Η πρώτη σου εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο (και ο πρώτος σου μήνας, μην αγχώνεσαι) είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσεις καινούργιους υποψήφιους φίλους, αλλά και υποψήφιους εραστές. Νέο περιβάλλον, νέα πρόσωπα, νέες καταστάσεις-είναι λογικό να ενθουσιαστείς! Για να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση σωστά, υπάρχουν πράγματα που είναι καλό να κάνεις και άλλα που είναι καλό να αποφύγεις. Να ποια είναι αυτά:

ΜΗΝ πάρεις πολύ στα σοβαρά το πρώτο άτομο που θα γνωρίσεις

Γνώρισες ένα ωραίο αγόρι και ήδη αναρωτιέσαι πότε θα σου στείλει μήνυμα, τι θα κάνει το σαββατοκύριακο και αν θα καταλήξετε μαζί; Χμμ...Μήπως να το δεις πιο χαλαρά;  Υπάρχει και η περίπτωση να έχεις γνωρίσει το έτερόν σου ήμισυ τόσο σύντομα, αλλά είναι σπάνια. Αν θες να δεσμευτείς με το που γνωρίσεις κάποιον, μάλλον δεν οφείλεται στο ότι σου αρέσει τόσο αλλά στο ότι θες σχέση. Είναι όμως κρίμα να περιοριστείς προτού εξερευνήσεις καλά το τοπίο. Κράτα επαφή, αλλά μην βιάζεσαι να το προχωρήσεις παραπέρα!

Πες ΝΑΙ στα ραντεβού

Δεν χρειάζεται να είσαι και ερωτευμένη για να δεχθείς να βγεις ραντεβού με κάποιον. Τα ραντεβού είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να γνωριστείς καλύτερα με ένα ενδιαφέρον άτομο, και να δεις αν σου κάνει τελικά το "κλικ". Άσε που αν κάποιος σου ζητήσει να βγείτε οι δυο σας, είναι πιο ξεκάθαρο σημάδι ότι ενδιαφέρεται σοβαρά απ'ο,τι αν, π.χ., σε καλέσει σε ένα πάρτυ (θα μπορούσε άνετα να έχει προσκαλέσει και ένα σωρό άλλες όμορφες!).

ΜΗΝ συγκρίνεις την ερωτική σου ζωή με αυτή των φίλων σου

Η συγκάτοικός σου μένει μέσα κάθε βράδυ για να μιλήσει στο αγόρι της με το οποίο έχει σοβαρή σχέση και η υπόλοιπη παρέα σου πάει μπαρότσαρκες κάθε βράδυ ψάχνοντας για φλερτ. Εσύ νιώθεις ψυχολογικά πιεσμένη να ακολουθήσεις είτε την μεν είτε τους δε και να γίνεις πιο ενεργή όσον αφορά τα ερωτικά σου, ενώ ίσως δεν έχεις πραγματικά την διάθεση για κάτι τέτοιο. Η ζωή και οι επιθυμίες του καθενός είναι όμως, διαφορετικές, και το σημαντικό είναι να κάνεις ο,τι ανταποκρίνεται στα δικά σου standards και σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα. It's your life!

Θέσε ξεκάθαρα τα όριά σου

Για να μην βρεθείς σε αμήχανες καταστάσεις, είναι σημαντικό να έχεις θέσει ξεκάθαρα τα όριά σου πριν έρθεις σε επαφή με κάποιον. Μπορεί να σου φαίνεται εύκολο και αυτονόητο τώρα που είσαι...νηφάλια, αλλά σε κάποιο πάρτυ και μετά από κατανάλωση αλκοόλ είναι εύκολο τα πράγματα να ξεφύγουν και να αισθανθείς άβολα. Γι'αυτό, δώσε προσοχή σ'αυτό!

ΜΗΝ περιμένεις η σχέση της μιας βραδιάς να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω

Γύρισες σπίτι με το αγόρι με το οποίο φλέρταρες όλο το βράδυ και περάσατε καλά οι δυο σας. Είναι πολύ πιθανό να πέσεις στην παγίδα και να περιμένεις κάτι παραπάνω απ'αυτόν, αλλά μην το θεωρείς δεδομένο. Στο Πανεπιστήμιο πολλοί ψάχνουν απλά για περιστασιακή καλοπέραση, και αυτό δεν είναι κακό, εκτός και αν δεν κάνει για σένα. Αν δένεσαι και πληγώνεσαι εύκολα, καλύτερα να αποφύγεις τέτοιες καταστάσεις. 

Γίνε προσβάσιμη

Είναι λίγο δύσκολο να τραβήξεις την προσοχή κάποιου (πόσω μάλλον να φλερτάρεις μαζί του!) αν είναι κολλημένος στην οθόνη του κινητού του όλη την ώρα. Αν θες να γνωρίσεις κόσμο, λοιπόν, να επιδιώκεις οπτική επαφή και να είσαι ομιλητική όταν σου δίνεται η ευκαιρία, και να μην κλείνεσαι στο καβούκι σου-στον ηλεκτρονικό σου κόσμο. Αν μπορέσεις, κιόλας, να αποκτήσεις το θάρρος του να πλησιάζεις κόσμο μόνη σου, χωρίς να έχεις συνοδεία όλη την κοριτσοπαρέα, τόσο το καλύτερο για σένα! Είναι πιο πιθανό να πετύχεις κάτι καλύτερο με το τετ-α-τετ.

ΜΗΝ κολλάς με το αγόρι σου από το Λύκειο

Μην με παρεξηγείς,δεν εννοώ να τον χωρίσεις. Εννοώ ότι είναι πολύ εύκολο, τον πρώτο καιρό που θα είσαι πιο ντροπαλή και δεν θα ξέρεις πολύ κόσμο, να κλείνεσαι σπίτι σου και να μιλάς με το αγόρι σου όλη την ώρα, ειδικά αν είστε μακριά ο ένας από τον άλλο λόγω σπουδών. Αυτή η προσκόλληση κάνει όμως κακό στην κοινωνικοποίησή σου και μπορεί με τον καιρό να αυξήσει και την ένταση μεταξύ σας. Να επιδιώκεις, λοιπόν, ισορροπία!

Προσπάθησε να κάνεις και μερικούς φίλους

Κάθε νέα σου γνωριμία δεν είναι απαραίτητο να την βλέπεις αυστηρά ως "υποψήφιο αγόρι", και αν το πράγμα δεν πάει τελικά προς τα εκεί, να την απορρίπτεις. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, πολλά αγόρια σε αυτή την ηλικία επιδιώκουν την γυναικεία φιλία- έχει περάσει πλέον η περίοδος της εφηβείας που θέλανε όλη την ώρα να βλέπουν ματς και να παίζουν video games με τα κολλητάρια. Στο κάτω κάτω, ένας καλός φίλος θα σε βοηθήσει και στα ερωτικά σου, μέσω της "αντρικής άποψης" πάνω σε διάφορα θέματα ή και περαιτέρω γνωριμιών. 

ΜΗΝ βάλεις τα ερωτικά σου πάνω από τις σπουδές σου

Είναι εύκολο τον πρώτο καιρό να παρασυρθείς με την διασκέδαση και τις γνωριμίες, αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις το γεγονός ότι στο Πανεπιστήμιο μπήκες, βασικά, για να σπουδάσεις. Οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσει να σε απασχολεί αυτό πιο σοβαρά! Το μυστικό βρίσκεται πάλι στην ισορροπία και στο να βάζεις προτεραιότητες, τις οποίες, όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα, θα πρέπει να σεβαστεί.