Νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι λίγο πριν το πρώτο ραντεβού με τον τύπο που σου αρέσει τρελά; Πολύ πολύ λογικό. Μπορείς όμως να ηρεμήσεις και να απολαύσεις τόσο την προετοιμασία όσο και το ίδιο το ραντεβού σας. Σου προτείνω 3 τρόπους για να χαλαρώσεις, μιας και το πρώτο ραντεβού ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Αποτελεί στοιχείο - κλειδί για τη σχέση σας και την εικόνα που θα διαμορφώσει για σένα. Εμπρος, λοιπόν!

1. Άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου και το ραντεβού σου. Η βασική πηγή άγχους και νεύρων πριν το πρώτο ραντεβού είναι η μειωμένη εμπιστοσύνη που σου έχεις και η χαμηλή σου αυτοεκτίμηση. Ίσως όχι γενικά, αλλά ειδικά σ' αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, γι' αυτή τη συγκεκριμένη βραδιά, γι΄αυτόν το συγκεκριμένο τύπο. Θεωρείς ότι δε θα του αρέσεις τελικά ή ότι του πέφτεις λίγη; Να ορίστε, έτσι ακριβώς μειώνεις τον εαυτό σου.

Στο πρώτο ραντεβού ισχύει πως δεν έχει σημασία η εμπειρία σου σχετικά με τα αγόρια, μπορεί να έχεις βγει πολλά ραντεβού αλλά το αποψινό να πάει στραβά ή ακόμη και να μην έχεις ξαναβγεί και το πρώτο να είναι το πιο υπέροχο. Κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν κάτι δεν πάει καλά, δε σημαίνει ούτε ότι εσύ έκανες κάτι στραβά, ούτε ότι δε θα έχετε κι άλλες ευκαιρίες να φτιάξετε τα πράγματα. Τι πρέπει να κάνεις για να ηρεμήσεις πριν το ραντεβού; Σκέψου όσο πιο εγωιστικά μπορείς, σκέψου ότι δε θα σε επιλέξει αυτός, αλλά εσύ θα κρίνεις αν σου κάνει ή όχι, σκέψου ότι απλά ψάχνεις για το αγόρι που σου κάνει και ότι αυτό το ραντεβού είναι η ευκαιρία σου να το βρεις. Ηρέμησες τώρα;

2. Κάνε διαλογισμό. Τι εννοώ μ' αυτό; Πάρε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, κλείσε τα μάτια σου, άδειασε το μυαλό σου απ' όλες τις σκέψεις και βάλε λίγη χαλαρωτική μουσική (όπου χαλαρωτική μουσική, σίγουρα δεν εννοώ Μαζωνάκη). Κάπως έτσι θα μπορέσεις να δεις την κατάσταση λίγο πιο αντικειμενικά - μπορεί να ανοίξεις τα μάτια και να αναρωτηθείς ''για ποιο πράγμα αγχώθηκα τέλος πάντων;'' ή να νιώσεις απλά πολύ καλύτερα μετά απ' αυτή την ηρεμία.

3. Ξεκίνα να ετοιμάζεσαι από νωρίς. Χειρότερο δεν έχω από το να μη βρίσκω τι να βάλω μισή ώρα πριν το ραντεβού! Βάλε στόχο να ετοιμαστείς όσο πιο χαλαρά μπορείς, ξεκινώντας ώρες πριν. Κάνε μπάνιο, φτιάξε μετά από ώρα τα μαλλιά σου, βρες τι θα βάλεις, δοκίμασε μερικές εναλλακτικές, βάψου καμιά ώρα πριν το ραντεβού, κάτσε λίγο να χαλαρώσεις, ανανέωσε το μακιγιάζ και go! Ποτέ δε βοήθησε το να τρέχεις τελευταία στιγμή - ίσα ίσα το να ετοιμαστείς σιγά σιγά και με την ησυχία σου, θα αποδειχθεί η καλύτερη θεραπεία απέναντι στο άγχος του πρώτου ραντεβού. Αν δεις ότι έχεις χρόνο, θα μπορέσεις να αλλάξεις οτιδήποτε δε σε ικανοποιεί στο ντύσιμο ή τα μαλλιά σου - πράγμα αρκετά σημαντικό.