Ποτέ δεν κατάφερα να οργανώσω σωστά κι ωραία τα αξεσουάρ μου. Αρχικά, ποτέ δεν είναι συγκεντρωμένα σ' ένα μέρος, ποτέ δεν κρατάω τα κουτάκια τους ώστε να τα φυλάξω εκεί και συνήθως δεν μπορώ να βρω εύκολα τα κολιέ ή τα βραχιόλια που ταιριάζουν με το ντύσιμο μου. Ο μόνος τρόπος για να φύγω από το σπίτι με αξεσουάρ είναι να τα πετύχω σε κανένα συρτάρι ή ράφι και τσουπ να τα φορέσω - όλα όμως είναι θέμα τύχης και συναστρίας σ' αυτό το θέμα. Αν το καλοσκεφτείς, με τόσα χρήματα που ξοδεύεις για να αγοράσεις τα αξεσουάρ σου όλα αυτά τα χρόνια, καθόλου δεν τους αξίζει μια τέτοια αντιμετώπιση! Τους αξίζει σεβασμός και προσοχή, γιατί να ξέρεις πως αν δεν τα προσέξεις θα στο ανταποδώσουν - δηλαδή, θα σπάσουν.

Γι' αυτό λοιπόν έχω να σου προτείνω 7 ξεχωριστούς τρόπους για να οργανώσεις τα αξεσουάρ σου, ώστε να μπορείς να τα βρίσκεις ανά πάσα στιγμή, να διατηρούνται σε καλή κατάσταση και να είναι σικ ακόμη και μέσα στο συρτάρι σου!

1. Βάλε φαντασία. Να θυμάσαι ότι το αγαλματάκι του μπαμπά ή του αγοριού σου, μπορεί να γίνει το καλύτερο μέσο αποθήκευσης αξεσουάρ! Δε χρειάζεται λοιπόν να ξοδευτείς για να αγοράσεις κάποιο αντικείμενο ειδικό για την τοποθέτηση των αξεσουάρ, μπορείς απλά να αυτοσχεδιάσεις. Όλο και κάποιο αντικείμενο θα έχεις στο σπίτι - είτε διακοσμητικό, είτε souvenir από κάποιο ταξίδι - στο οποίο θα είναι εύκολο να περάσεις μια συγκεκριμένη κατηγορία αξεσουάρ, σαν να λέμε τα βραχιόλια ή τα κολιέ σου. Κάτι τέτοιο, ας πούμε, ταιριάζει γάντι στο μπάνιο σου, μιας και αν δεν τα έχεις φάτσα φόρα όταν ετοιμάζεσαι, δεν πρόκειται να φύγεις ποτέ από το σπίτι με τα ασορτί βραχιόλια ή δαχτυλίδια.

2. Βάλε φαντασία part2. Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Πάρε τα κολιέ σου στο χέρι και όργωσε το χώρο σου. Δεν μπορεί! Όλο και κάπου θα βρεις να τα περάσεις. Ιδανικά, προτιμάμε να μην είναι το ένα κοντά στο άλλο, γιατί μπλέκονται μεταξύ τους σε χρόνο ρεκόρ - ποτέ φυσικά δεν κατάλαβα πως γίνεται αυτό, οι κόμποι που έχουν τα κολιέ μου φαίνονται σαν να είναι αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας. Έχεις ένα τέτοιο ζωντανό κι εσύ κρεμασμένο στο σπίτι; Στόλισε τα κέρατά του με τα κολιέ σου, δε θα διαμαρτυρηθεί, στο λέω εγώ. Έχεις ένα ψεύτικο φυτό με πολλά κλαδιά που αντέχουν στο βάρος και στις κακουχίες; Εμπρος, λοιπόν, τι περιμένεις; Στόλισέ τα!

3. Τσάι κανείς; Tea time μέσα στο συρτάρι σου! Αρχικά, να πω ότι κάτι τέτοιο σίγουρα θα μάζευε αρκετά likes στο instagram, αλλά ας σταματήσω τώρα να είμαι τόσο πεζή και ας επιστρέψω στο στόχο μας. Πάρε μερικά πιατάκια από φλιτζανάκια (ή και τα φλιτζανάκια τους μαζί), μερικά μικρά μπολάκια ξηρών καρπών και οτιδήποτε άλλο δε θα ήθελε η μαμά σου και η γιαγιά σου από την προίκα τους, βάλτα στο συρτάρι σου και μαζί με όλη την τέχνη σου ... αυτοσχεδίασε! Μπορείς να τα χωρίσεις σε κατηγορίες που σε εξυπηρετούν ή με βάση τι είναι in αυτή την εποχή ή τι σ' αρέσει πιο πολύ ή ποια έχουν συναισθηματική αξια για σένα και φτιάξε τον καλύτερο χώρο αποθήκευσης δαχτυλιδιών!

