Κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και δεν είσαι ευχαριστημένη με αυτό που βλέπεις; Θέλεις να αγοράσεις κοντά φορεματάκια, στενά παντελόνια, μικρά τοπ, αλλά νομίζεις πως δεν θα σου πηγαίνουν; Τρέμεις στην ιδέα της παραλίας που σε λίγο καιρό θα γίνει πράξη;

Δεν είσαι η μόνη. Όλες πάνω κάτω, το ίδιο νιώθουμε. Ανασφάλειες, κόμπλεξ, άγχος. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορείς να εφαρμόσεις -και να νιώσεις- που θα σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα:

 

 

1. Σταμάτα την αυτοκριτική

 


Είναι καλό να έχεις αυτογνωσία, να ξέρεις τα ελαττώματα που έχεις, αλλά μέχρι εκεί. Ή προσπάθησε να τα διορθώσεις ή απλά μην τα αφήνεις να σου χαλάνε την ψυχολογία. Όταν κριτικάρεις συνεχώς το σώμα σου, εκτός του ότι γίνεσαι χάλια, πολλές φορές από την υπερβολή, παραποιείς την εικόνα του εαυτού σου και μεγαλοποιείς τα ψεγάδια που έχεις. 

2. Εστίασε στα θετικά


Δεν γίνεται να μην έχεις! Μπορεί να είναι ένα ωραίο μπούστο, ωραία μάτια, ωραίες γάμπες! Συγκέντρωσε το βλέμμα σου εκεί και προσπάθησε να αναδείξεις αυτά τα σημεία του σώματός σου, ώστε και οι άλλοι να προσέχουν αυτά. 

3. Αθλήσου


Όχι μόνο γιατί κάνει καλό στο σώμα και στην υγεία μας, αλλά και γιατί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάνει καλό στην ψυχολογία! Έστω και με είκοσι λεπτά περπάτημα ή δέκα λεπτά jogging την ημέρα, θα δεις αποτέλεσματα σε όλα τα επίπεδα.

4. Υγιεινή διατροφή


Και πάλι, δεν θα το κάνεις μόνο για το σώμα σου, αλλά κυρίως για την ψυχολογία σου. Δεν αναφέρομαι σε σκληρές δίαιτες, ούτε σε εξαντλητικά προγράμματα, αλλά σε μια καλή, ισορροπημένη διατροφή. 

5. Βάλε χρώμα στη ζωή σου


Χρωματοθεραπεία! Η άνοιξη και κυρίως το καλοκαίρι  απαιτούν  ζωντανά χρώματα σε ρούχα, αξεσουάρ, στην καθημερινότητά μας ολόκληρη! Επίλεξε χαρούμενα χρώματα λοιπόν και θα αισθανθείς αμέσως πιο ανεβασμένη!

6. Φόρα μία κολώνια, ένα άρωμα ή μία λοσιόν σώματος σε μία μυρωδιά που θα σε κάνει να νιώθεις ζωντανή, με ενέγεια, sexy. Ε, αυτό είναι κάτι πολύ απλό. Αλλά πράγματι σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση!