Το έχω παρατηρήσει πολλές φορές πως η διάθεση που έχουμε μόλις ξυπνάμε και τα πρώτα λεπτά που ακολουθούν, είναι καθοριστική για την υπόλοιπη μας μέρα. Αν ξυπνήσεις στραβά ή αν μείνεις για πολλή ώρα στο κρεβάτι, το πιο πιθανό είναι να σέρνεσαι από καναπέ σε κρεβάτι όλη μέρα - τουλάχιστον εγώ αυτό παθαίνω. Αν από την άλλη ξυπνήσεις ορεξάτη, θα έχεις ενέργεια και θα ασχοληθείς με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα σου. Μπορείς όμως να αποφασίσεις από πριν με τη διάθεση θα ξυπνήσεις; Μάλλον όχι. Οπότε, σε συμβουλεύω να ακολουθήσεις 8 σημαντικές καθημερινές συνήθειες, για να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο!

1. Να πίνεις ένα ζεστό ποτήρι νερό με λεμόνι μέσα. Όταν λέω ζεστό, προφανώς όχι τόσο ώστε να καείς. Το λεμόνι πάντως, θα ξυπνήσει για τα καλά το μεταβολισμό σου και θα τον προετοιμάσει για τα γεύματα που θα ακολουθήσουν. Μπορείς επίσης να προσθέσεις και μέλι! Όπως και να χει, το νερό είναι απαραίτητο να τον οργανισμό σου κάθε πρωί, μιας και πέρασες τουλάχιστον 8 ώρες χωρίς να ενυδατωθείς. Οπότε, όχι άλλα ροφήματα ή πρωινό πριν πάρει ο οργανισμός σου αρκετό νερό.

2. Ξύπνα νωρίτερα από αυτό που πρέπει. Ναι απορώ και εγώ με τον εαυτό μου που μπόρεσα να γράψω κάτι τέτοιο. Ένα τέλειο και χαλαρό πρωινό ξύπνημα ξέρεις τι απαιτεί; Αρκετό διαθέσιμο χρόνο για προετοιμασία! Αν τρέχεις σαν τρελή να τα προλάβεις όλα, άντε να έχεις μια καλή μέρα μετά. Άσε που για τον οργανισμό σου το ιδανικότερο όλων είναι να κοιμάσαι νωρίτερα και να ξυπνάς νωρίτερα, γι'αυτό μάλλον πρέπει να αφήσεις στην άκρη τα πολλά ξενύχτια. Κανονικά πρέπει να έχεις από μισή μέχρι μία ώρα το λιγότερο διαθέσιμη για να ετοιμαστείς πριν φύγεις από το σπίτι.

3. Κάνε γυμναστική για 5 λεπτά. Όχι πολλά πολλά, λίγα και βασικά πράγματα, εσύ ξέρεις εξάλλου τι ταιριάζει σε σένα. Μπορεί να είναι ένα σύντομο τρέξιμο στον κήπο ή στο παρκάκι της γειτονιάς, μερικές ασκήσεις με βαράκια, yoga ή κάποιο πρόγραμμα που βρήκες στο internet (βλέπε καμιά χορογραφία για zumba για παράδειγμα). Οπωσδήποτε κάτι που να σ' ευχαριστεί πάντως!

4. Κάνε ντους. Όμως πριν το ντους, πέρνα με το σφουγγάρι όλο σου το σώμα - κάτι σαν στεγνό πλύσιμο. Έπειτα μπορείς φυσικά να κάνεις και το ντους σου κανονικότατα. Τουλάχιστον θα έχεις καταφέρει κάτι βασικό: να αυξήσεις την κυκλοφορία του αίματος σου και να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σου. Επίσης, το δέρμα σου θα είναι πιο απαλό από ποτέ!

5. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική. Λατρεύω να ακούω μουσική με το που ανοίγω τα μάτια μου - ειδικά από την εποχή του Λυκείου και μετά. Κι αν δε θες να ακούσεις μουσική, τότε διάβασε λίγο από το αγαπημένο σου βιβλίο. Είτε το ένα είτε το άλλο, θα σε βοηθήσουν αρκετά στο να φτιάξεις τη διάθεση σου και να συνεχίσεις πιο χαρούμενα τη μέρα σου.

6. Τον χυμό σου τον ήπιες; Που πας χωρίς τις βιταμίνες σου! Μα είναι το απαραίτητο συστατικό για ένα ολοκληρωμένο πρωινό και για ένα ακόμη πιο σωστό ξεκίνημα. Αν έχεις διάθεση και χρόνο μπορείς να φτιάξεις κιόλας ένα smoothie με τα αγαπημένα σου φρούτα.

7. Πέρνα λίγο χρόνο μπροστά στον καθρέφτη σου. Ναι καλά διαβάζεις! Πριν βαφτείς, πριν φτιάξεις μαλλιά, πριν αρχίσεις να οργανώνεις τα εργαλεία του makeup σου, απλά κοιτάξου για λίγα λεπτά στον καθρέφτη - χωρίς να διορθώνεις κάτι πάνω σου. Κάπως έτσι θα ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου και την σιγουριά που νιώθεις για τον εαυτό σου. Δες το κάτι σαν το καθημερινό χάπι της αυτοπεποίθησης που δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσεις.

8. Βάλε στόχο για τη μέρα σου, ένα  εφικτό Top3 της ημέρας. Αυτό μπορεί να είναι να περάσεις το χρόνο σου όσο πιο παραγωγικά γίνεται στη δουλειά ή να γνωρίσεις άτομα στη σχολή ή να φας πιο υγιεινά ή να περπατήσεις περισσότερο από τις άλλες μέρες αντί να πάρεις το λεωφορείο. Εσύ ξέρεις καλύτερα τι στόχους θέλεις να εκπληρώνεις μέσα στη μέρα!