Μίλαγα τις προάλλες με ένα φίλο και μου εκμυστηρεύτηκε, πως ενώ αγαπάει πολύ την κοπέλα του –και, ναι, τον ξέρω-, παρόλα αυτά η συμπεριφορά της τον διώχνει κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, από κοντά της.

Πως γίνεται να αγαπιέται ένα ζευγάρι και να ξενερώνει ο ένας παράλληλα; Γιατί ενώ περνάς καλά, κάποια πράγματα που κάνει ο άλλος σε απογοητεύουν τόσο πολύ που καταλήγεις στο συμπέρασμα «καλύτερα μόνος;»;

Τα λάθη των αντρών τα έχουμε αναλύσει πολλές φορές εδώ στο Yolo, και σε αρκετές περιπτώσεις συμπίπτουν με αυτά των γυναικών. (Δες τα εδώ!)

Εμείς όμως τι λάθη κάνουμε; Πως τους διώχνουμε μακριά;

Σύμφωνα με τον άντρα φίλο μου –που έχει και δίκιο- αλλά και με τις εμπειρίες μας, είναι τα παρακάτω:

1.    Με το να ζηλεύουμε χωρίς λόγο


Την γκρίνια και τη μουρμούρα οι άντρες δεν την μπορούνε –και εμείς, τις έχουμε σε αφθονία. Εάν ΔΕΝ σου έχει δώσει δικαίωμα για να ζηλεύεις, ειλικρινά μην το κάνεις. Τον διώχνεις μακριά.

Ερωτική ζήλια | Πώς την εκφράζουν οι άνδρες και πώς οι γυναίκες αντίστοιχα!

2.    Με το να αμφιβάλλουμε για την αγάπη του


Ωραίο είναι να επιζητάμε προσοχή, αλλά το «μ’αγαπάςςςς;;;;», τριάντα φορές την ημέρα, δεν το λες και ιδιαίτερα σέξυ. Σ’αγαπάει, στο είπε. Μην λέμε συνέχεια τα ίδια.

3.    Με το να κάνουμε σαν να είμαστε η μαμά του


Ήδη έχει μια. Δεν θέλει κι άλλη. Οπότε σταμάτα να τον πρήζεις να είναι πιο ώριμος, να φάει, να μην φάει, να κοιμηθεί, να φορέσει το μπουφάν του. Ξενερώνει!

Δες εδώ 5 πράγματα που κάθε άντρας θέλει οπωσδήποτε από μια γυναίκα.

4.    Με το να αμφισβητούμε το κάθε του βήμα και τα όνειρά του


Πολλοί είναι οι άντρες που έχουν μια ψευτο-υπερηφάνεια, ή που έχουν απλά υπερηφάνεια και εγωισμό και δεν θέλουν ούτε κουβέντα για τα επαγγελματικά ή οποιαδήποτε σχέδιά τους. Το να του πεις την γνώμη σου είναι φυσιολογικό και σωστό, αλλά το να την πεις… έντονα και να αμφισβητήσεις το όνειρό του, είναι χτύπημα …. βαρύ. Τον χτύπησες σε ευαίσθητο σημείο –και μπορεί να ξενερώσει.

5.    Με το να τον συγκρίνουμε με άλλους –και ειδικά με τον πρώην μας

Καλά, τραγικό. Το κάνουν τόσες φίλες μου και είναι απαράδεκτο. Άλλος ο ένας άνθρωπος, άλλο ο άλλος. Μην το κάνεις, θα σε αφήσει και θα έχει και δίκιο.

10 σημάδια ότι έχεις εμμονή με τον πρώην σου

6.    Με το να μην τον αφήνουμε να περνά χρόνο με τους φίλους του

Επίσης τραγικό. Εσύ δεν θέλεις να είσαι με τις φίλες σου; Να βγεις, να γλεντήσεις, να συζητήσεις; Αν όχι, έχεις πρόβλημα. Εάν ναι, αστον να κάνει το ίδιο, γιατί αλλιώς τον πνίγεις. Και μην ξεχνάς ότι οι μεγάλες καταπιέσεις οδηγούν σε μεγάλες επαναστάσεις!

Δες εδώ 6 παράλογες και μη ρεαλιστικές απαιτήσεις που έχουν οι γυναίκες στις σχέσεις.

7.    Με το να αφήνουμε εμείς τον εαυτό μας

Συμβαίνει σε πολύχρονες σχέσεις συνήθως και κυρίως στις γυναίκες. Νιώθουμε ότι έχουμε «δέσει τον γάιδαρό μας» με αποτέλεσμα να μην περιποιούμαστε τον εαυτό μας, να παίρνουμε κιλά, να… να… να… Προσπάθησε να μην πέσεις σε αυτή την παγίδα γιατί θα χάσεις και αυτόν και τον εαυτό σου.

8.    Με το να μην τον σεβόμαστε

Το να μην σέβεσαι τον φίλο σου, έχει πολλές ερμηνείες και πολλές πτυχές. Όποια και να είναι, η ασέβεια είναι κάτι που τον απογοητεύει και θέλει να απομακρυνθεί από εσένα –φουλ δικαιολογημένο.

9.    Με το να του μιλάμε άσχημα


Πόσα ζευγάρια έχω συναντήσει που ο ένας βρίζει και μιλάει άσχημα στον άλλον –ειδικά μπροστά σε κόσμο. Όπως δεν πρέπει να μιλάει άσχημα αυτός, έτσι δεν πρέπει να μιλάς άσχημα κι εσύ. Δεν πρέπει να σε βλέπει σαν αντίπαλο, αλλά σαν κοπέλα.

Δες εδώ 7 προβλήματα που ακόμα και τα ευτυχισμένα ζευγάρια αντιμετωπίζουν.

10.    Με το να μην θέλουμε να κάνουμε σεξ


Όταν είσαι σε μια σχέση, είναι λογικό κάποια διαστήματα να μην έχεις διάθεση για σεξ. Παρόλα αυτά, όταν αυτό το διάστημα, γίνεται….τεράστιο, εκτός του ότι είναι καμπανάκι για τη σχέση σας, είναι και εμπόδιο για το αγόρι σου να συνεχίσετε να είστε μαζί. Συζητείστε το.