Οι κοκκινομάλλες κάνουν μπαμ», «οι ξανθιές είναι πιο αστείες και πιο χαζές», «οι μελαχρινές είναι πιο αισθησιακές» και πολλές ακόμα κοινότοπες φράσεις σχετικά με το χρώμα των μαλλιών μιας γυναίκας και την προσωπικότητά της.  Άλλες είναι μύθοι -δες εδώ τους έξι μύθους για τις ξανθιές- άλλες είναι πραγματικότητα.

Ας δούμε λοιπόν, τι αποκαλύπτει το χρώμα των μαλλιών σου για τον χαρακτήρα σου αλλά για το σεξ απίλ σου!

Κοκκινομάλλες


Φυσικές κοκκινομάλλες είναι ελάχιστες, ειδικά στην Ελλάδα, παρόλα αυτά, στατιστικά στοιχεία έχουν δείξει ότι οι κοπέλες με κόκκινα μαλλιά τείνουν να έχουν περισσότερο σεξ! Μια μελέτη που διεξήχθη από τον Werner Habermehl, Ph.D, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο του Αμβούργου στη Γερμανία  ότι οι κοκκινομάλλες γυναίκες ήταν πολύ πιο σεξουαλικά ενεργές από τις ξανθιές και τις μελαχρινές κοπέλες που συμμετείχαν. «Η έρευνα δείχνει ότι η φλογερή κοκκινομάλλα σίγουρα ανταποκρίνεται στη φήμη της»είπε ο καθηγητής Habermehl στο EveryDay Health.

Μελαχρινές


Οι μελαχρινές θεωρούνται γενικά ως εργατικές, έξυπνες και αξιόπιστες. Το 67% των γυναικών που ήταν υπεύθυνες σε μια εταιρεία είπαν ότι θα προσλάμβανε μια μελαχρινή σε σύγκριση με μια κοκκινομάλλα ή μια ξανθιά. Όσον αφορά στο σεξ, οι μελαχρινές είναι συνήθως πιο επιφυλακτικές. Λιγότερο από το ήμισυ σε μια έρευνα όπου συμμετείχαν 2500 μελαχρινές, δήλωσε ότι είχε κάνει ένα one-night stand. Ωστόσο, ενώ μπορεί να είναι πιο επιφυλακτικές στην επιλογή παρτενέρ, από τη στιγμή που κάνουν σεξ, τα δίνουν όλα! Σύμφωνα με μελέτη, το 58% των αντρών λένε ότι οι μελαχρινές είναι καλύτερες στο κρεβάτι. Έτσι, ακόμη κι αν οι κοκκινομάλλες είναι πιο ενεργές σεξουαλικά και νικούν στη... συχνότητα, οι μελαχρινές είναι πολύ καλύτερες επιδόσεις τους.


Ξανθιές


Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι ξανθιές τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων στο σώμα τους κάτι που σημαίνει πως τις κάνει να φαίνονται συνολικά πιο θηλυκές, και συνεπώς πιο ελκυστικές για τους άνδρες, σε σχέση με μία μελαχρινή ή μια κοκκινομάλλα. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, αυτά τα υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων είναι ο λόγος που τα χαρακτηριστικά των ξανθών είναι πιο μικρά και πιο λεπτεπίλεπτα. Και ο μύθος ότι οι ξανθιές έχουν περισσότερη πλάκα; Ισχύει εν μέρει, καθώς και για αυτό, οφείλονται τα υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, που κάνουν τις γυναίκες να έχουν υψηλότερα επίπεδα ενέργειας.
Οι ξανθιές τείνουν επίσης να είναι πιο άγριες και πιο τρελές στο κρεβάτι. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση 1500 ανδρών στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 36% των ανδρών θεωρούν ότι ξανθιές είναι οι πιο σέξυ. Επίσης, η ίδια μελέτη έδιεξε ότι οι ξανθιές θεωρήθηκαν οι πιο προσιτές και οι πιο ανοικτές. Ωστόσο, όταν πρόκειται για γάμο, οι μελαχρινές πήραν ... χαλαρά τα πρωτεία,  με το 61% των ανδρών να δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν να παντρευτούν μια μελαχρινή.

Δες εδώ τι δείχνει το χρώμα του κραγιόν σου για την προσωπικότητά σου!