Δεν έχω γνωρίσει πολλά Κριάρια μέχρι τώρα, αλλά (πολύ) λίγα και (πολύ) καλά. Με βάση αυτά τα ελάχιστα άτομα που έχω γνωρίσει όμως, έχω πειστεί ότι είναι ευχάριστα, δυναμικά, εργατικά και easy going που λέμε και στο χωριό μου. Ακολουθούν τα 7 χαρακτηριστικά που έχει η φίλη Κριός και την κάνουν μια από τις καλύτερες φίλες που θα μπορούσες να έχεις δίπλα σου:

1. Η ενέργεια της (σχεδόν) ανεξάντλητη. Έχει όρεξη να κάνει πράγματα, να σηκωθεί νωρίς και να έχει μπροστά της όλη τη μέρα, δε θέλει να χάνει το χρόνο της ούτε να τεμπελιάζει. Δε θα τη δεις να πηγαίνει από τον ένα καφέ στον άλλο, αλλά θα έρθει όπου της πεις, πρόθυμη να σου κάνει παρέα, να σε εξυπηρετήσει, να σε βοηθήσει.

2. Πολύ ειλικρινής. Αν δε σου πηγαίνει αυτό που φοράς, θα στο πει χωρίς δεύτερη σκέψη. Προτιμάει να σου πει την αλήθεια εκείνη, παρά να την προλάβει κάποιος άλλος - έτσι δεν κάνουν οι σωστές φίλες; Την ίδια ειλικρίνεια περιμένει κι από εσένα, μην την αφήσεις να κυκλοφορεί με τη φούστα που δεν την κολακεύει, θα το εκτιμήσει.

3. Πάντα στην ώρα της. Καλό για σένα που είσαι συνεπής, καλό και για σένα που πάντα αργείς γιατί θα σε στρώσει η φίλη Κριός (θες δε θες). Απλά μην την αφήσεις να περιμένει, παίζεις με τη ζωή σου.

4. Παραδέχεται τα λάθη της. Δύσκολα θα θυμώσει στ' αλήθεια μαζί σου, αλλά αν κάνει κάποιο λάθος ή σου μιλήσει άσχημα, θα σου ζητήσει συγγνώμη μόλις το συνειδητοποιήσει.

5. Αφήνει περιθώρια στον άλλο να κινηθεί. Έχεις το χώρο σου και την ελευθερία σου, δε θα σε πνίξει με τη φιλία και την αγάπη της. Θα καταλάβει αν δεν μπορείς να βγείτε, αν δεν έχεις τα κέφια σου για εξόδους και ποτά, δε θα σε βγάλει με το ζόρι για να κάνει το κομμάτι της. Δεν είναι από τις κτητικές φίλες που σε κουράζουν, αλλά από τις άλλες που θέλουν να νιώθεις 100% άνετα μαζί τους.

6. Εκνευρίζεται εύκολα και ηρεμεί εξίσου γρήγορα. Ίσως να το κρατήσει μέσα της, αλλά μη φανταστείς ότι κρατάει κιόλας για πολύ. Ξέρει να χειρίζεται τον εαυτό της, να ξεπερνάει το θυμό της και να σκέφτεται λογικά.

7. Θέλει να είσαι συνεπής σε όλα σου. Και καλά κάνει δηλαδή. Τουλάχιστον απαιτεί κάτι που σου προσφέρει κιόλας από μόνη της, κι αυτό την κάνει ένα από τα πιο δίκαια άτομα που θα γνωρίσεις στη ζωή σου!

xx