Ωραία η βροχή, δε λέω, αλλά όταν περιμένεις το λεωφορείο ή πρέπει να περπατήσεις για να φτάσεις σπίτι, τότε μπορεί να σου χαλάσει τα πάντα, από το μαλλί μέχρι το στιλ. Ο στόχος είναι ένας: ακόμη κι αν είσαι σαν βρεγμένη γάτα, τουλάχιστον να είσαι και στιλάτη. Δεν είναι δύσκολο, ούτε δαπανηρό, απλά θέλει τα παρακάτω:

1. Τσάντα που να είναι ανθεκτική στο νερό ή ακόμη και αδιάβροχη θήκη. Τι νόμιζες, μόνο εσύ χρειάζεσαι αδιάβροχο; Το ίδιο χρειάζεται και η τσάντα σου γιατί διαφορετικά θα χαλάσει με τόσο νερό που θα πέσει πάνω της, άσε που θα καταστραφεί και οτιδήποτε είχε την ατυχία να βρίσκεται στο εσωτερικό της. Κάπως έτσι, το τελευταίο σου 10ευρω θα μουλιάσει και το κινητό σου μπορεί να βγάλει λέπια. Κρίμα δεν είναι;

2. Τα μποτάκια σου. Ευκαιρία να τα φορέσεις και να τα χαρείς! Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να έχεις είναι ότι ενδέχεται να χωράνε οι σταγόνες της βροχής σε περίπτωση που το μποτάκι σου είναι κάπως loose. Τι προτείνω γι' αυτό; Διπλές ή και τριπλές κάλτσες. Απ' έξω στιλάτη, από μέσα κανείς δε θα ξέρει τι παίζει.

3. ή φανταχτερά γαλοτσάκια. Τα μαύρα είναι πασέ και τα λευκά (με μερικές εξαιρέσεις) είναι απαίσια. Οπότε, μπορείς πολύ απλά να βρεις ένα ξεχωριστό ζευγάρι για να κάνεις τη διαφορά. Άσε τα μονότονα και τα βαρετά στην άκρη, κόκκινα, μοβ, κίτρινα, πράσινα, μπλε, οι επιλογές είναι ευτυχώς άπειρες.

4. Η ομπρέλα είναι το key piece. Χωρίς φανταχτερή ομπρέλα δεν έχεις κανένα απολύτως λόγο να βρίσκεσαι εκτός σπιτιού σε μια βροχερή μέρα! Τι νόημα έχει άλλωστε; Φυσικά, κάθε φορά που μπαίνεις σε καφετέρια ή κατάστημα είσαι αναγκασμένη να την αφήνεις στην είσοδο και να κινδυνεύεις να στην κλέψουν. Χμμμ, γι΄αυτό τον κίνδυνο δεν έχω να προτείνω κάτι σικ, παρά μόνο να έχεις μια πλαστική σακούλα πάντα μαζί σου ώστε να την κρατάς εκεί. Αν δε θέλεις όμως κάτι φανταχτερό - γούστα είναι αυτά - ας μην είναι μια ομπρέλα σαν τις κλασικές που ξέρουμε. Ας είναι απλή, αλλά ας είναι έτσι.

Απλή αλλά τουλάχιστον διαφορετική!

5. Αδιάβροχο; Σπάνια φοράω αδιάβροχο, το κλασικό, που σε προστατεύει από τη βροχή μεν αλλά δεν έχει και τίποτα να σου προσφέρει για το κρύο. Στη θέση αυτή λοιπόν λέω να πάρεις ένα πανωφόρι/μπουφάν/παλτό, όπως θέλεις πες το, που να σε κρατάει ζεστή και να σε προστατεύει κιόλας από τις μπόρες. Κάτι στιλάτο φυσικά, όχι απαραίτητα ακριβό, αλλά πρακτικό, που να ταιριάζει με τα περισσότερα ρούχα σου και να πηγαίνει με πολλές και διαφορετικές περιστάσεις. Κάτι τέτοιο θα ήταν η πιο έξυπνη αγορά της σεζόν.

10 κομμάτια που πρέπει να αγοράσεις αυτή τη σεζόν είτε βρέχει είτε όχι!