Πολλές φορές οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ή οι απότομες αλλαγές του καιρού, επηρεάζουν το δέρμα σου σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τα χείλια σου σκάνε, τα χέρια σου είναι ξηρά και τo  δέρμα σου σε τραβάει. Όχι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου - φυσικά και υπάρχει λύση για να πάρει τα πάνω του το δέρμα σου και να απολαύσεις με την ηρεμία σου το χειμώνα (αχ είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου παιδάκι μου!).

1. Η ενυδάτωση του δέρματος πρέπει να είναι συχνή και σταθερή. Ένα πέρασμα με κρέμα χεριών όποτε το θυμάσαι, δε βοηθάει. Χρειάζεσαι σίγουρα ένα πέρασμα με κρέμα σώματος όταν βγαίνεις από το μπάνιο και πολλές φορές (χίλια περάσματα και βάλε) στα χέρια με το που βλέπεις ότι αρχίζουν να σε τραβάνε. Ίσως η θερμοκρασία να μην είναι τόσο χαμηλή ακόμη, αλλά σε κανα μήνα θα με θυμηθείς.

2. Body scrub και το χειμώνα. Το ότι δε θα σε δει κανείς με μαγιό μέσα στο καταχείμωνο δε σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις την περιποίηση του δέρματος σου στην τύχη της. Ένα body scrub μια φορά τη βδομάδα, θα κάνει το δέρμα σου μια λαμπερό, μιας και θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σου. Επιπλέον, ένα καλό μασάζ ενώ κάνεις μπάνιο θα βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος - όχι δεν είναι χρονοβόρο, μπορείς να το κάνεις είτε με το χέρι σου είτε με το σφουγγάρι σου. 

3. Πεντικιούρ και το χειμώνα. Θα μου πεις τι σχέση έχει με το δέρμα και θα σου πω, οι φτέρνες σου θέλουν περιποίηση όλο το χρόνο. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας σου είναι τρελοί, τρέχεις όλη τη μέρα και δεν προλαβαίνεις καν να ξεκουράσεις τα πόδια σου, φοράς το ίδιο παπούτσι για άπειρες ώρες - άσε που κι εσύ η εργαζόμενη το έχεις παρακάνει με τα τακούνια πια! Περίμενες να βάλεις το πρώτο κλειστό παπούτσι για να τελειώσει και επίσημα η περίοδος του πεντικιούρ αλλά σου έχω άσχημα νέα: η φτέρνα θέλει επαγγελματικό τρίψιμο και αφοσίωση για να μην είναι άγρια λες και έτρεχες ξυπόλητη σε χωράφια. 

Η ομορφιά θέλει θυσίες και αρκετό από το χρόνο σου!