Η πιο μισητή ατάκα που ακούγεται μετά από έναν χωρισμό είναι το «θα ήθελα να μείνουμε φίλοι». Σε αυτό το σημείο ανάβουν λαμπάκια, βγαίνουν καπνοί και είναι που θυμώνεις περισσότερο κι από το ότι σε χώρισε. Καλά ως εδώ. Όμως ποιος λέει ότι δεν μπορείς να κρατήσεις ένα καλό επίπεδο στην σχέση σου με έναν πρώην…; Δεν μιλάμε να συμβεί αυτό αφής στιγμής χωρίζεται. Ούτε να είστε κολλητάρια, να βγαίνετε μαζί και να συζητάτε για τις επόμενες σχέσεις σας.

Δεν σημαίνει μολαταύτα ότι αν έρθει η στιγμή που θα σου ζητήσει βοήθεια δεν θα είσαι θετική. Τι εννοώ;  Άκου την ιστορία του Τζέικ Τσάπμαν.

Ο Τζέικ ήταν καιρό μόνος και έψαχνε το σεξ συνήθως μέσα σε εφαρμογές όπως το Tinder. Όμως το προφίλ του δεν τον ικανοποιούσε. Ήθελε κάτι που θα μπορούσε να κάνει τις κοπέλες να προσελκυστούν όπως η πεταλούδα από το φως. Και αυτό που έκανε τον έστειλε στην κορυφή της εκτίμησης του ανδρικού φύλο.

Πήρε λοιπόν όλες του τις πρώην και τους ζήτησε να γράψουν ένα μικρό κείμενο στο οποίο θα εκθείαζαν τα θετικά στοιχεία του. Ο Τζέικ έγινε διάσημος και αυξήθηκαν οι επιδόσεις του και σε άλλες ανάλογες εφαρμογές όπως το Tinder. Μάλιστα μία πρώην του στενοχωρήθηκε που δεν της ζήτησε να γράψει review και προσφέρθηκε οικειοθελώς.

Anyway, his exes decided they'd go along with it. And this was the finished result:

Και μετά από λίγο την χώρισε ο νυν της. Ξέφυγα όμως.

Βλέπεις με πόση προθυμία οι κοπέλες δέχτηκαν να τον προμοτάρουν; Εσύ θα το έκανες αυτό; Σου ακούγεται πολύ δηθενιά Σουηδίας, αλλά ας το σκεφτούμε λογικά.

Έχετε χωρίσει πολύ καιρό. Η σχέση σας δεν θα έμπαινε με τίποτα σε αυτές που σε σημαδεύουν. Ήταν ένα καλό διάστημα και ως εκεί. Έρχεται λοιπόν και σου ζητάει να βγείτε και να φέρεις και μια φίλη σου. Γιατί να μην το κάνεις; Δεδομένου ότι εσύ έχεις προχωρήσει την ζωή σου και δεν τρέφεις αισθήματα για εκείνον. Ακόμα περισσότερο αν αποδειχθεί ότι η φίλη σου δεν θα έλεγε όχι σε μια τέτοια προοπτική.

Εντάξει δεν θέλω να στο παίζω πολύ φιλελεύθερος. Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο για όλους μας.

Έχεις όμως 3 σημαντικούς λόγους να το κάνεις:

1.Θα στο ανταποδώσει. Αν τον βοηθήσεις σε αυτό τότε κι εκείνος θα φροντίσει να σε αποκαταστήσει.

2.Δείχνεις στον εαυτό σου ότι δεν τον κοροϊδεύεις. Είναι η στιγμή που καταλαβαίνεις περισσότερο ότι δεν έχεις τίποτα ερωτικό για εκείνον. Επιπλέον αν τον αγαπάς όπως λες έτσι θα του το αποδείξεις. Μετράς επομένως και τα αισθήματα σου.

3.Ανωτερότητα και μεγαλοψυχία. Αυτό που θα νιώσεις όταν το κάνεις θα σε αναζωογονήσει τόσο πολύ και θα σου βγάλει μια αύρα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς.

Bottom line: «Το κάνεις ή όχι;»

Μη ρωτάς εμένα. Ρώτα τον εαυτό σου τι αισθάνεται για εκείνον…