Οποιος είπε ότι το καθάρισμα του δωματίου είναι εύκολη υπόθεση, σε δούλευε να ξέρεις. Μιας και μπήκε η άνοιξη και τα λουλουδάκια ανθίζουν και τα πουλάκια τιτιβίζουν, μήπως ήρθε η ώρα να καθαρίσεις το δωμάτιο σου; Πριν ανθίσει τίποτα και μέσα στα συρτάρια σου. Εξάλλου, θα απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο το χώρο σου άμα είναι οργανωμένος και καθαρός. Τι θα πει δε θυμάσαι πως μοιάζει το δωμάτιο σου καθαρό και τακτοποιημένο;

1. Το παλιό μου παλτό το χαρίζω σε σένα. Πάρε μια βαθιά ανάσα και την απόφαση να πετάξεις ό,τι παλιό έχεις και δε χρειάζεσαι. Παλιά ρούχα, αξεσουάρ, τσάντες, κοσμήματα, καλλυντικά και τα σχετικά ... μπορούν να γίνουν ο θησαυρός για κάποια άλλη - φίλη σου, γνωστή σου, φίλη φίλης σου. Μην κρατάς πράγματα που δε χρειάζεσαι - και δε χρειάστηκες ποτέ - ούτε αυτά που δεν πρόκειται να φορέσεις.

2. Διασκέδασε το. Βάλε μουσική, ετοίμασε την playlist με τα αγαπημένα σου τραγούδια. Αν έχει καλή μέρα άνοιξε τα παράθυρα σου για να μπαίνει φως και αέρας. 

3. Μήπως ήρθε η ώρα να πλύνεις κουρτίνες και παπλώματα; It's now or never. Να το κάνεις τώρα που γυρίζει, αλλιώς δεν πρόκειται να το κάνεις ποτέ.

4. Σειρά έχει το ξεσκόνισμα. Αφού ξεκαθαρίσεις τι κρατάς και τι δίνεις, μιας και θα έχεις βγάλει τα πάντα από τη θέση τους, είναι ευκαιρία να καθαρίσεις τα ράφια και το γραφείο σου. Αν δίνεις το βουνό σκόνης που έχει μαζευτεί, θα καταλάβεις τι εισπνέεις εκεί μέσα. Α και αυτή τη στρατιά με τα αρκουδάκια που έχεις, μήπως να την έδινες σε κάποιο παιδάκι που τη χρειάζεται;

5. Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις καθρέφτες και κορνίζες, γιατί αλλιώς κάνεις μισές δουλειές. Αν σου φαίνεται βουνό όλο αυτό (όπως η σκόνη στο ράφι σου ένα πράγμα) ζήτα βοήθεια από το άτομο που ξέρεις ότι θα σε βοηθήσει πραγματικά και δε θα σε ξελογιάσει με καφέδες και βόλτες. Έχουμε καθάρισμα τώρα!

6. Οργάνωση, το α και το ω στο καθάρισμα. Μην τα πετάξεις μετά όλα όπως σου ρθει στα ντουλάπια και τα συρτάρια σου. Αποφάσισε που θα βάλεις τις διάφορες κατηγορίες αντικειμένων και άλλαξε τους όσες θέσεις χρειαστεί προκειμένου να βρεις την τελική και βολική. Τι σχέση έχουν οι κάλτσες σου με τα κολιέ σου στο ίδιο συρτάρι;

7. Μην ξεσηκώσεις όλο σου το δωμάτιο γιατί θα πελαγώσεις και θα τα αφήσεις όλα χειρότερα απ' ότι ήταν πριν. Χώρισε το σε κομμάτια και μόλις τελειώσεις το ένα (πχ την ντουλάπα σου) πιάσε το άλλο (πχ συρτάρια γραφείου).

8. Decor VS τι-σε-βολεύει-εσένα. Άσε feng shui και τα σχετικά, φτιάξε το χώρο σου όπως σε βολεύει εσένα. Καθαρός να είναι και όλα τα άλλα βρίσκονται.

9. Για το καθάρισμα που θα κάνεις επιβράβευσε τον εαυτό σου με κάτι καινούριο, μια αφίσα για τον τοίχο σου ή το φωτιστικό που ήθελες ή κάτι που να ταιριάζει στο χώρο.