Εκεί που πίστευες ότι ο χωρισμός είναι ό,τι χειρότερο, σου βρήκα το κάτι παραπάνω! Το να σε παρατήσουν είναι χειρότερο και με διαφορά. Κλάματα, ανασφάλειες, κι άλλες ανασφάλειες κι ακόμη περισσότερα κλάματα. Τι βαρέθηκες όμως ν’ ακούς:

«Δε φταις εσύ, είναι δικό μου το θέμα»
Όχι, μη γίνεις λίγο πρωτότυπος. Θα μας πάθεις τίποτα. Τουλάχιστον δείξε ότι ξόδεψες έστω και 5’ για να σκεφτείς κάτι καλό. Αν η άλλη σου επιλογή βέβαια ήταν το «σου αξίζει κάτι πολύ καλύτερο από μένα» μας υποχρέωσες.

«Δεν είσαι ο τύπος μου»
Και προφανώς ούτε εσύ ο δικός μου. Πόσο καλύτερο θα ήταν το «δεν ταιριάζουμε», δηλώνοντας ένα συλλογικό ζήτημα και όχι σαν να φταίω εγώ που ω κοίτα να δεις..δε γεννήθηκα ο τύπος σου. Τ’ άστρα θα φταίγανε!

«Είμαι ερωτευμένος με τη φίλη σου»
Δε θα ήθελα να το ξέρω αυτό, περιττό. Ειδικά όταν ξέρεις ότι η φίλη μου δεν πρόκειται να φερθεί άσχημα και να κλεφτεί μαζί σου. Είναι δικιά μου, ντάξει;

«Βγαίνω με άλλη»
Ας μου έλεγες καλύτερα ότι δεν θα έχουμε ποτέ ξανά εκπτώσεις, λιγότερο θα πονούσε. Έχεις κάνει την μπούρδα σου, με έχεις κοροϊδέψει, τη στιγμή που με χωρίζεις είναι αργά για να είσαι ειλικρινής. Ίσως είναι η μόνη στιγμή που μπορείς να πεις ψέματα με την άδεια μου κιόλας. Μην καταστρέφεις κάθε πιθανότητα να εμπιστευτώ άλλον στο μέλλον.

«Δε σε αγάπησα ποτέ»
Συνεχίζει να δείχνει χειρότερο το από πάνω. Αυτό δεν το ελέγχεις, το να μη βγεις με άλλη το ελέγχεις. Και πάλι, πολύ ζόρικο ρε παιδί μου για να είναι η τελευταία κουβέντα.

«Δεν είσαι αρκετά έξυπνη/πλούσια/όμορφη/αστεία για μένα»
Επόμενο;

«Δεν αντέχω την οικογένεια σου/ τους φίλους σου/το γατί σου»
Φήμες λένε ότι είναι μια μικρή δικαιολογία. Μπορεί να προκαλούν άπειρα προβλήματα, ειδικά το γατί, αλλά αν δεν αφήσατε ουσιαστικά κανένα να μπει ανάμεσα σας, τότε … ψάχνει ευκαιρία. Μπορεί να μην αντέχει τη φίλη σου που γκρινιάζει και είναι μέσα στα πόδια σας, αλλά μη μου πεις ότι προτιμάει να σε χάσει για να την ξεφορτωθεί.