Αν υπήρχε ένα παρατσούκλι που να μου ταίριαζε ιδανικά αυτό θα ήταν το Lord Friendzone. Ναι, όπως ο Τζόρα στο Game of Thrones που καλοβλέπει την Ντενέρις, αλλά εκείνη τον έτζασε από σύμβουλό της και αυτός μαδάει μαργαρίτες.

Μου έχει τύχει 3 φορές να την πατήσω με κοπέλα που ξεκινήσαμε φιλικά. Τουλάχιστον από την μεριά της. Γιατί είμαι της άποψης ότι οι φιλίες μεταξύ ανδρών και γυναικών απαιτούν μεγαλύτερο κόπο από την πλευρά των πρώτων για να μην καταλήξουν στα φιλικά γκολ και fuck buddies.

Bάσει του παραπάνω στατιστικού μπορώ να σου βρω με σιγουριά τα σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον αυτός που θεωρείς φίλος σου, θέλει να τα πείτε οριζοντίως κάτω από το πάπλωμα.

1.Οι άνθρωποι σας γνωρίζουν και σας βλέπουν σας ρωτούν αν είστε ζευγάρι κι εκείνος κατεβάζει το κεφάλι και λέει «Όχι, δεν είμαστε», με μια απότομη και κοφτή έκφραση. Από μέσα του λέει «Μακάρι να ήμασταν».

2. Δεν θέλει να τον δεις σε στιγμές/ φάσεις απομυθοποίησης. Εσύ τον νιώθεις φιλαράκι και σκαλίζεις την μύτη σου ή του μιλάς με αηδιαστικές λεπτομέρειες για τοην περίοδό σου κι εκείνος έχει μπλαβιάσει γιατί κρατιέται να μην αεριστεί ή να μην ρευτεί και τρέχει στο μπάνιο.

3. Μυρίζει τα μαλλιά σου. Ναι, και πριν το έκανε, αλλά μετά σου έλεγε «ρε πόσο καιρό έχεις να πλυθείς;».

4. Σου προτείνει μια φορά την εβδομάδα να πας από το σπίτι του. Κι αυτό το έκανες, όμως τώρα έχει βάλει μια μοβ κουρτίνα και έχει κάνει πιο αισθησιακό το φως. Επίσης, μόλις έκανε μπάνιο κι έβαλε κολόνια για να σε υποδεχτεί.

5. Θέλει να σου μαγειρέψει αντί να παραγγείλετε πίτσες και σουβλάκια.

6. Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που σου εξέφρασε το ενδιαφέρον του για κάποια κοπέλα. Για να μην πω ότι κάθε φορά που του λες να τσεκάρει έναν ωραίο πισινό εκείνος δεν ενθουσιάζεται.

7. Σου ετοίμασε πάρτι-έκπληξη για τα γενέθλια σου. Κάθε φίλος το κάνει αυτό. Εκείνος βέβαια ετοίμασε πάρτι μόνο με αυτόν και άλλες 3 φίλες σου. Κανένα άλλο αγόρι.

8. Είναι κολλητάρι με τη μάνα σου και τον συμπαθεί ο μπαμπάς σου. Μόλις απέκτησε δύο συμμάχους.

9. Σε έχει φωτογραφία προφίλ στο Facebook εδώ και 4 μήνες και την περασμένη βδομάδα είχε φωτογραφηθεί με την Μαίρη Συνατσάκη ξέρω γω. (Στο σημείο αυτό να πω πως η Μαίρη είναι μεγάλη αγάπη. Πώς τολμάει να μην την έχει photo profile;)

10. Δεν θέλει να γνωρίσει το νέο σου φίλο. Που τον λένε Ντάριο-Ναχάρις-Παράτα-τον-Ναχαρείς. Αυτό κι αν είναι σημάδι. Τι σημάδι δηλαδή, κοτζάμ λάμπα που ανάβει είναι. Plus, σιχαίνεται οικτρά που ο φίλος σου τον συμπαθεί. Δεν θέλω συμπάθειες ρε…να με φοβάσαι θέλω!!!