Είστε έξω για φαγητό. Η' έστω για καφέ. Πρώτο ραντεβού! Μιλάτε, γνωρίζεστε καλύτερα, μοιράζεστε αστείες ιστορίες, γελάτε. Περιμένεις αυτή τη φλόγα, αυτή τη σπίθα, αυτό το σημάδι που θα σου πει ''ναι έχετε χημεία παιδιά'', αλλά δεν ... ούτε με σφαίρες δηλαδή. Δεν ξέρεις αν ανυπομονείς να τελειώσει με φιλί αυτό το ραντεβού ή αν αξίζει να επιδιώξεις να τον ξαναδείς. Αντίθετα, νιώθεις ότι κάτι λείπει, ο τύπος ίσως σου μοιάζει περισσότερο για φίλος παρά σαν μελλοντικό σου αγόρι. Το σύμπαν σπάει πλάκα μαζί σου κι εσύ τί κάνεις, τα παρατάς;

Με απογοήτευση είπες στις φίλες σου ότι βγήκες άλλο ένα αποτυχημένο ραντεβού. Δεν πιστεύω να πέφτεις κι από τα σύννεφα, αλλά κι αυτός το ίδιο πρέπει να είπε στην παρέα του. Μετά από την κουβέντα σας, τα γέλια και τις (μετρημένες) ωραίες στιγμές του ραντεβού, σας έμεινε μια αμηχανία και μια όχι-και-τόσο-καλή-χημεία. Δεν ξέρετε αν αξίζει να κάνετε άλλο ένα βήμα. Η' καλύτερα, μια ακόμη προσπάθεια να τα βρείτε - ναι ρε παιδί μου, με το ζόρι!Τί επιλογές έχετε;

Η λύση που λέγεται ''δεύτερο ραντεβού''. Σαν να δίνετε μια δεύτερη ευκαιρία στη χημεία σας να εκδηλωθεί. Αν σου αρέσει το πρόσωπο και πέρασες καλά στο ραντεβού σας, ένα δεύτερο (ή και τρίτο) ραντεβού δε σημαίνει ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Εσύ μέσα σου ξέρεις πολύ καλά αν θέλεις να δώσεις άλλη μία ευκαιρία (ή όσες χρειαστούν) και να το παλέψεις. Φυσικά, αν δεν υπήρξε χημεία στην πρώτη σας συνάντηση, δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξει και ποτέ. Ενδέχεται να σου έρθει εκεί που δεν το περιμένεις.

Εμπιστεύσου το ένστικτο σου. Αν νομίζεις ότι όσο και να το προσπαθήσεις πια, η χημεία δεν πρόκειται να έρθει, μην το πολυκουράζεις και προχώρα. Αν είσαι από τα άτομα που περιμένουν - όπως λέει και το άσμα - το κλασικό μπαμ και κάτω για να κεραυνοβοληθούν, μάλλον δε έχεις βρει ακόμη το κατάλληλο πρόσωπο.

 

Να μείνετε φίλοι παίζει; Γιατί όχι; Αφού περάσατε καλά (έστω και χωρίς την σπίθα) μπορείτε να ξεκινήσετε μια φιλική σχέση και ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σας οδηγήσει. Μπορεί να το δεχτεί, μπορεί και όχι, μπορεί για σένα να μην είχατε χημεία αλλά για τα δεδομένα του να είχατε - πρότεινε το εσύ ευγενικά και βλέπεις. 

Bonus από μένα, οι 14 σκέψεις που κάνεις σ' ένα αποτυχημένο ραντεβού!