Θα το έχεις μάθει μέχρι τώρα ότι εκτός από τις σχέσεις που αξίζουν υπάρχουν και αυτές που δεν αξίζουν ούτε να τις πετάξεις στα σκουπίδια. Και σε αυτό δεν έχεις καμία ευθύνη εσύ. Αντιθέτως είναι οι περιπτώσεις που είσαι το θύμα. Είτε ψυχολογικής είτε και σωματικής βίας. Στο μόνο που μπορεί να φταις είναι που έμπλεξες με τέτοιους σάπιους τύπους και που επιμένεις να μένεις σε σχέσεις που δεν βγάζουν πουθενά. Τύποι σαν και τους παρακάτω που θα έπρεπε να τους κλείσουν κάπου ή να τους στείλουν στη Σπιναλόγκα.

1.Ο πολυγαμικός Α. Αυτός έχει συνήθως δύο τρόπους για να εκφράζει  το χούι του. Ο ένας  είναι ότι δεν θα μπορεί να συγκρατήσει το φερμουάρ του και ενώ του συγχώρεσες την πρώτη φορά της απιστίας για διάφορους λόγους, αυτός το έκανε και δεύτερη. Να, υπάρχουν κι αυτοί εκεί έξω και δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

2. Ο πολυγαμικός Β. Πολυγαμικός όμως είναι κι αυτός που απιστεί διαρκώς με το μυαλό. Γι΄αυτό δεν μπορείς να του κάνεις τίποτα. Αυτό όμως που θα σε νευριάσει είναι ότι φλερτάρει. Όχι με στόχο να καταλήξει στο κρεβάτι. Απλώς γιατί του αρέσει το σπορ. Μπορείς να το αντέξεις;

3. Ο βίαιος. Εδώ πάμε σε πολύ σοβαρό ζήτημα. Δυστυχώς υπάρχουν άντρες που θεωρούν ότι το ξύλο είναι ο σωστός τρόπος να επιβάλλουν την άποψή τους και να κυριαρχήσουν στην σχέση τους. Αυτό που πολλές γυναίκες δεν κάνουν είναι να τον καταγγείλουν, πιθανότατα γιατί φοβούνται ότι θα φάνε κι άλλο ξύλο. Και ο φόβος είναι επακόλουθο της επιθυμίας τους να μην χωρίσουν και να προσπαθήσουν να τον αλλάξουν. Ο ορισμός του συνδρόμου της Στοκχόλμης.

4. Ο συναισθηματικά ασταθής-ευάλωτος. Κλαίει με το παραμικρό, γίνεται σαν κουτάβι και καταφέρνει να σε ρίχνει. Το χειρότερο όμως είναι στη στιγμή του χωρισμού. Όταν θα του το πεις θα γίνει πολύ πιεστικός και δεν θα εννοεί να καταλάβει ότι η σχέση έφτασε στο τέλος της. Στέλνει μηνύματα, ενοχλεί σε ακατάλληλες ώρες, ίσως προκαλέσει κι επεισόδιο μπροστά στο νέο σου φίλο.

5. Ο τσιγκούναρος. Στο πρώτο ραντεβού που πλήρωσε μόνο τα δικά του δεν σε ενόχλησε. «Θα έχει αφραγκίες μάλλον» σκέφτηκες. Μετά από 5 ραντεβού δεν έχει κάνει ούτε μια φορά την κίνηση ενώ σε έφερε σπίτι του και πάλι πλήρωσες. Εξηνταβελόνης ολκής. Τον τελειώνεις και πας παρακάτω.

6. Αυτός με τα επικίνδυνα πάθη. Τα πάθη του μπορεί να σας οδηγήσουν και στην οικονομική καταστροφή. Είτε πίνει ασύστολα και παραφέρεται, είτε τζογάρει σε καθημερινή βάση και έχει εθιστεί επικίνδυνα, είτε στην ακραία εκδοχή έχει ξεκινήσει τα ναρκωτικά. Εδώ τίθεται ζήτημα αυτοδιάθεσης. Κατά πόσο δηλαδή προτίθεσαι να τον βοηθήσεις και να έχεις αυτό το τεράστιο ψυχικό άχθος για να ξεπεράσει το πρόβλημα του.