Πολλές φορές, όταν επαναλαμβάνουμε τη ρουτίνα μας, είτε αυτή λέγεται περιποίηση μαλλιών είτε καθαρισμός προσώπου, μπορεί να κάνουμε ορισμένα λάθη  χωρίς καν να το ξέρουμε. Κάπως έτσι, το καλό που κάνουμε στον εαυτό μας δεν είναι τόσο ικανοποιητικό όσο πιστεύουμε - τι νόημα έχει να το καθαρίζεις και να το κάνεις λάθος δηλαδή; 

Και θα σου πω αμέσως ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που μπορείς να κάνεις στον καθαρισμό του προσώπου σου!

1. Απλώνεις τη λοσιόν σου σε στεγνό πρόσωπο. Πρώτο και βασικό λάθος. Η μόνη περίπτωση που αυτό είναι "αποδεκτό" ξέρεις ποια είναι; Όταν απλώνεις λοσιόν σε μορφή αφρού, τότε ναι δεν υπάρχει θέμα. Για εκείνες τις κρεμώδεις όμως, προτείνω να αλλάξεις εντελώς τακτική. Ο λόγος είναι ο εξής: όταν απλώνεις το προϊόν αφου πρώτα πλύνεις το πρόσωπο σου με νερό, επιτρέπεις στα συστατικά του προϊόντος να δράσουν καλύτερα και να απομακρύνουν άμεσα τη λιπαρότητα του προσώπου σου καθώς και το makeup.

2. Σκουπίζεσαι (λίγο αδέξια) με την πετσέτα σου. Λάθος κι αυτό. Έτσι, δίνεις το περιθώριο στα βακτήρια όχι μόνο να αναπτυχθούν αλλά και να κάνουν πάρτυ στο πρόσωπό σου και γδέρνεις παράλληλα το δέρμα σου. Δεν έχει σημασία αν δεν πονάς, τη ζημιά του την κάνει πάντως. Μπορείς μόνο να σκουπίζεσαι ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα, αλλά με προσοχή, όχι βιαίως.

3. Προτιμάς τα μαντιλάκια καθαρισμού τις περισσότερες φορές. Δεν αρκούν, κι ας είναι εύχρηστα και βολικά. Γυρνάς μετά από έξοδο ή ποτό, με το ζόρι σέρνεις το βήμα σου, πουυ να βάζεις κρέμες και τα σχετικά. Αρπάζεις το μαντιλάκι και νομίζεις ότι καθάρισες! Δεν είναι ό,τι το καλύτερο για το δέρμα σου, μπορεί να μην το νιώθεις από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά σταδιακά το αφυδατώνει. Άσε που μετά τη χρήση και πάλι πρέπει να ξεπλένεις το πρόσωπό σου με νερό.

Δε σ' αδικώ, μέχρι να το ψάχω, ούτε εγώ τα ήξερα όλα αυτά!