Μετά από ένα χωρισμό, ειδικά όταν σημαίνει το τέλος μιας μακροχρόνιας σχέσης, συνήθως το σώμα σου εκσυγχρονίζεται μ' αυτό που νιώθεις μέσα σου. Δεν μπορείς να φας ή τρως τα πάντα από νευρικότητα, κλαις, δεν έχεις όρεξη για τίποτα, δε μιλάς, δε λαλάς, σαν να λέμε κυριολεκτικά σέρνεσαι. Κάθε άτομο βιώνει εντελώς διαφορετικά το χωρισμό, αλλά υπάρχουν μερικοί πρακτικοί τρόποι που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα κάτι τέτοιες στιγμές και να τον ξεπεράσεις ακόμη πιο γρήγορα. Μπορεί να μην καταφέρεις να τον διαγράψεις οριστικά από το μυαλό σου όπως συμβαίνει στο Eternal Sunshine of the Spotless Μind, αλλά όλο και κάτι μπορεί να γίνει για την περίπτωση σου. Διάβασε κι εφάρμοσε τους 5 παρακάτω τρόπους που θα σε βοηθήσουν να ανακάμψεις: 

1. Βγες μ' ένα χαρούμενο άτομο που σου δίνει ενέργεια. Δε χρειάζεται να είναι ντε και καλά κάποιο αγόρι ή να το δεις γκομενικά, μπορεί να είναι η κολλητή σου, μια ξαδέρφη ή η διπλανή σου στο σχολείο/σχολή που θα σου δώσει αυτή την ενέργεια που χρειάζεσαι όσο τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή. Μην αρχίσεις να μιλάς για τον πρώην σου, μην αναλύσεις για χιλιοστή φορά τι συνέβη, μίλα για θέματα που είναι ασφαλή και σε κάνουν να ξεχνιέσαι, σαν να λέμε οι νέες τάσεις της μόδας.

2. Αφού επιμένεις τόσο, άκου λυπητερά τραγούδια. Δε θα σε κάνουν χειρότερα απ' ότι είσαι, έρευνες έχουν δείξει ότι τέτοια τραγούδια έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Δε θα πιάσεις πάτο (αν και τον έχεις πιάσει ήδη βασικά) αλλά αντιθέτως θα σου κάνει καλό.

3. Unfriend & Unfollow τώρα. Όχι για να τον εκδικηθείς ή για να του τραβήξεις την προσοχή, για σένα θα το κάνεις φυσικά. Το να βλέπεις τι γράφει με τους φίλους του, τις γκόμενες που σχολιάζουν την καινούρια του φωτογραφία προφίλ ή τα τραγούδια που ανεβάζει και που φτάνουν τα 5-6 ανά ώρα, δε θα σου κάνουν καλό. Θα σε κάνουν να ασχολείσαι περισσότερο μ' αυτόν, παρά με σένα.

4. Μην απαντάς σε κάνενα ερώτημα που σου έρχεται στο κεφάλι. Τι θα πει αυτό; Θα σου πω αμέσως. Μετά από ένα χωρισμό, ξεκινάς να γεμίζεις ερωτήματα, του στιλ τι έφταιξε, τι πήγε στραβά, τι θα μπορούσες να διορθώσεις, τι θα μπορούσες να έχεις πει ώστε όλα να ήταν πλέον αλλιώς. Μην προσπαθήσεις να βρεις απάντηση σε όλα αυτά, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αφήσεις τα πράγματα ως έχουν - τουλάχιστον μέχρι να σκεφτείς αντικειμενικά και ήρεμα.

5. Κάνε μια to do list για να σε απασχολήσεις. Βάλε όλες σου τις υποχρεώσεις σ' ένα χαρτί, ανάγκασε τον εαυτό σου να κάνει πράγματα, να μην παραιτηθεί από υποχρεώσεις, να μη χάσει επαφή με τον έξω κόσμο. Έχουμε και δουλειές, εντάξει; Αν καταφέρεις να απασχολήσεις το μυαλό σου, είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

xx