Θα πω το κλασικό ο πρώην σου έχει κάποιο λόγο που είναι πρώην και δεν είναι ας πούμε νυν ή φίλος ή κολλητός ή απλά ένας γνωστός. Βάζω στοίχημα ότι (σα γνήσιο κορίτσι και εσύ) ανέλυσες τη σχέση σας με τις φίλες σου τόσο πριν ξεκινήσει, όσο και στο τέλος, αλλά και κατά τη διάρκεια. Επίσης, είναι απολύτα κατανοητό το να θες να κρατήσεις κάποιον κοντά σου, ειδικά όταν αυτός σήμαινε τόσα για σένα. Το να γίνετε όμως φίλοι το σκέφτηκες καλά;

Σου παρουσιάζω με μεγάλη περηφάνια (ταρα ταν ταν) τους 10 χειρότερους λόγους για τους οποίους επιλέγεις να γίνεις φίλη - κολλητή - αδερφή ψυχή με τον πρώην σου (ναι, μ' αυτόν τον αλήτη).

1. Έχετε κοινή παρέα. Ε τι τώρα να χαλάμε την παρέα; Τα παιδιά θα έρθουν σε δύσκολη θέση, θα σκέφτηκες εσύ η ψυχοπονιάρα. Μπορείς να μην βλέπεις τους φίλους σας όσο είναι και ο πρώην σου μαζί, κι αν αυτό δεν είναι εφικτό κάθε φορά, τουλάχιστον όσο μπορείς φρόντισε να το κανονίζεις. Δε χρειάζεται να βρεθείς εσύ ή αυτός στην απέξω, απλά θα πάρει χρόνο να διαμορφωθεί η παρέα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

2. Νιώθεις άσχημα γι' αυτόν. Πιστεύεις ότι αν του ζητήσεις να μείνετε φίλοι, αυτός ξαφνικά θα πάρει τα πάνω του, θα σταματήσει να κλαίγεται, να ακούει Πλούταρχο και να σκίζει φωτογραφίες. Δηλαδή, βλέπεις ότι δε σου κάνει για αγόρι αλλά του δίνεις μια θέση λίγο πιο φλου στη ζωή σου προκειμένου να συνέλθει και να ξεπεράσει το χωρισμό σας; Μα τι καλή!

3. Να μη βρει άλλη. Το σκεπτικό τον έχω από κοντά, σιγά μην ασχοληθεί με τη μία και την άλλη. Φυσικά, όταν βρεις εσύ άλλον (γιατί θα βρεις) θα σου έρθει ξαφνικά η επιθυμία να αραιώνετε σιγά σιγά.

4. Να μη νιώθεις μοναξιά. Λες και δεν έχεις άλλους φίλους, απλά αγχώνεσαι ότι θα βρεθείς εκτός παρέας ή έστω ελαφρώς περιθωριοποιημένη.

5. Για καβάτζα. Μήπως και ξεμείνεις ας πούμε, να έχεις κάποιον που να του αρέσεις (δοκιμασμένα) και θα σε πολιορκήσει στην πρώτη ευκαιρία. Serioysly?

6. Μήπως και γίνει κάποια μέρα αυτό που θέλεις. Αυτό που θέλεις, εννοώντας λιγότερο ανώριμος, περισσότερο ομιλητικός, πιο κοινωνικός, χωρίς να σε γράφει όλη την ώρα, χωρίς να σε χωρίζει κάθε μήνα επειδή δεν ξέρει τι θέλει κι αν είναι σε φάση. Χλωμό πάντως.

7. Από ανασφάλεια. Δεν είσαι και σίγουρη γιατί, αλλά δεν αντέχεις να μην ξέρεις τι κάνει και που είναι. Δε θες να είστε μαζί, αλλά δε θες κιόλας να ξεκόψετε τόσο γρήγορα. Πιστεύεις ότι όσο πιο αργά, τόσο πιο καλά; Απλά δε θα ξεκολλήσετε ποτέ!

8. Δε σ' αφήνει ήσυχη. Σε κυνηγάει σαν να σε γνώρισε τώρα και θέλει να σε ρίξει - απλά κατάλαβε ότι σε χάνει και φέρνει τον ουρανό στη γη προκειμένου να μην τον ξεγράψεις. Έναν άνθρωπο που κάνει έτσι μόνο όταν σε χάνει, ποιος ο λόγος να τον κάνεις φίλο;

9. Μήπως επειδή ξέρεις ότι αυτός σ' αγαπάει; Έτσι είναι αυτά όμως, η αγάπη δεν τα σώζει όλα (να του το πεις αυτό).

10. Μήπως επειδή τον αγαπάς κι εσύ; Να του στέλνεις μια στο τόσο να βλέπεις πως είναι εφόσον νοιάζεσαι, δε χρειάζεται να τον κάνεις φίλο. Αδίκως θα το προσπαθήσετε, πραγματική φιλία δε γίνεται να υπάρξει - εκτός αν τον δεις ευτυχισμένο με τη νέα του κοπέλα και χαρείς γι' αυτόν, χμμ,τι λες;