Αχ αυτός ο κόλπος της γυναίκας! Ο μισός πληθυσμός τον έχει, ο άλλος μισός τον... αναζητά, αλλά ξέρουμε λίγα πράγματα για αυτόν. Τα, παρακάτω, το πιο πιθανόν είναι να μην τα γνωρίζεις!

Εκτός από τον κόλπο, δες εδώ 14 μυστικά του ανδρικού μορίου.

1.Ο κόλπος...μεγαλώνει

Κατά τη διάρκεια της γέννας, ο τράχηλος της μήτρας ανοίγει μέχρι και 10 εκατοστά έτσι ώστε να μετακινηθεί το παιδί σε κατάλληλη θέση! Αλλά ο κόλπος δεν γίνεται μεγαλύτερος μόνο στον τοκετό, καθώς μπορεί να μεγαλώσει και κατά 200% όταν βρίσκεται σε σεξουαλική διέγερση, σύμφωνα με το Psychology Today.


2.Ο κόλπος είναι... αυτοκαθαριζόμενος

«Ο κόλπος είναι σχεδιασμένος να παραμένει καθαρός με τη βοήθεια φυσικών εκκρίσεων», εξηγεί η Βρετανική Παγκόσμια Υπηρεσία Υγείας. Παράλληλα, έχει τα πιο πολλά βακτήρια από κάθε άλλο μέρος στο σώμα των γυναικών -μόνο τα έντερα έχουν περισσότερα- έτσι ώστε όλα να παραμένουν σε αρμονία. Τα κολπικά βακτήρια που είναι καλά βοηθούν να διατηρείται το pH της περιοχής και παράγουν μια ουσία που αποτρέπει άλλα βακτήρια από το να προσκολλούνται στο κόλπο για να εισχωρήσουν στους ιστούς. Επίσης, ο γυναικείος κόλπος προετοιμάζει τον εαυτό του για την σεξουαλική επαφή παράγοντας μια ουσία που λειτουργεί ως λιπαντικό και κάνει το σεξ άνετο και ευχάριστο. Ο κόλπος, με άλλα λόγια, είναι αποκλειστικά το αφεντικό του εαυτού του. Δες εδώ πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη γυναικεία αυτοικανοποίηση.

3.Μπορεί να δυναμώσει

Ο κόλπος μπορεί να δυναμώσει με την εκγύμναση των μυών του πυελικού εδάφους, ή αλλιώς όπως είναι ευρέως γνωστή η άσκηση Kegel», που όχι μόνο δυναμώνει την περιοχή γύρω από τον κόλπο και τον πρωκτό μετά την εγκυμοσύνη και τη γέννα, αλλά επίσης μπορεί να ωφελήσει μια γυναίκα σε όλη τη διάρκεια της ζωής της, είτε γεννήσει είτε όχι. Σύμφωνα με το «Everyday Health», «Οι ασκήσεις Kegel μπορούν να αυξήσουν τη διέγερση κατά τη διάρκεια του σεξ, να ενισχύσουν τους οργασμούς σας, να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα, και να αυξήσουν την λίπανση στον κόλπο.»

4.Η κλειτορίδα είναι το μοναδικό όργανο που είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για ευχαρίστηση

Μόνο για την σεξουαλική απόλαυση, και για τίποτα άλλο! Η κλειτορίδα είναι μάλιστα εξαιρετικά ευαίσθητη, σύμφωνα με έρευνες έχει 8.000 νευρικές καταλήξεις, περισσότερες δηλαδή από κάθε άλλο σημείο του σώματος, αναφέρει το «Women's Health.»

5.Μετά τον οργασμό, ο κόλπος είναι έτοιμος να αναλάβει και πάλι δράση άμεσα

Τι εννοούμε; Το σώμα των γυναικών δεν έχει ανάγκη να κάνει διάλειμμα μετά τον οργασμό, όπως χρειάζεται το σώμα των αντρών. Μπορεί να επιστρέψει άμεσα σε φάση οργασμού μέσα από σεξουαλικά ερεθίσματα. Άλλωστε, πολλές γυναίκες έχουν και πολλαπλούς οργασμούς. Δες εδώ 9 περίεργες αιτίες που σου στερούν τον οργασμό.