Θα μπορούσε να είναι η πιο ρομαντική μέρα του χρόνου αν δεν οργανώναμε ό,τι πιο επίσημο υπάρχει ώστε να γιορτάσουμε τον έρωτα μας καθώς πρέπει. Ίσως όλο αυτό το άγχος του να κανονίσεις κάτι πραγματικά καλό και ακριβό και εντυπωσιακό και με θέα που κόβει την ανάσα, να χαλάει στην ουσία το ρομαντισμό που έχει αυτή η μέρα. Δε χρειάζεται να είσαι φανατικός οπαδός, ούτε να αγοράζεις ένα λόχο αρκουδάκια, α και ούτε λέμε ότι δεν ''προτιμάς να γιορτάζεις 365 μέρες την αγάπη σου και όχι μόνο 1''.

Δες το σαν την ονομαστική σου γιορτή, την γιορτάζεις κάθε μέρα; Όχι, αλλά το ονοματάκι σου το χαίρεσαι κάθε μέρα. Έτσι είναι κ αυτός ο Άγιος, τον χαιρόμαστε και με το παραπάνω όλο το χρόνο, αλλά είναι και μία ριμάδα μέρα που το παρακάνουμε. Και γιατί όχι;

1. Να περπατήσετε στην αγαπημένη σας περιοχή, δε χρειάζεται καν να μιλάτε, μόνο να κρατιέστε χέρι - χέρι.

2. Μοιραστείτε ένα γλυκό, διαλέξτε ένα ήσυχο καφέ για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Ποιος είπε ότι πρέπει να γιορτάζεις μόνο το βράδυ την αγάπη σου ντε και καλά;

3. Να πάτε θέατρο ή σινεμά  - δεν είναι η ώρα να δεις τις 50 αποχρώσεις του γκρί πάντως - εκτός αν θέλει και το αγόρι σου.

4. Μαγείρεψε του κάτι που σίγουρα θα του αρέσει. Απλά αποθήκευσε στο κινητό σου το πιο γρήγορο delivery αν κάτι δεν πάει καλά!

5. Τύπωσε του μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες σας και θυμηθείτε εκείνες τις καλοκαιρινές διακοπές ή την εκδρομή ή εκείνο το πάρτυ.

6. Γράψε ένα γράμμα στο αγόρι σου με αφορμή την ημέρα για να πεις όλα αυτά που νιώθεις (και να μπορεί να το διαβάζει ξανά και ξανά!).

7. Λούνα παρκ! Θα διασκεδάσετε και θα ξεχάσετε και τη μέρα και το μήνα και τα πάντα. Δε χρειάζεται τα πάντα να γυρνούν γύρω από τον Άγιο Βαλεντίνο, ας κανονίσετε κάτι διασκεδαστικό και λιγότερο ρομαντικό, δε μας πειράζει!

8. Μπορείτε να παίξετε δίκαια: ατελείωτα ψώνια το πρωί, αγώνας το απόγευμα (είτε από το σπίτι είτε κι από το γήπεδο). Αναλόγως πόσο φανατικός είναι!

9. Βγείτε για ποτό και χορό το βράδυ, ναι εκεί που μόνο οι τεράστιες παρέες το διασκεδάζουν - και εσείς οι δυο θα το διασκεδάζετε ακόμη περισσότερο. 

10. Ανεβαίνει το μπάτζετ εδώ ... Κλείστε εισιτήρια για ένα ταξίδι ή μια εκδρομή. Όταν θα εφαρμόζετε την ιδέα Νο2, να έχετε βρει ο καθένας από μερικούς προορισμούς, να κάνετε την έρευνα σας και να κλείσετε!

11. Κι αν έχετε εξεταστική, διαβάστε παρέα. Αυτό δεν αποκλείει ούτε το Νο2 ή το Νο4 ή Νο5 ή το Νο6 ή άααντε το Νο9! Καλή θέληση να υπάρχει.

12. Αν είσαι ρομαντική ψυχή, τότε είναι περιττό να σου υπενθυμίσω τη σοκολάτα ή τα σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς και το αρκουδάκι με το γλυκόλογο. Θα του φτιάξουν τη μέρα, να το ξέρεις.

13. Μμμ ευκαιρία για μια ιστορική αναδρομή - το αγαπημένο μου σημείο. Θα βγάλετε τα '' άπλυτα σας στη φόρα. Και δεν εννοώ να μαλλιοτραβηχτείτε. Θα παραδεχτεί πόσο άγχος είχε όταν ήταν να βγείτε τις πρώτες 453 φορές που συναντηθήκατε, θα παραδεχτείς ότι εκείνο το μπλουζάκι δεν τον κολάκευε ή ότι η αδερφή σου στην αρχή δεν τον πήγαινε και τέτοια. 

14. Θα στο έλεγα με τραγούδι του Καρβέλα (της εποχής μου) αλλά φοβάμαι ότι θα παραφερθώ. Ντύσου όπως ξέρεις ότι του αρέσει και μέσα και έξω και ό,τι κατάλαβες ... κατάλαβες!