Για εμας με τα μακριά μαλλιά το λαστιχάκι μοιάζει με σανίδα σωτηρίας. Ναι για εκείνες τις ημέρες με τη φρικτή ζέστη, για εκείνες τις φορές που θες να κυκλοφορήσεις χωρίς τα μαλλιά να πέφτουν επιδεικτικά μέσα στο πρόσωπο, για όλες τις φορές που εύχεσαι να μην έχεις τόσο τρίχωμα πάνω στο κεφάλι σου. Α ναι υπάρχουν και μερικές άλλες φορές, που δίνεις το λαστιχάκι σου σε κάποιον για να το φοράει συνεχώς και να μυρίζει το άρωμα σου. Τις αγαπώ αυτές τις φορές. Υπάρχουν και μερικές ακόμη όμως που πιθανότητα δεν έχεις σκεφτεί:

1. Να δένεις τα καλώδια ώστε να μην μπερδεύονται. Ειδικά για αυτούς τους φορτιστές ή τα ακουστικά που συνήθως γίνονται απλά μια μάζα χωρίς να μπορείς να βρεις τέλος και αρχή, τα λαστιχάκια είναι ο,τι πρέπει.

2. Πιάνεις όπως θες τις κουρτίνες σου. Σου ήρθε να αλλάξεις διακόσμηση και να διαμορφώσεις κάπως διαφορετικά τις κουρτίνες σου που απλά σέρνονται μονότονα; Ένα λαστιχάκι (βασικά δυο) θα αλλάξει τη βαρετή τους όψη.

3. Για το σουτιέν σου πάλι λαστιχάκι να χρησιμοποιήσεις. Αυτά τα πραγματάκια που πιάνουν τις τιράντες και τις αλλάζουν στυλ (τις θες να δεμενες πίσω ας πούμε;) συνέχεια χάνονται γιατί είναι μικρά και προκαλούν την τύχη τους - ειδικά στα ακατάστατα δωμάτια, σαν το δικό μου.

4. Όσο για το κολιέ σου, μάντεψε! Ένα λαστιχάκι θα του δώσει μεγαλύτερο μήκος ώστε να ταιριάζει καλύτερα με το φόρεμα σου ή να έστω να καμουφλάρεις εκείνο που του έσπασε το κούμπωμα. Η μια πλευρά γαντζώνεται και η άλλη κλείνει κανονικότατα (σε περίπτωση που δεν έχει χαλάσει), μη βάλεις όμως κανένα τεράστιο λαστιχάκι και φαίνεται.

5. Τα μανίκια σου τα σκέφτηκες; Όλο τα γυρνάς και όλο πέφτουν και σ' εκνευρίζουν. Μπορείς να σύρεις το λαστιχάκι όπως γυρνάς το μανίκι σου και να είσαι σίγουρη ότι δε θα κουνηθεί!

7. Θέλεις να ανοίξεις ένα κουτάκι με αναψυκτικό, αλλά μόλις τέλειωσες το μανικιούρ σου και δεν θέλεις να μουτζουρώσεις το βερνίκι ή να σπάσεις κανένα νύχι; Χρησιμοποίησε ένα λαστιχάκι για να τραβήξεις το δαχτυλίδι του κουτιού και θα ανοίξει χωρίς να το αγγίξεις καθόλου!

7. Για να κλείσεις το τζιν σου. Όχι δε σε λέω χοντρή. Όχι δεν πάχυνες. Θες να είσαι λίγο πιο χαλαρή ας πούμε (καλά ίσως πήρες λιγάκι), φόρα ένα φαρδύ μπλουζάκι ή πουλόβερ, πιάσε το τζιν σου με λαστιχάκι και ούτε γάταο ούτε ζημιά.