Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα, νέοι στόχοι. Γι' αυτό μ' αρέσει το τέλος του χρόνου και το ξεκίνημα του επόμενου! Κάθε φορά (μα κάθε φορά!) κάνεις έναν απολογισμό της χρονιάς που φεύγει και μετράς τα καλά και τα άσχημα που σου έφερε. Φυσικά πολλές φορές δε χρειάζεται καν να τα μετρήσεις, η γεύση που σου αφήνει η παλιά χρονιά αρκεί για να κρίνεις αν ήταν καλή, άσχημη ή μέτρια. Αντίστοιχα, για τη χρονιά που ξεκινάει, είσαι συνήθως αισιόδοξη, πεπεισμένη ότι θα καταφέρεις πολλά περισσότερα, ότι θα γίνεις επιτέλους αυτό που θέλεις και ότι φέτος, ναι, θα αποκτήσεις το περιβόητο τέλειο κορμί για την παραλία. Ορίστε γι' αυτό αγαπώ το ξεκίνημα κάθε χρονιάς, γιατί σου δίνει την ψευδαίσθηση και την ευκαιρία να πιστέψεις ότι μπορείς να φτάσεις πιο ψηλά. Και που ξέρεις, μπορεί και να φτάσεις!

Ακολουθούν 5 εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις όλο και περισσότερους στόχους τη νέα χρονιά, να οργανωθείς και -γιατί όχι- να βελτιωθείς!

1. Σημειωματάριο. Το έχω καθιερώσει τα τελευταία χρόνια και αλήθεια, βοηθάει πολύ σε όλα. Μπορείς να σημειώνεις τα χρήματα που ξοδεύεις, ώστε να ξέρεις πότε πρέπει να μαζευτείς, καθώς και πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσεις, βλέπε γενέθλια και γιορτές. Αν θες κάτι ηλεκτρονικό για να δελεάσεις τον εαυτό σου, καιρός να γνωρίσεις το evernote.com που θα σε βοηθήσει να οργανωθείς σε κάθε τομέα της ζωής σου.

2. Ένα κίνητρο. Έχεις ακούσει καθόλου για το Passion Planner; Κάπως έτσι θα βλέπεις προτάσεις που θα εμπνεύσουν την κάθε βδομάδα σου, έτσι ώστε να μην επαναπαυτείς λεπτό. Επίσης, θα μπορέσεις να κάνεις έναν απολογισμό της βδομάδας σου και να εκτιμήσεις το πόσο καλά πηγαίνεις σχετικά με την υλοποίηση των στόχων σου.

3. Βιβλία για την προσωπική σου πρόοδο. Ωραία τα αστυνομικά βιβλία, δε λέω, αλλά μήπως είναι καιρός να βρεις κάτι που θα σου κάνει το κλικ; Ανάλογα με τις σπουδές σου ή τη δουλειά σου ή τους στόχους σου, μπορείς να βρεις τα αντίστοιχα βιβλία που θα σε εμπνεύσουν και θα σε σπρώξουν προς το βασικό στόχο σου. Ένα ωραίο και μικρό βιβλίο που διάβασα τελευταία και σου δίνει αρκετή τροφή για σκέψη είναι το '' Κλέψε σαν καλλιτέχνης''. Πού ξέρεις, μπορεί να εμπνεύσει και σένα!

4. Εφαρμογή για να ασχοληθείς με το σώμα σου και τη γυμναστική. Μια σωστή οργάνωση στις μέρες μας βασίζεται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της στις διαθέσιμες εφαρμογές.To MyFitnessPal είναι εδώ για να χάσεις όντως μέσα στο 2016 τα 2-3 (το πολύ 5) κιλά που θέλεις. Ρυθμίζεις τα κιλά που θέλεις να ξεφορτωθείς, αλλά και το πόσο γρήγορα θέλεις ιδανικά να συμβεί αυτό. Μετράει τις θερμίδες που παίρνεις, που καις, τα πάντα όλα.

5. Έναν καλό σύμβουλο για τα οικονομικά σου. Μην τρομάζεις, πάλι για εφαρμογή πρόκειται. Το Mint είναι ουσιαστικά ένα site που εντελώς δωρεάν φροντίζει τα οικονομικά σου. Αντλεί πληροφορίες από τον τραπεζικό σου λογαριασμό και κανονίζει τα έξοδα σου - φυσικά, είναι εντελώς σεβαστό το να μην εμπιστεύεσαι τόσο προσωπικά στοιχεία σ' ένα site. Άλλη λύση είναι να σημειώνεις τα έξοδα σου και πού ακριβώς πάνε τα χρήματα σου, έτσι ώστε να έχεις πλήρη εικόνα της οικονομικής σου κατάστασης. Διαλέγεις και παίρνεις!

Εύχομαι η νέα χρονιά να σε βρει πιο οργανωμένη από ποτέ πάντως!