Μπορεί να διαβάζεις πιο δύσκολα τι νιώθει και τι θέλει ένα αγόρι - είπε κανείς ότι οι άντρες είναι ανοιχτά βιβλία; Μπορεί ας πούμε να τον ρωτάς και να μη σου λέει αν είναι όλα εντάξει, τύπου ''δεν έχω τίποτα να πω, όλα καλά'', ή κιόλας να σου δείχνει τη δυσαρέσκεια του εμμέσως χωρίς να σε κάνει να είσαι σίγουρη ότι δεν περνάει καλά κι ότι είναι έτοιμος να στην κάνει. Μέτρα τα σημάδια και δες τι νιώθει (αφού δεν το λέει από μόνος του):

1. Δε στέλνει συχνά μηνύματα ούτε παίρνει τηλέφωνα. Συγκριτικά με το παρελθόν, υπάρχει εμφανής πτώση και απορείς γιατί. Θα σου πω, όταν ελαττώνει την επικοινωνία σας, σημαίνει ότι κάτι τον χαλάει. Το θέμα είναι να εξετάσεις αν τον χαλάει κάτι σχετικό μ' εσάς ή αν συμβαίνει κάποιο άλλο πρόβλημα πχ οικογενειακό. 

2. Δε σου ανοίγεται. Ούτε πολυμιλάει όταν βγαίνετε, ενώ κάποτε - τις καλές εποχές - ήταν αυτός που μιλούσε το περισσότερο στη σχέση σας. Κάτι τέτοιο δείχνει δυσαρέσκεια σίγουρα, μπορεί να είναι στρεσαρισμένος γενικά ή δυστυχισμένος μέσα στη σχέση. Να είσαι έτοιμη να τον ακούσεις όταν χρειαστεί ή και να του δώσεις αυτή την ηρεμία - ας την πούμε σιωπή - που τον ευχαριστεί αυτή την περίοδο. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να του συζητήσεις τις αλλαγές που παρατηρείς γιατί μπορεί να μην έχεις καν σχέση με εσας και να πρόκειται για κάτι πιο σοβαρό που να περνάει μόνος του. Ο κάθε άνθρωπος αντιδράει διαφορετικά, δεν κάθονται όλοι να βγάλουν από μέσα τους το πρόβλημα και θέλουν μια μικρή παρακίνηση για να το κάνουν.

3. Προτιμάει να είναι μόνος του. Δεν του κάνει τόση αίσθηση να σε δει, προτιμάει να κάθεται σπίτι ή έστω να βλέπει κάποιους φίλους του, δεν έχει όρεξη να πάτε ούτε μια βόλτα στην περιοχή σας, είναι διαρκώς πεσμένος. Κάτι συμβαίνει στο παιδί! Φυσικά οι φίλοι του τον βλέπουν κανονικά, οπότε αυτό θα έπρεπε να σε προβληματίζει.

4. Κάνει διαρκώς παρατηρήσεις. Δηλαδή, τα λίγα πράγματα που θα σου πει είναι διορθώσεις, το ένα δεν του αρέσει, το άλλο τον ενοχλεί, ωραία πράγματα, ευχάριστα! Είναι πιθανό δηλαδή να μην εκφράζει τα συναισθήματά του, αλλά μέσω των παρατηρήσεων που κάνει να είναι πέρα για πέρα εμφανής η γενική δυσαρέσκεια του.

5. Είναι διαρκώς κακόκεφος. Ακούγεται πεσμένος στο τηλέφωνο ή ψυχρός στα μηνύματα, άσε που και από κοντά είναι κάπως σιωπηλός. Τι περιμένεις για να πειστείς ότι κάτι δεν πάει καλά; Καιρός να του ανοίξεις ευθέως τη συζήτηση και να πάρεις τις απαντήσεις που θες.