Εντάξει, είσαι μικρή κι έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαραμίσεις έστω και μια μέρα για ένα αγόρι που δεν σου ταιριάζει ή που δεν πρόκειται ποτέ να κάνεις μια σχέση της προκοπής μαζί του. Εάν διαπιστώνεις ότι τα σημάδια που ακολουθούν ταιριάζουν γάντι στην περίπτωσή σας, είναι μάλλον καλύτερο να αρχίσεις να ρίχνεις κλεφτές ματιές τριγύρω... Ξέρεις πόσα άλλα αγόρια θα βρεις να ασχοληθείς;

Δεν σου έχει ζητήσει (ακόμα) να βγείτε

Δεν λέμε να αποκλείσεις ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι αν γνωριστήκατε προχτές κι ακόμα δεν σου έχει ζητήσει ραντεβού! Αν όμως είστε εδώ και εβδομάδες στα μηνύματα και βγαίνετε μαζί με κοινούς φίλους και γενικά υπάρχει μια ατμόσφαιρα φλερτ αλλά εκείνος δεν λέει να σου ζητήσει να βγείτε, πιθανότατα δεν θα το κάνει ποτέ. Άστον καλύτερα.

Εάν βγαίνει ακόμα με την πρώην του

Να διευκρινίσουμε κάτι: άλλο «έχω φιλικές σχέσεις και μπορεί να πω και μια κουβέντα με την πρώην» κι άλλο «βγαίνω μαζί της». Αν μάλιστα αυτό συνδυάζεται με «περνάω μαζί της γιορτές και γενέθλια»,  «της κάνω δώρα» και  «είμαστε συνέχεια μαζί», συγνώμη κιόλας αλλά εσύ τι ακριβώς κάνεις, κρατάς το φανάρι;

Δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου όταν είσαι μαζί του

Εάν νιώθεις την ανάγκη να υποκρίνεσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι ή ντρέπεσαι να δείξεις τον πραγματικό εαυτό σε ένα αγόρι, είναι σίγουρο ότι δεν σου ταιριάζει. Εξάλλου, είναι πολύ κουραστικό να προσποιείσαι συνεχώς και κανείς δεν μπορεί να το κάνει για πάντα!

Αμφιβάλλεις για τα πάντα

Η ζήλεια είναι άτιμο συναίσθημα. Εάν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς και κάθε στιγμή αναρωτιέσαι εάν σου λέει αλήθεια, ίσως είναι προτιμότερο να το τελειώνεις μια ώρα αρχύτερα. Μην ξεχνάς ότι η ψυχική σου υγεία είναι πιο σημαντική από μια σχέση -πόσο μάλλον από μια σχέση την οποία αμφισβητείς συνεχώς.

Δεν σ' αφήνει να μάθεις και πολλά γι' αυτόν

Εάν η σχέση σας είναι κυρίως σωματική και δεν επικοινωνείτε σε κανένα άλλο επίπεδο ή περιορίζεται στο να ακούει για σένα αλλά χωρίς να αποκαλύπτει κανένα στοιχεία για τον εαυτό του, θεώρησέ το «καμπανάκι» για το μέλλον σας.

Δεν συμπεριφέρεται σαν να είσαι στις προτεραιότητές του

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, αλλά ακόμα κι αυτές που έχουν ένα σωρό προβλήματα θα πρέπει τουλάχιστον να αποτελούνται από δύο ανθρώπους που ο ένας νοιάζεται σοβαρά για τον άλλον και τον θεωρεί σημαντικό στη ζωή του.

Είσαι πάντα εσύ που παίρνεις πρωτοβουλίες

Δεν είπε κανείς ότι είναι λάθος να ζητήσεις εσύ πρώτη να βγείτε. Εάν όμως μόνο εσύ προτείνεις να πάτε σινεμά, μόνο εσύ κάνεις την πρώτη κίνηση να τον φιλήσεις και μόνο εσύ παίρνεις τηλέφωνο, μάλλον χάνεις το χρόνο σου. Η σχέση δεν είναι μονόδρομος και οι πρωτοβουλίες πρέπει να ξεκινάνε κι από τους δύο.