4. Ψηλά, ψηλά, πολύ ψηλά. Φαντάζομαι έχουμε συμφωνήσει ότι το κρέμασμα αποτελεί την πλέον ιδανική λύση για να κρατήσεις τα κολιέ σου οργανωμένα και ασφαλή. Αν βρεις ότι στο μπάνιο σου ας πούμε υπάρχει χώρος για κρέμασμα αξεσουάρ, εκμεταλλεύσου τον. Βγάλε την πετσέτα μαλλιών, πέρνα κολιέ. Βγάλε την πετσέτα σώματος, πέρνα κολιέ. Βγάλε το μπουρνούζι σου, πέρνα κολιέ.Φυσικά, αν δε θέλεις να αναστατώσεις όλο το μπάνιο στα καλά καθούμενα, μπορείς πολύ απλά να αγοράσεις τέτοια κρεμαστράκια για πετσέτες και να τα βάλεις στον τοίχο του δωματίου σου. Τι λες;

5. Η ώρα του γλυκού, η πιο ωραία ώρα. Αν θέλεις να τα έχεις πιο συγκεντρωμένα από ποτέ, τότε αυτό το σύνολο από πιατάκια το ένα πάνω στο άλλο - που στα μάτια μου φαίνονται σαν γιγαντιαία τούρτα - είναι πραγματικά ό,τι πρέπει για σένα. Μπορεί να θελήσεις να τα φας λες και ήταν σοκολατάκια γάλακτος, θα σε παρακαλούσα όμως να κρατηθείς όσο μπορείς. Όσο δεν έχετε κόσμο στο σπίτι και δεν τρώτε τα γλυκά σας σε σκεύη υπερπαραγωγή, φαντάζομαι μπορείς να δανειστείς αυτό το πιατόπραγμα στο δωμάτιο σου. Στο δικό μου, για παράδειγμα, θα στεκόταν το πολύ μια μέρα χωρίς να γίνει χίλια κομμάτια, εύχομαι στο δικό σου δωμάτιο να έχει πολύ καλύτερη τύχη.

6. Τύφλα να χει το *αγαπημένο σου κατάστημα με μπιζού*. Αν θέλεις επίσημες καταστάσεις και σούπερ ντούπερ οργανωμένα πράγματα, δε σου μένει άλλη λύση από το να αγοράσεις γυάλινα κουτιά όπως αυτά που έχουν τα ακριβά καταστήματα. Κάπως έτσι, θα βλέπεις όλα τα κοσμήματα που έχεις, δε θα ξεχνάς τίποτα, η επιλογή για το τι θα φορέσεις θα είναι πιο γρήγορη και σωστή, άσε που η συγκεκριμένη λύση έχει ένα τεράστιο πλας: πολύς, πάρα πολύς χώρος για μπιζού! Και σ' αυτή την επιλογή να ξέρεις και πάλι μαζί σου θα είμαι - φαντασία καμία, αυτοσχεδιασμός κανείς, αλλά τουλάχιστον έχουμε πρακτικότητα και ταχύτητα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

7. Βάλε φαντασία part3. Το πιο απλό από τα παραπάνω, αλλά ενδεχομένως και το πιο ταιριαστό στο δωμάτιο σου ειδικά αν δε φημίζεσαι για άνεση χώρου. Αγοράζεις ένα φτηνό βάζο, μερικά κλαδιά και εκεί περνάς όλα τα μπιχλιμπίδια σου. Ο κίνδυνος του να σπάσει το βάζο παραμένει, αλλά αν δεν έχει καμία συναισθηματική αξία για σένα, μικρό το κακό. Όχι ότι δεν μπορείς να κάνεις ένα συνδυασμό των παραπάνω για καλύτερα αποτελέσματα, αλλά το ποιους τρόπους θα επιστρατεύσεις για την οργάνωση των μπιζού σου, εξαρτάται κυρίως από το πόσα αξεσουάρ έχεις, τι είδους και πόσο διαθέσιμο χώρο έχεις στο δωμάτιο σου.