Δικαίωμα σου και επιλογή σου και γειά σου και χαρά σου να μη θέλεις να προχωρήσεις με τον τύπο από το πρώτο ραντεβού. Το πότε θα νιώσεις έτοιμη για κάτι τέτοιο δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την ηλικία σου ή με την εμπειρία σου, εξάλλου κανείς (το καλό που του θέλω!) δε θα σου ζητήσει να απολογηθείς γι' αυτό. Μήπως έχεις μερικούς καλούς λόγους να περιμένεις λοιπόν;

1. Μέχρι να νιώσεις σιγουριά. Δεν είναι κάτι που μπορείς να το πάρεις πίσω ξέρεις. Δεν είναι μπλουζάκι που το δανείζεις και μετά το παίρνεις πίσω και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν κοιμηθείς με κάποιον, δεν αναιρείται ό,τι και να κάνεις μετά. Αντί να μετανιώνεις και να χτυπιέσαι, απλά περίμενε μέχρι να σιγουρευτείς.

2. Γιατί μετράει και η ποιότητα. Αν δεν υπάρχει χημεία, αν δεν τον θες πολύ, αν δεν πετάγονται σπίθες από τα μάτια σου όταν τον κοιτάς, αν νιώθεις κάτι χλιαρό - ε χλιαρό θα είναι και το κάτι παραπάνω σας παιδιά. Τι το ψάχνουμε!

3. Την αυτοεκτίμηση που την πας; Από το πρώτο ραντεβού, δεν μπορείς να κρίνεις άμα ο άλλος σε σέβεται και σε υπολογίζει. Ούτε από το δεύτερο θα μου πεις. Όσο περνάει ο καιρός (και τα ραντεβού) έχεις πληρέστερη εικόνα του ατόμου που βγαίνεις οπότε όλο και κάτι θα ξέρεις για το αν θα σε σεβαστεί και θα σου δώσει το χρόνο σου ή θα σε χρησιμοποιήσει χωρίς να τον νοιάζει τι θες εσύ.

4. Είναι ρίσκο! Ακόμη και με προφυλάξεις, η σωματική επαφή με κάποιον του οποίου το παρελθόν αγνοείς φέρει μερικούς κινδύνους. Αν περίμενες να κάτσει να σου πει τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει χαρτί και καλαμάρι, χμμμ μάλλον δεν το βλέπω να συμβαίνει αυτό. Φυσικά, το ίδιο ρίσκο παίρνει - σχεδόν - κι αυτός. Το σωστό θα ήταν να κάνετε και οι δυο εξετάσεις πριν μπλεχτείτε παραπάνω - ξέρω ότι δε θα με ακούσεις, όφειλα να στο πω αυτό όμως.

5. Και κάτσε ρε φίλε, το αξίζεις; Ακόμη κι αν βγάλουμε τους παραπάνω παράγοντες, υπάρχει και το ερώτημα '' αξίζεις να κάνεις κάτι μαζί μου;''. Κι ας μην είσαι μοντέλο της Victoria Secret, αξίζει ο τύπος να προχωρήσει μαζί σου ή θα βγει το επόμενο λεπτό να διατυμπανίζει ότι σε έριξε, θα αναφέρει με αηδιαστικές λεπτομέρειες τι και πως στους κοινούς σας φίλους και ξαφνικά θα μάθει όλη η σχολή για το ροζ- μπονμπόν σουτιέν σου; 

6. Σου κάνει πλύση εγκεφάλου; Αυτός δεν είναι απλά λόγος να το καθυστερήσεις, αλλά να μην το κάνεις ποτέ μαζί του. Αν είναι κάτι που θέλετε να συμβεί και οι δυο το επόμενο λεπτό της γνωριμίας σας, κανένα πρόβλημα. Αν όμως  - επειδή προφανώς και θέλει ο φίλος μας -σε πιέζει σε βαθμό που αρχίζεις να νιώθεις άσχημα και να το σκέφτεσαι, κοίτα ... ξανασκέψου το!