Καταφέρατε να περάσετε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα μαζί, τα βρήκατε σε πολλά σημεία, βγήκατε, ταξιδέψατε, γνωρίσατε ο ένας τον κύκλο του άλλου, πιστέψατε ότι θα περάσετε την υπόλοιπη σας ζωή μαζί. Και κάνατε λάθος. Συμβαίνουν αυτά, μπορεί να μη σου βγουν όλα στη ζωή όπως τα υπολόγιζες, ειδικά αν πρόκειται για άντρες, σχέσεις και συναισθήματα. Όταν ξεκινούν τα ερωτηματικά δε σημαίνει πως τελειώνουν όλα, αλλά σίγουρα πως κάτι έχει αλλάξει μέσα σου.

Σ' έπιασες να αναρωτιέσαι για το πόσο θα κρατήσει η αγάπη σας, κι αν θέλεις στ' αλήθεια να είσαι μ΄αυτόν από δω και πέρα και για πάντα, αν είχες φανταστεί κάτι άλλο και κατά πόσο θα σ' ευχαριστεί μελλοντικά αυτή η επιλογή. Ο χωρισμός δεν είναι εύκολη απόφαση, ούτε και είναι παιχνιδάκι. Μπορεί να πάρει καιρό ή απλά να σε πονάει καιρό, πάντως από τη μια στιγμή στην άλλη δε γίνεται. Ακόμη κι αν είσαι στο τσακ να του πεις ότι χωρίζετε, κάνε ένα βήμα πίσω και κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 3 βασικές ερωτήσεις:

1. Γιατί; Το προφανές δηλαδή. Τον χωρίζεις επειδή θέλεις κάποιον άλλο; Η' επειδή κουράστηκες; Η' μήπως επειδή σ' έχει φάει η μαμά σου να νοικοκυρευτείς; Να αναρωτηθείς - και ίσως χρειαστεί να καταγράψεις κιόλας - όλους αυτούς τους λόγους που σε κάνουν να τερματίζεις τη σχέση σου. Πολλές φορές νιώθουμε ότι δεν έχουμε κάτι άλλο να δώσουμε σε μια σχέση επειδή σκεφτόμαστε εκ του ασφαλούς, τον έχουμε δίπλα μας και ονειρευόμαστε την ιδανική single ζωή με περιπετειούλες, εξόδους, πάρτι, φλέρτ, ξενύχτια, χωρίς μηνύματα για το πού είσαι, χωρίς να δίνεις λογαριασμό για τίποτα. Το να σκέφτεσαι πως θα ήσουν υποθετικά αν ήσουν μόνη σου, είναι σίγουρα ένα σημάδι, το να το νοσταλγείς κιόλας όμως, σίγουρα είναι πρόβλημα. Για σκέψου για λίγο τη ζωή σου χωρίς αυτόν, πώς σου φαίνεται; 

2. Τα ζητήματα που έχετε μεταξύ σας λύνονται; Ό,τι κι αν είναι αυτό που φτάνει στο σημείο που να σας χωρίζει, αν το εξετάσετε από κάποιες πλευρές θα βρείτε αντίστοιχα κάποιες πιθανές λύσεις. Αν, για παράδειγμα, φεύγει στο εξωτερικό, έχεις σκεφτεί να πας κι εσύ; Αν μετακομίζει σε άλλη πόλη, θα ήθελες να δοκιμάσεις μια σχέση από απόσταση για να δεις πως πάει; Μη στέκεσαι τόσο στο πρόβλημα - αντί να αναλύεις αυτό, κάτσε και ανάλυσε όλες τις πιθανές του λύσεις. Όσο - κι αν - ψάχνεις τρόπους να μείνεις μαζί του, μπορεί να πάρεις την απάντηση που θες για το αν σε νοιάζει αυτή η σχέση κι αν αξίζει να παραμείνεις σ' αυτή.

3. Τον αγαπάς; Γιατί αν δεν τον αγαπάς, τι καθόμαστε και το κουράζουμε το θέμα; Το δεν ξέρω δεν είναι απάντηση. Κι αν δε σου βγαίνει ένα ναι με σιγουριά με το που ακούς αυτή την ερώτηση, ίσως δεν είναι στ' αλήθεια αγάπη, αλλά περισσότερο συνήθεια ή εξάρτηση. Αγάπη δεν είναι το αν σε κάνει απλά να νιώθεις επιθυμητή, ούτε βέβαια το πως σε έκανε να νιώσεις αυτό το τελευταίο δώρο που σου πήρε. Όταν προσδιορίσεις τι σημαίνει αυτό το άτομο για σένα και τη ζωή σου, τότε θα πάρεις μερικές από τις απαντήσεις που ζητάς.