Το να ντύνεσαι ΠΡΙΝ ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου, δεν εγγυάται πάντα ότι δε θα λερωθείς, καθώς η στραβή μπορεί να γίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Γι' αυτό και σου έχω μερικούς τρόπους να αφαιρέσεις λεκέδες από make up απ' τα ρούχα. Φυσικά, εξαιρούνται σημάδια από κραγιόν στο πουκάμισο του αγαπημένου σου. Αυτά δεν τα καθαρίζεις, τα κρατάς και του τα τρίβεις στη μούρη. Πάμε στα δικά μας όμως.

Κραγιόν

Ψεκάζεις με λακ και αφήνεις 10 λεπτά να δράσει. Το βρέχεις με ένα σφουγγαράκι και το βάζεις στο πλυντήριο. Ακόμη, μπορείς να αφαιρέσεις την περιττή ποσότητα με λίγο σελοτέιπ. Αν το κραγιόν σου έχει κερί στη σύνθεσή του, μπορείς να το αφαιρέσεις με μαγειρική σόδα.

Eyeliner

Πρώτα περνάς με αλάτι και στη συνέχεια με κάποιο κοινό καθαριστικό. Αυτό πιάνει και σε λεκέδες από κραγιόν σε ποτήρια!

Αδιάβροχη μάσκαρα

Επειδή είναι πιο δυνατή η σύνθεσή της, προσπάθησε να αφαιρέσεις τον λεκέ με κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ, το οποίο όμως δεν περιέχει λάδι.

Make up

Αν είναι σε μορφή σκόνης, αρχικά ΜΗΝ το τρίψεις, καθώς θα κάνεις τον λεκέ πιο βαθύ. Μπορείς να αναμείξεις λίγο νερό με ξύδι και να περιποιηθείς το σημείο, πριν το βάλεις για πλύσιμο.

Αν πρόκειται για υγρό foundation,ξεκίνα με ένα καθαριστικό όπως η κρέμα ξυρίσματος ή το σαμπουάν. Θα διαλύσουν τον λεκέ πριν το βάλεις για πλύσιμο.

Self-tanner

Τώρα που είναι καλοκαίρι, είναι πολύ πιθανό να γίνεις χάλια με τα self tanners. Αν τύχει να λερώσεις κάποιο ρούχο, ρίξε μπόλικο κρύο νερό και συνέχισε καθαρίζοντας με ένα σφουγγαράκι και λίγο υγρό σαπούνι.