιστεύει ότι είναι αστεία ενώ εσύ γελάς από ευγένεια).

Αποτέλεσμα εικόνας για besties gif

2. Τα μηνύματα, τα τηλεφωνήματα, τα emails δίνουν και παίρνουν. Ξαφνικά, ο λογαριασμός του κινητού και σταθερού αυξάνεται επικίνδυνα. Πολλές φορές το skype δεν πιάνει καλά, μια έχει πρόβλημα σύνδεσης εκείνη, μια βρίσκεσαι εσύ εκτός σπιτιού, την παίρνεις τηλέφωνο και ξεχνιέστε με τις ΩΡΕΣ.

3. Περνάτε μεγάλο μέρος της ημέρας κοιτώντας πτήσεις για να ανταμώσετε το γρηγορότερο δυνατό. Μαζεύεις χρήματα για να βρεθείτε, κάνετε σχέδια, ψάχνεε προορισμούς. Όπως και να έχει, το σπίτι σου είναι πάντα ανοιχτό για εκείνη και τις τρέλες της! Φυσικά, παρακαλάτε να συμπέσουν οι ημέρες των διακοπών σας, κενά από μαθήματα, με λίγα λόγια να συνωμοτήσει το σύμπαν για να κάνετε παρέα μια βόλτα όπως παλιά.

4. Ξεκινάτε από τώρα να κάνετε σχέδια για τις επόμενες καλοκαιρινές διακοπές. Βρε κορίτσια, λίγο νωρίς δεν είναι;

Αποτέλεσμα εικόνας για besties gif

5. Στέλνετε πακέτα η μια στην άλλη. Μια κάρτα από την εκδρομή που έκανες, το αγαπημένο της T-shirt που εντελώς τυχαία το πήρες μαζί φεύγοντας, γλυκά, περιοδικά, οτιδήποτε μπορεί να φτάσει σώο της το έχεις στείλει ήδη.

6. Δε μένετε πίσω στις "ερωτικές εξελίξεις" της άλλης. Με το που βγεις με κάποιον της στέλνεις μήνυμα για να μοιραστείς τις πρώτες εντυπώσεις, με το που γνωρίσει κάποιον σου στέλνει άπειρο υλικό - πολύ πιο πλήρες κι από της info που έχει ο τύπος στο προφίλ του στο facebook.

7. Όσα άτομα γνωρίζετε ξεχωριστά μαθαίνουν από τα πρώτα λεπτά για την παρέα που κάνετε. Με το που έκανες νέες παρέες έσπευσες να τους μιλήσεις για την κολλητή που άφησες πίσω, το ίδιο κάνει κι εκείνη με τις νέες της φίλες. Έτσι, όχι μόνο δεν χάνεστε, αλλά τη σκέφτεσαι τις διπλάσιες φορές μέσα στη μέρα σου. " Α ναι, αυτό το άθλημα είναι το αγαπημένο της φίλης μου που σου λεγα!".

8. Κανονίζετε μια μέρα μέσα στην εβδομάδα που θα είστε διαθέσιμες να πείτε όλα τα νέα σας. Το chat και το skype δε βολεύουν γιατί τα λέτε όλα σε real time και μπερδεύεστε! Βασικά, δεν ξέρετε τι να σχολιάσετε πρώτο, γι' αυτό μια καλή λύση είναι να στέλνετε emails (ναι, σε μορφή εκθεσάρας) όπου εκεί θα λέτε αναλυτικά τι έγινε την εβδομάδα που πέρασε.

Αποτέλεσμα εικόνας για besties gif

9. Ζηλεύεις τα άτομα που περνούν χρόνο μαζί της. Όχι επειδή δε θες το καλό της, αλλά επειδή κάποιος άλλος μπορεί να μαθαίνει τα νέα της πρώτος ή ακόμη και να τα ζει από πρώτο χέρι. Στα γενέθλια και στη γιορτή της. άλλοι της κάνουν πάρτι και δώρα, στις φωτογραφίες στο facebook φιγουράρουν άλλα πρόσωπα, τώρα πια δεν έχει "inside jokes" μόνο με σένα. Χαλάρωσε, η ζωή προχωράει, δε γίνεται να μένετε κολλημένες σε μια μόνο φιλία!

xx