Το χρώμα παίζει καθοριστικό ρόλο για να κεντρίσεις την προσοχή του άλλου, καθώς το μάτι θέλεις - δε θέλεις θα σχηματίσει αμέσως μια εικόνα με βάση και τα χρώματα που φοράς.

Φυσικά και δεν αρκεί να φορέσεις το ιδανικό χρώμα, αν δεν έχεις κάτι να πεις στον άλλο κι αν η προσωπικότητα σου δεν τον κερδίσει, αλλά η εικόνα παίζει κι αυτή έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους. Ας πούμε, ισχύει ότι το κόκκινο χρώμα δείχνει έντονη σεξουαλική διάθεση και επιθυμία ''για ζευγάρωμα'';

Σε αντίστοιχη έρευνα, λοιπόν, φάνηκε ότι οι άντρες συμμετέχοντες ήταν πιο εύκολο να ρωτήσουν μια γυναίκα πιο προσωπικές ερωτήσεις αν αυτή φορούσε κόκκινη μπλούζα. Πως καταλήγουμε σ' αυτό το συμπέρασμα; Έβαλαν τους συγκεκριμένους άντρες να μιλήσουν online με γυναίκες που δε γνώριζαν και τους έδειξαν μονάχα φωτογραφίες τους όπου εκείνες φορούσαν πράσινες ή κόκκινες μπλούζες. Απ' ότι φάνηκε λοιπόν, ήταν πολύ πιο συγκρατημένοι με τις γυναίκες που φορούσαν πράσινα.

Σε συνέχεια του προηγούμενου ''πειράματος'', οι άντρες έπρεπε να μπουν σ' ένα δωμάτιο και να καθήσουν κοντά στη γυναίκα που ήταν ήδη μέσα, μόνο που αυτή τη φορά θα φορούσε κόκκινη ή μπλε μπλούζα. Αποδείχτηκε ότι οι άντρες ήταν πιο άνετοι στο να καθήσουν αρκετά κοντά με τη γυναίκα που φορούσε κόκκινη μπλούζα, παρά σ' αυτή με τη μπλε, κάνοντας το κόκκινο να μοιάζει ιδανική επιλογή για να αφήσεις τον άλλο να σε πλησιάσει (και να μην καθήσει 15 θέσεις μακριά).

Ελπίζω να σε έπεισα να φορέσεις το κόκκινο σου φόρεμα ή εκείνο το κόκκινο μπλουζάκι την επόμενη φορά που θα βγεις ραντεβού! Και αν δεν τολμάς να φορέσεις κατακόκκινο ρούχο φόρεσε και συνδύασε σωστά κι έξυπνα κόκκινα αξεσουάρ!