Πρώτο βήμα. Έχεις το κινητό του. Δεύτερο βήμα. Μιλάτε που και που με μηνύματα. Στο τρίτο βήμα, πρέπει να τα ερμηνεύσεις. Εμ εδώ σε θέλω! Με την τεχνολογία στο πλευρό σου, μπορείς πλέον να καταλάβεις αν σε βλέπει όπως τον βλέπεις κι εσύ. Γι' αυτό θα μάθεις πολλά από τον τρόπο που επικοινωνεί μαζί σου, αρκεί να δώσεις προσοχή στα μηνύματα που σου στέλνει. Να τι μπορείς να τσεκάρεις:

1. Απαντάει κάθε φορά; Aν δεν απαντάει κάθε φορά, τότε κάαατι τρέχει. Μπορεί να μην ενδιαφέρεται όσο εσύ, γι'αυτό και να είναι στην κοσμάρα του. Ακόμη κι αν τα αγόρια δεν έχουν καλή σχέση με κινητά, μηνύματα, τηλέφωνα κλπ αν όντως το θέλει θα σου απαντήσει ακόμη κι αν παρακολουθεί τον πιο κρίσιμο αγώνα του πρωταθλήματος. Ελπίζω μόνο να μην τον βομβαρδίζεις με 10 μηνύματα μέχρι να σου απαντήσει, αν σε θέλει μη σου πω ότι θα μπει στον κόπο να σου στείλει μήνυμα χωρίς καν να έχεις στείλει εσύ πρώτη. 

2. Πώς απαντάει; Ο τρόπος που γράφει το μήνυμα, η ορθογραφία, ακόμη και η σύνταξη του μηνύματος μπορούν να δείξουν αν το γράφει βιαστικά για να τελειώνει, αν το δουλεύει λίγο στο μυαλό του ή αν κάνει 5 ώρες να απαντήσει επειδή όντως ψάχνει την τέλεια απάντηση στο μήνυμα σου. Ναι θα δεις και πόσο έξυπνος και ετοιμόλογος είναι, ποιος θα ήθελε να μιλάει άλλωστε μ' έναν βαρετό τύπο;

3. Απαντάει γρήγορα; Φυσικά και έχει ζωή πέρα από σένα, δεν είναι δυνατόν να περιμένει πάνω από το κινητό για ένα μήνυμα σου - αν και θα πρεπε. Μπορεί να αργήσει λίγο ή να αργήσει πολύ μια στο τόσο, αλλά αν αργεί συστηματικά και χωρίς λόγο δεν είναι καλό σημάδι. Ε δεν τον ρωτάς και καμία φιλοσοφία, δεν υπάρχει λόγος να στέλνει ένα ''οκ'' 5 ώρες μετά.

4. Τι λέει; Απαντάει μονολεκτικά; Παρατήρησε αν συνεχίζει την κουβέντα ή αν την κόβει στην πρώτη ευκαιρία. Απαντάει ευχάριστα ή δείχνει ότι βαριέται θανάσιμα; Τα μηνύματα σας είναι ίσα σε έκταση στο περίπου; Ξέρω πόσο άσχημο είναι να στέλνεις μια έκθεση ιδεών και να λαμβάνεις μια ξερή λέξη για απάντηση (αλήτες!).

5. Για ποιό λόγο στέλνει; Για κουτσομπολιό; Mιας και δεν έχει κάποιον άλλο να μοιραστεί τα κοινωνικά του σχόλια για τους συμφοιτητές σας ή τους κοινούς γνωστούς σας. Απο ενδιαφέρον; Eπιμένει να ρωτάει τι κάνεις και τι σχέδια έχεις για το απόγευμα/ βράδυ/ ΣΚ. Προσοχή!Αν σου στείλει για να ρωτήσει κάτι για το μάθημα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι σε θέλει αλλά ότι απλά εκτιμάει τη συνέπεια σου. Από την άλλη, μην περιμένεις να μπει στο ψητό από μηνύματα, είναι πολύ πιθανό να σου μιλάει περί ανέμων και υδάτων απλά και μόνο για να βλέπει το όνομα σου στα εισερχόμενα του (ο γλυκούλης!).

6. Σε παίρνει τηλέφωνο μετά από μερικά μηνύματα; Αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο που δείχνει ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του. Αν μετά από λίγα μηνύματα προτιμάει να σε καλέσει για να μιλήσετε, ω ναι σίγουρα υπάρχει κάτι. Με την απλή θεωρία του Απλώς δε σε γουστάρει - ταινία με νόημα, όχι αστεία - αν στείλει και πάρει τηλέφωνο προφανώς και ενδιαφέρεται. Αν όχι, μάλλον δεν του πήρε το κινητό ένα τεράστιο ρακούν, απλά δε βρήκε λόγο να το κάνει γιατί δε σε βλέπει ερωτικά.