Χαμένη Ατλαντίδα... Τέρας του Λοχνες... Ξανθιές... Υπάρχουν κάποιοι μύθοι, που γύρω από αυτούς  υπάρχει ένα σύννεφο ασάφειας, μια διαρκής συζήτηση για το τι μπορεί να είναι, τι μπορεί να κρύβουν...

Γυναίκα. Και μάλιστα ξανθιά. Πόσα έχουν ακουστεί, πόσα μπορούν να διαψευσθούν! Ξανθιά τα τελευταία τρία χρόνια, θεωρώ πως έχουμε θεοποιηθεί και αδικηθεί ταυτοχρόνως... Οι μύθοι γύρω από εμάς πολλοί, κι αυτοί που δεν ισχύουν είναι σίγουρα οι παρακάτω:

1. Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές

Αχ αυτή η Μέριλιν Μονρόε μας κατέστρεψε! Φυσικά και οι άντρες δεν προτιμούν τις ξανθιές, απλά ίσως τις προσέχουν πιο πολύ, γιατί -συνήθως- τραβούν την προσοχή πιο πολύ σε σχέση με μια καστανή. Οι άντρες αγαπούν και τις ξανθιές, και τις μελαχρινές, και τις κοκκινομάλλες, και τις καστανές εάν είναι του στυλ τους, και δεν έλκονται από το ντεκαπάζ. 

2. Οι ξανθιές είναι πιο σέξυ


Το μελαχρινό η αλήθεια είναι πως θεωρείται πιο σοβαρό, παρόλα αυτά δε σημαίνει πως οι ξανθιές είναι πιο ερωτικές, ενώ οι καστανές πιο ξενέρωτες. Η σεξουαλικότητα και ο ερωτισμός σίγουρα δεν φαίνεται από το χρώμα της τρίχας σου.

3. Οι ξανθιές έχουν πλάκα


Ναι, το άκουσα και αυτό! «Οι μελαχρινές δεν είναι τόσο αστείες, όσο οι ξανθιές». Ναι φυσικά, το χιούμορ δεν πηγάζει από μέσα μας, αλλά από τον κομμωτή μας.

4. Το βαμμένο ξανθό κάνει πολύ κακό στο μαλλί


Έχει μια βάση αυτός ο μύθος, γιατί σίγουρα τα μαλλιά που είναι φυσικά και δεν έχουν υποστεί ποτέ τους βαφές, ντεκαπάζ, ανταύγειες κτλ είναι πιο υγιή. Ωστόσο, δε σημαίνει πως οι ξανθιές καταστρέφουν τα μαλλιά τους. Εάν τα περιποιείσαι σωστά και συμβουλεύεσαι τον καλό κομμωτή σου, τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!

5. Οι ξανθιές είναι χαζές


Μα πραγματικά, όλες αυτές οι γενικεύσεις είναι τόσο άδικες και τόσο αστείες! Μύθος που ακούγεται χρόνια -ε, εντάξει, ίσως κάποιες χαζογκόμενες ξανθιές να έχουν δώσει λαβή για σχόλια- και φυσικά δεν ισχύει. Δεν περνάει η βαφή μέσα στο μυαλό, ευτυχώς!

6. Μόνο οι λευκές γυναίκες μπορούν να γίνονται ξανθιές

Aυτό το πίστευα κι εγώ πριν χρόνια, αλλά με το που είδα τις κούκλες έγχρωμες ή μεξικάνες ηθοποιούς και τραγουδίστριες να τολμούν το ξανθό χρώμα στα μαλλιά τους και να μην κάνει κακή αντίθεση στο σκούρο χρώμα τους, τότε πείστηκα.