Σας έχω ξαναπεί εδώ στο Y-olo.gr ότι ο έρωτας και εν γένει η ερωτική διάθεση μπορεί να έρθει από το πουθενά. Βρίσκεται συνήθως στα πιο κουφά πράγματα και είναι αυτά που φενακίζουν την πραγματική εικόνα για να δημιουργήσουν ένα μύθο (μα πόσο βαθυστόχαστος είμαι…Όχι πείτε…). Για παράδειγμα ένας άντρας μπορεί να θεωρήσει σέξι σε μια γυναίκα ένα σημείο του σώματός της, όπως ο λαιμός της, αλλά μπορεί και κάτι που δεν φαίνεται. Πρόκειται για κάτι που ίδια είναι ή κάνει. Μια ασχολία που δείχνει το πάθος* της. Ακόμα και το ίδιο το επάγγελμα.

Το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια δημοσίευσε στο Journal of Creative Behavior μια έρευνα που βασίστηκε πάνω στις απαντήσεις 815 φοιτητών για το πόσο σέξι βρίσκουν στο αντίθετο φύλο κάποιες ασχολίες. Οι άντρες εξέπληξαν και ταυτόχρονα δεν εξέπληξαν.

5. Από τις 43 επιλογές η πέμπτη πιο δημοφιλής στους άνδρες φοιτητές ήταν το στυλ των μαλλιών. Μιας και η έρευνα ήταν ποσοτική και όχι ποιοτική, θα σας το κάνω εγώ πιο λιανά. Ένα ιδιαίτερο κούρεμα π.χ. το καρέ ή το κοντό με τις αφέλειες (ανάλογα με το πρόσωπο) είναι κουρέματα που έχουν συνδεθεί με κάτι πιο σέξι στο μυαλό των ανδρών. Τα πολύ μακριά μαλλιά ακόμα περισσότερο για μία συγκεκριμένη στάση!

©Unsplash

4. Το ντύσιμο. Όχι, δεν είμαστε τόσο ρηχοί ώστε να νομίζεις πως εννοούμε το πόσο ανάλαφρα ντύνεται. Σίγουρα ένα σκίσιμο στη φούστα διεγείρει την φαντασία. Αλλά είναι και το πόσο καλά υποστηρίζεις αυτό που φοράς ή πόσο σε αναδεικνύει. Μπορεί να φοράς φόρμα και all star, αλλά να είσαι τέτοιο τυπάκι που να προσελκύεις.

3. Ο χορός. Δεν χρειάζεται να πω πάρα πολλά. Μόνο δύο λέξεις: Dirty Dancing. Ιδίως κάτι λάτιν και σάμπες είναι που μας εφιδρώνουν.

2. Να ασχολείστε με τον αθλητισμό. Η αλήθεια είναι ότι αυτό μοιάζει λίγο άκυρο και σε μένα. Ίσως είναι ο δυναμισμός που απορρέει από τον ανταγωνισμό ενός αθλήματος ή το καλογυμνασμένο σώμα. Πάντως για να μην ανησυχείτε αυτό στέκει, απλώς είναι για πολύ πιο χαμηλά.

1. Η περιπέτεια και η ζωή στην αδρεναλίνη. Το να είσαι ανοιχτή ή ακόμα περισσότερο να προτείνεις πράγματα που εμπεριέχουν τον ενθουσιασμό και αυξάνουν την αδρεναλίνη με γεωμετρική πρόοδο προκαλεί και αύξηση της λίμπιντο. Ένα roadtrip ή κάποιο extreme sport είναι που μας ξαφνιάζουν και μας βγάζουν κι εμάς από τα όρια μας.

 

*Το πάθος που πραγματώνεται φέρνει το χαμόγελο και το χαμόγελο χτίζει μια άλλη αύρα γύρω μας. Αυτή η αύρα είναι που σαγηνεύει και έλκει.