Λογαριασμοί, καφέδες, ψώνια, τόσα και τόσα χρήματα σου φεύγουν κάθε μέρα, είναι τώρα να πληρώνεις και γυμναστήρια; Επειδή όμως και το να αφεθείς δεν είναι λύση, σου έχω συγκεντρώσει μερικούς τρόπους για να είσαι fit χωρίς να ξοδεύεις μια περιουσία σε συνδρομές. Για να μην πω χωρίς να ξοδέψεις ούτε ευρώ.

Στα όρη και στους λόφους

Όπου κι αν μένεις, ένα πάρκο κοντά σου θα το έχεις. Αν υπάρχει και δάσος, ακόμα καλύτερα. Όχι μόνο μπορείς να πας για περπάτημα ή jogging αλλά θα «ανοίξεις και τα πνευμόνια» σου. Πάρε και μια φίλη μαζί για να σε παρακινεί (και για το απαραίτητο κους κους φυσικά).

Ποδηλατάδα, αγάπη μου

Επένδυση που σε αποζημιώνει όσο λίγες. Όσο το επιτρέπει ο καιρός, πάρε το ποδηλατάκι σου και άρχισε τις βόλτες. Όχι μόνο θα γλιτώσεις λεφτά από βενζίνες και εισιτήρια αλλά θα κάνεις πόδια που θα κάψουν καρδιές το καλοκαίρι.  

Η νέα είναι ωραία

Πολλά γυμναστήρια κάνουν εκπτώσεις σε νέα μέλη ή χαρίζουν συνδρομές σε μέλη που θα φέρουν έναν φίλο τους. Μήπως να προσεγγίσεις τον κούκλο γείτονά σου που θέλει να ξεκινήσει crossfit;

Βάλε μια ταινιούλα

Δοκίμασε να γυμναστείς με dvd στο σπίτι (πώς κάνανε στα ‘80s;). Περιοδικά και εφημερίδες βάζουν συχνά πυκνά τέτοια dvd ως δώρο αλλά φυσικά, ο καλύτερός σου φίλος είναι το youtube. Πάτα play και ξεκίνα τα push ups.

Βρες οnline ευκαιρίες

Πολλά sites όπως το Groupon και το Golden Deals προσφέρουν απίστευτες εκπτώσεις σε ό,τι υπηρεσία μπορείς να φανταστείς, άρα και σε γυμανστήρια κτλ. Βρες αυτό που θες να δοκιμάσεις καιρό τώρα αλλά σκέφτεσαι το κόστος και διστάζεις.

DO try this at home

Δε χρειάζεται να φτιάξεις ολόκληρο γυμναστήριο στο υπόγειό σου, σαν τους celebrities. Ακεί να έχεις κάποια βασικά όπως στρώμα γυμναστικής, βαράκια και σχοινάκι. Οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις είναι αμέτρητες.

Τα ομαδικά είναι καλύτερα

Αν σου έχουν λείψει τα χρόνια που έπαιζες volley στην ομάδα το σχολείου, γιατί να μην το ξανακάνεις; Όλο και κάποιος συνοικιακός όμιλος θα έχει ομάδες που παίζουν διάφορα σπορ. Ψάξε και μάθε.

Τρέχα για καλό σκοπό

Τελευταία όλο και πιο συχνά διοργανώνονται αγώνες δρόμου, συνεδρίες yoga κτλ που στόχο έχουν να ενισχύσουν φιλανθρωπικά ή να ενημερώσουν τον κόσμο σχετικά με κάποιο νέο είδος άσκησης. Το facebook είναι ιδανικό για να μαθαίνεις ό,τι συμβαίνει. Άντε, και του χρόνου στον Μαραθώνιο!

Personal training με το κινητό σου

Είναι που είναι προέκταση του χεριού σου, γιατί να μην το εκμεταλλευτείς; Δεκάδες free εφαρμογές, από θερμιδομετρητές μέχρι υπολογιστές βημάτων κτλ περιμένουν να σε βάλουν σε φόρμα. Πολύ καλό είναι και το Nike+ Training Club, το οποίο σου φτιάχνει ενα ημερήσιο πρόγραμμα βασισμένο στις ανάγκες και τους στόχους σου.