Μια γενικότερη φιλοσοφία που ακολουθώ στη ζωή μου, είναι αυτή της αυτοκριτικής. Μ’ αρέσει πολύ να καταγράφω αυτά που (δεν) κάνω και στη συνέχεια να τα αναλύω όσο περισσότερο γίνεται. Δεν ξέρω αν ισχύει ή όχι, πάντως δημιουργώ στον εαυτό την εντύπωση της αυτοβελτίωσης και διόρθωσης των κακώς κειμένων όσον αφορά τις πράξεις και τις διαδρομές που επιλέγω.

Στα παραπάνω πλαίσια, έχω αναρωτηθεί αρκετές φορές τι δεν έκανα ή δεν κάνω σωστά στις εκάστοτε σχέσεις μου και νομίζω πως τα έχω καθορίσει πλήρως μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, συγκρίνοντας τα δικά μου λάθη με εκείνα των φίλων μου, παρατηρώ πως ο μεγαλύτερος όγκος αυτών είναι κοινός. Τι μας δείχνει αυτό; Πως οι άντρες πέφτουμε στις ίδιες παγίδες όσον αφορά των ερωτικό μας τομέα και συνεπώς απομακρύνουμε από δίπλα μας γυναίκες που άξιζαν σίγουρα σωστότερη διαχείριση.

Ακολουθεί μια λίστα με τα 10 μεγαλύτερα λάθη που έχω εντοπίσει εγώ προσωπικά και νομίζω θα ταυτιστείτε σε μεγάλο βαθμό. Τι λάθη κάνουμε με την κάθε κοπέλα μας λοιπόν;

1. Δεν της δείχνουμε πόσο αισθητή είναι η παρουσία της

Είναι η φύση των γυναικών τέτοια, που επιθυμούν η παρουσία και η γενικότερη ύπαρξή τους να αποτελεί συνεχώς σημείο αναφοράς. Ειδικά από τον φίλο της, μία κοπέλα περιμένει να είναι διαρκώς το κέντρο του ενδιαφέροντός του. Δε νοείται να δίνει περισσότερη σημασία σε κάποιον ή κάποια άλλον/η από τη στιγμή που εκείνη βρίσκεται στο χώρο. Εμείς οι άντρες από την πλευρά μας, είμαστε περισσότερο επιφανειακοί. Κάνουμε αυτό που μας βγαίνει αυθόρμητα εκείνη τη στιγμή. Κι επειδή την κοπέλα μας την έχουμε σε καθημερινή βάση, πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα να εστιάσουμε την προσοχή μας κάπου αλλού. Κι όταν αυτό αρχίζει να γίνεται συνήθεια, το πρόβλημα μεγαλώνει σημαντικα...

2. Δεν την καταλαβαίνουμε (ή έστω δεν προσποιούμαστε)

Από τη στιγμή που είσαι άντρας είναι εκ φύσεως αδύνατο να καταλάβεις πλήρως μια γυναίκα και δη, αυτήν που έχεις δίπλα σου κι απαιτεί περισσότερη κατανόηση από εσένα. Από την άλλη όμως, θα έπρεπε να προσπαθούμε λίγο περισσότερο σε αυτόν τον τομέα. Πολλές φορές μάλιστα, αρκεί και η εντύπωση πως νιώθουμε και μοιραζόμαστε τις ανησυχίες της χωρίς καν αυτό να ισχύει. Πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο λοιπόν. Άλλωστε αρκεί ένας απλός παραλληλισμός. Όπως εμείς γουστάρουμε ποδόσφαιρο και Champions League, εκείνες τρελαίνονται για ψώνια και Sex and the City. Χαλάλι τους...

3. Της επιτρέπουμε να μας «καβαλήσει»

Ένας από τους στόχους που έχει μια γυναίκα μπαίνοντας σε σχέση είναι να «καβαλήσει» το αγόρι της. Και δεν το εννοώ σε καμία περίπτωση πονηρά. Αναφέρομαι στην ιεραρχία αυτής της σχέσης. Προσέξτε κάτι όμως. Άπαξ και το πετύχει αυτό μία γυναίκα, κατά 99% την έχασες. Πολύ απλά διότι δεν της αρέσει να είναι από πάνω και να κινεί τα νήματα. Αυτό που της αρέσει είναι η προσπάθεια να φτάσει εκείνη από πάνω. Συνεπώς, αν θέλεις να την ιντριγκάρεις και να αυξήσεις το ενδιαφέρον της για σένα αντιστάσου με όλες σου τις δυνάμεις. Αν πάλι, επιθυμείς να τη χάσεις τότε απλά υπέκυψε με συνοπτικές διαδικασίες.

4. Της δείχνουμε πως κάποιος/α ή κάτι είναι σημαντικότερος/η/ο από εκείνη

Μοιάζει αρκετά με το #1 αλλά εδώ έχουμε μια πιο ξεκάθαρη περίπτωση όπου κάτι συγκεκριμένο απασχολεί το μυαλό και το σώμα μας αφήνοντας εκείνη σε δεύτερη μοίρα. Οι περισσότεροι θα σκεφτείτε «Α, μια άλλη γυναίκα ας πούμε». Σίγουρα αυτή είναι μία εκδοχή του πράγματος αλλά δεν είναι η μοναδική. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η δουλειά και τα όνειρά μας για καριέρα εκείνα που παίζουν το ρόλο της «παράλληλης γκόμενας». Σίγουρα όμως, δείχνοντας περισσότερο πάθος σε κάτι άλλο απομακρυνόμαστε από την κοπέλα μας και η ρήξη φαντάζει αναπόφευκτη.

