Ηδη από την περασμένη άνοιξη - ίσως και λίγο νωρίτερα - τα backpacks άρχισαν να κυκλοφορούν όλο και πιο πολύ, να υπάρχουν έντονα ανάμεσά μας. Το καλοκαίρι, πραγματοποιήθηκε ένα κανονικό backpack parade με κοπέλες κάθε ηλικίας να μην αποχωρίζονται το σακίδιο στην πλάτη. Έρχεται χειμώνας και η επέλαση του backpack δεν λέει να κοπάσει! Δε σου λέω να το πάρεις επειδή το πήραν όλες, αλλά προτείνω να αναθεωρήσεις το θέμα "σακίδιο" - μιας και αν κρίνω από μένα, δεν ήθελα ούτε να το ακούσω μέχρι που το δοκίμασα. Ήταν τροφαντό και σε χρώμα baby blue, απολύτως πρακτικό και χωράει όλη την παράνοια που θέλω να έχω πάνω μου - από φορτιστή μέχρι ένα περιοδικό για να περνάει η ώρα ή δευτερο μπλουζάκι γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Γιατί όχι λοιπόν;

1. Έχεις τα χέρια σου ελεύθερα. Βαρέθηκα να κρατάω τσάντες και τσαντάκια ή να την βάζω λοξά και να τη χτυπάω με το πόδι μου σε κάθε βήμα. Πήρα το σακίδιο μου σε συναυλία για πρώτη φορά και ένιωσα στο πετσί μου το ''έχω τα χέρια μου ελεύθερα'' ... να βγάλω φωτογραφίες, να χορέψω, να έχω γενικώς ελευθερία κινήσεων. Πόσο απλό και πόσο σπάνιο πια.

2. Χωράει πολλά πράγματα. Το κλατς δε θεωρείται τσαντάκι αν το συγκρίνεις με το σακίδιο. Ένα μέσο backpack χωράει πολλά περισσότερα απ' όσα νομίζεις, νιώθεις ασφάλεια και ηρεμία ότι μπορείς να έχεις μαζί σου όσα χρειάζεσαι. Ούτε έχεις το άγχος να τα στουμπώσεις όλα - πολύ απλά, όλοι καλοί χωράνε.

3. Προσδίδει στυλ στο ντύσιμό σου. Έχουμε βαρεθεί πια τις ίδιες και τις ίδιες τσάντες. Ναι τα σακίδια πολυφορέθηκαν, μπορείς να κάνεις τη διαφορά από το σχέδιο/χρώμα/στυλ/μέγεθος που θα επιλέξεις. 

4. Αποτελεί καλή επένδυση - τo χρησιμοποιείς μέσα στη βδομάδα για τις δουλειές σου & τα ΣΚ για τις εκδρομές σου. Το κλατς που πήρες χωράει κάτι παραπάνω από ένα lip gloss;

5. Μοιράζεις το βάρος που κουβαλάς - τι εννοείς ότι ο ώμος σου πονάει από την τσάντα που κρατούσες καθημερινά; Φυσικά, δε σου υποσχέθηκε κανείς ότι δε θα σε πονέσει η πλάτη σου αν κουβαλάς καθημερινά όλη την προίκα σου, αλλά τουλάχιστον δε φορτώνεις το δεξί ή αριστερό σου χέρι και μοιράζεις το βάρος στον κορμό σου. Τι να θυμάσαι; Ίσια πλάτη ντε!

6. Σε βοηθάει να ελέγχεις τα πράγματα σου. Μη γελάς. Μπαίνοντας στο μετρό με το σακίδιο μου, παρατήρησα ότι το πρόσεχα πολύ περισσότερο από την άλλη κλασική τσάντα που συνήθιζα να κρατάω.

Φωτογραφίες