Ολες μας πιάνει μια μανία σε κάποια φάση της ζωής μας να σουλουπώσουμε λίγο το σώμα μας, να διορθώσουμε και την παραμικρή ατέλεια, να χάσουμε βάρος, να χτίσουμε κορμί, να εξαφανίσουμε με λίγα λόγια το σημείο που (κατά τη γνώμη μας) είναι μείον μας. Και για τα κιλά τι κάνεις; Το κλασικό που λένε όλοι, να τρως λίιγο πιο υγιεινά και να κουνηθείς λίγο από τον καναπέ σου. To να βρεις τους τρόπους για να χάσεις αυτά τα σιχαμένα 3-4 κιλά, είναι το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο είναι να το πάρεις απόφαση και να το κάνεις κιόλας. Σε έναν κόσμο μέσα στους πειρασμούς και στις θερμίδες, μπορείς να κάνεις αυτά και δε θα χάσεις:

1. Σημείωσε τους στόχους σου. Λέγοντας σημείωσε δεν εννοώ γράψε τα πάντα σε ένα τετράδιο και βάλ' το στο πιο ψηλό ράφι, αλλά κάνε μικρά σημειώματα στον εαυτό σου (μπορείς να τα βάλεις και στο ψυγείο αν χρειαστεί) για να σου υπενθυμίζεις το στόχο σου.

2. Βρες ρούχα που να σε κολακεύουν. Αν παραμελείς τον εαυτό σου τόσο στη διατροφή όσο και στο ντύσιμο, μην περιμένεις να νιώσεις αυτοπεποίθηση. Η εικόνα που βγάζεις προς τα έξω αλλά και αυτή που βλέπεις κάθε πρωί κοιτώντας στον καθρέφτη, αρκούν για να πάρεις τα πάνω σου. Το να νιώθεις καλά με το να δείχνεις καλά είναι δυο παράγοντες που αλληλοεπηρεάζονται, βελτιώνοντας το ένα, επωφελείται και το άλλο.

3. Μην πηγαίνεις στο γυμναστήριο μόνο για να χάσεις κιλά. Eξάλλου, η ζυγαριά μπορεί να αργήσει να σε επιβραβεύσει αλλά μόλις το κάνει να ικανοποιηθείς και να τα παρατήσεις. Αν το δουλέψεις λίγο στο μυαλό σου και κάνεις τη γυμναστική τρόπο ζωής, για τη δική σου φυσική και σωματική υγεία, θα ξεχάσεις για ποιό λόγο γράφτηκες στο γυμναστήριο.

4. Βάλε τα σνακς όλα μαζί σε άλλο ράφι. Συγκέντρωσε όλα τα σοκολατοειδή σου και τα σχετικά σ' ένα μέρος (ελπίζω να μην είναι πολλά μόνο) και βάλε φρούτα/λαχανικά στα μέρη που έχεις μεγαλύτερη πρόσβαση. Όταν πεινάς, να έχεις μια υγιεινή πρώτη επιλογή.

5. Επιβράβευσε τον εαυτό σου. Όπως έκανε η δασκάλα σου κάθε φορά που ήσουν άριστη στην ορθογραφία ας πούμε. Όταν γυμνάζεσαι ή τρέφεσαι σωστά, ρίξε μερικά κέρματα στον κουμπαρά σου. Στο τέλος του μήνα, μπορείς να σου κάνεις ένα δώρο που θα το έχεις κερδίσει με πολύ κόπο.

6. Φτιάξε λίστα τραγουδιών μόνο για γυμναστική. Κάθε τραγούδι που σε ξεσηκώνει και σου δίνει ενέργεια να κουνηθείς σαν να μην υπάρχει αύριο, θα είναι ένα μικρό κίνητρο για να συνεχίσεις τη γυμναστική.

7. Κρέμασε το καινούριο σου μπικίνι σε σημείο που να το βλέπεις συνέχεια. Συνέχεια όμως. Πιστεύω ότι αυτό το κόλπο θα πιάσει έτσι ώστε να αποκτήσεις αυτό το κορμί που πάντα ήθελες κάθε φορά που σε έβλεπες με το μπικίνι σου. Ε φέτος θα το έχεις!

8. Βάλε τη γυμναστική για τα καλά στο πρόγραμμά σου. Μην περιμένεις πότε θα έχεις ελεύθερο χρόνο ώστε να πας στο γυμναστήριο - γιατί δε θα γίνει ποτέ αυτό έτσι που πνίγεσαι με δουλειά και υποχρεώσεις. Όπως ξέρεις ότι κάθε Σάββατο βράδυ θα βγεις με τις φίλες σου για παράδειγμα, έτσι θα αφιερώσεις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες στη γυμναστική. Όχι, το να κάνεις κοπάνα για να πας για καφέ δεν παίζει!

9. Η σύγκριση πάλι θα μείνει εκτός προγράμματος. Δε μας νοιάζουν οι κοιλιακοί της μιας ούτε τα γραμμωμένα πόδια της άλλης, εσύ τι κάνεις είναι το θέμα. Όταν θα δώσεις βάση στο τι πετυχαίνεις εσύ με τη διατροφή και το σώμα σου, όταν θα αδιαφορείς για το τι τρώει ή πόσο γυμνάζεσαι η κουτσή Μαρία (αν και κουτσή), τότε θα εκτιμήσεις την προσπάθεια σου και δε θα τα παρατάς κάθε φορά.