5. Δεν ανταποκρινόμαστε στα συναισθήματά της

«Οι γυναίκες είναι περισσότερο συναισθηματικές από τους άντρες». Ακούμε την ίδια, κλισέ ατάκα από το δημοτικό. Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι ισχύει στην πραγματικότητα, είμαι βέβαιος όμως πως οι γυναίκες είναι σε θέση να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους πολύ πιο εύκολα από εμάς. Χωρίς αυτό να τις κάνει και πιο ευαίσθητες ή συναισθηματικές. Στο θέμα μας όμως, αν η εξωτερίκευση αυτή δε βρει ανταπόδοση από τη δική μας τη μεριά τότε αρχίζει να στραβώνει το πράγμα. Μη φοβάστε. Αν το νιώθετε, πείτε της ελεύθερα «Σ’ αγαπω»! Αν δεν το νιώθετε τότε ξανασκεφτείτε κάποια πράγματα. Και ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ...

 

giphy (2)

6. Χάνουμε (ή δεν κερδίζουμε ποτέ) την εμπιστοσύνη της

Η εμπιστοσύνη, όσο δύσκολα κατακτάται άλλο τόσο εύκολα γκρεμίζεται. Η πιο απλή (λάθος) πράξη από μέρους μας είναι σε θέση να ισοπεδώσει όλο αυτό που παλεύαμε να χτίσουμε τόσο καιρό. Αν το καταφέρεις λοιπόν, φρόντισε να συνεχίσεις σωστά κι όπως πρέπει. Διαφορετικά, προετοιμάσου να αποδεχτείς τις συνέπειες!

7. Είμαστε ιδιαίτερα ...μαλθακοί

Πως εμείς οι άντρες περιμένουμε από μια γυναίκα να είναι ταυτόχρονα καλή κοπέλα και ...«πουτάνα» εκεί που πρέπει; Ε, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με εκείνες μόνο που αλλάζουν οι ρόλοι. Στη δική τους περίπτωση μας περιμένουν ταυτόχρονα συναισθηματικούς, ευαίσθητους, προσιτούς κι «αγκαλίτσες» αλλά δεν παύουν να μας θέλουν μπρουτάλ, δυνατούς και σκληρούς, ικανούς με πιο απλά λόγια να τους δημιουργήσουμε το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς δίπλα μας. Μην το ψάχνετε για λύση. Η φάση είναι ...άλυτη εξίσωση!

8. Είμαστε υπερβολικά εγωιστές

Είναι περισσότερο χαρακτηριστικό του καθενός παρά λάθος που κάνουμε με τις γυναίκες. Από την άλλη, είμαστε τόσοι πολλοί αυτοί που επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας και τα δικά μας θέλω, που θεώρησα σωστό να το συμπεριλάβω. Η σχέση είναι ένα ομαδικό παιχνίδι που απαιτεί τη συνεργασία και των δύο για την επίτευξη ενός κοινού στόχου όπως στόχος σε κάθε σχέση είναι διαφορετικό πράγμα. Αν πάντως, εσένα το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η προσωπική σου ικανοποίηση και τίποτα περισσότερο τότε μία είναι η λύση. Άφησε τα ομαδικά και πιάσε το ...τένις!

9. Δεν έχουμε ιδέα τι ζητάμε από εκείνη και τη σχέση μας

Αυτό το λάθος είναι ένα από τα πλέον συνηθισμένα, όσον αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες. Εννοώντας 25+. Εκεί όπου σιγά σιγά μπαίνουν και οι απώτεροι στόχοι (στα 20 σου δυσκολεύεσαι ακόμη και να μιλήσεις για γάμο) και δημιουργούν νέους τριγμούς. Είναι πολύ δυσάρεστο να βρίσκεσαι σε έναν δεσμό όπου ο ένας είναι ευχαριστημένος με την υπάρχουσα κατάσταση κι ο άλλος ζητά παραπάνω. Πολλά παραπάνω. Αν υποπτευτείς έστω ότι είσαι σε μια τέτοια φάση τότε μην κωλυσιεργείς. Μίλησε στην κοπέλα σου κι εξήγησέ της τα θέλω και τις προτεραιότητές σου. Αν συμβαδίζεται καλώς. Αν όχι, θα γλιτώσετε από πολύ πιο δυσάρεστα περιστατικά. Θάρρος και μια βαθιά ανάσα θέλει!

10. Μας θεωρεί δεδομένο!

Προφανώς και θα κλείσω με το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε εμείς οι άντρες κυρίως στις νεαρές ηλικίες (25-). Σε αυτή τη φάση της ζωής μας, όλοι «παίζουμε» και δοκιμάζουμε πράγματα για να κατασταλάξουμε σε συνήθειες και προτιμήσεις. Αν το παιχνίδι (όποιο κι αν είναι αυτό) χάσει το ενδιαφέρον του τότε προφανώς και προχωράμε στο επόμενο. Μια 20χρονη κοπέλα λοιπόν, το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί είναι να σε θεωρήσει δεδομένο. Την κάνεις να χάσει το ενδιαφέρον της για το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν νέες πίστες να περάσει. Δεν υπάρχουν νέοι εχθροί να κερδίσει. Ίσως στα 50-60 της που θα οδεύει προς τη σύνταξη να περιμένει κάτι τέτοιο από τον σύντροφο της ζωής της. Τώρα όμως όχι. Σίγουρα όχι...

Πηγή: neopolis.gr