Ο έρωτας είναι μια λέξη με βαριά που όταν την πεις πρέπει να την εννοείς to the bone. Ο χρόνος και η στιγμή δεν έχουν σημασία. Μπορεί να είναι μετά το σεξ ή την ώρα που τρώει πατατάκια. Μπορεί να έρθει πριν από την σχέση μπορεί όμως να έρθει και καθώς εκείνη προχωράει. Όποτε όμως και να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι ερωτευμένος το συναίσθημα παραμένει κοσμογονικό.

Για τον άντρα που από την φύση του φοβάται τις ταμπέλες και τους ορισμούς, ο έρωτας είναι υψίστης σημασίας γιατί εκείνη είναι η στιγμή που θα παραδεχτεί στον εαυτό του ότι δεν τον νοιάζουν πλέον τα λόγια που γίνονται ταμπέλες και δεσμά.

Δέκα άντρες μας μιλούν για την πρώτη φορά που συνειδητοποίησαν ότι με την κοπέλα τους ή αυτή που θέλουν για κοπέλα τους είναι διατεθειμένοι να ξεπεράσουν την φύση τους.

Θοδωρής Δημητρίου, 29 ετών

Συνέβη όταν συμπληρώσαμε 9 μήνες μαζί. Είχα πάρει την απόφαση να την γνωρίσω στους δικούς μου, όχι για κάτι επίσημο, απλά και μόνο γιατί η μάνα μου με είχε φάει. Η ζωή όμως στα φέρνει αλλιώς. Γιατί όταν κάτσαμε στο τραπέζι και πήρα μια μικρή απόσταση, έκανα μια υπερβατική έξοδο και είδα αυτό το χαμόγελο της συναναστροφής με τους δικούς μου, ένιωσα να λαμπιρίζουν τα μάτια μου και τότε το είπα μέσα μου.

 

Σωτήρης Σταθάκης, 26 ετών

Ήμουν άρρωστος με πυρετό και όπως τα μικρά παιδιά δεν ήθελα να μείνω μόνος. Ήθελα να με φροντίσει. Χωρίς να της το ζητήσω, πήρε άδεια από την δουλειά, για την ακρίβεια άφησε την άδεια της Κυριακής για να κάτσει μια Τετάρτη να με φροντίζει. Δεν ήξερα εκείνη τη στιγμή να ονοματίσω αυτό που ένιωθα, γιατί ήταν πρωτόγνωρο. Είπα όμως μέσα μου «κάπως έτσι πρέπει να είναι ο έρωτας…Ναι, είμαι ερωτευμένος».

Γιώργος Χατζής, 28 ετών

Ο έρωτας με χτύπησε κατακέφαλα από την πρώτη στιγμή. Έχει έναν  ιδιαίτερο μορφασμό με την μύτη και το χείλος σαν αυτόν που κάνει η μάγισσα στο Bewitched. Ξέρω φαίνεται περίεργο, αλλά σε κάτι τέτοια δεν είναι που βρίσκεται ο έρωτας; Στην παραξενιά του άλλου;

Αντρέας Χαραλαμπίδης, 26 ετών

Με την κοπέλα μου είμαστε μαζί 3 χρόνια και χρειάστηκε αρκετός καιρός για να αισθανθώ έτσι. Εκείνη το είχε νιώσει πιο νωρίς. Σε μένα ήρθε μετά τον ενάμιση χρόνο. Δεν έγινε κάτι συγκεκριμένο. Απλώς είπα μέσα μου ότι έχει έρθει η στιγμή μου να νιώσω κι εγώ αυτό που μου είχαν περιγράψει άλλοι.

Δημήτρης Ξανθόπουλος, 23 ετών

Πάντοτε έλεγα ότι η γυναίκα που θα ερωτευτώ θα είναι αυτή που θα ξυπνάω το πρωί και θα μου αρέσει η κακοσμία του στόματος της, το αμακιγιάριστο πρόσωπό της και η πολύ χύμα φάση της. Αυτό ένιωσα με την κοπέλα μου στον 4ο μήνα της σχέσης μας, όταν ένα πρωινό άνοιξα τα μάτια μου και την είδα.

Κώστας Παπαδέας, 23 ετών

Με όσες κοπέλες είχα κάνει σεξ πριν από την Στέλλα- την κοπέλα που είμαστε μαζί ένα χρόνο τώρα- ήταν just sex. Με την Στέλλα όμως μετά την πρώτη φορά που πάντα είναι ειδική γιατί εξερευνάς το σώμα του άλλου, ήταν κάτι άλλο. Ήταν το make love. Μόνο για εκείνη ήθελα να είμαι τόσο δοτικός.

Δημήτρης Ταμπαξής, 28 ετών

Θα ακουστεί πολύ χαζό, αλλά ο έρωτας μου ήρθε πρώτη φορά με μια κοπέλα που δεν ήμασταν μαζί. Νόμιζα ότι απλώς την ήθελα, αλλά ήταν μια φορά που είδα να μιλάει σε άλλον, να γελάει με τα αστεία του και να τον αγγίζει ερωτικά. Τότε σκέφτηκα ότι μόνο με τα δικά μου αστεία θέλω να γελάει. Ζήλεψα πολύ. Τελικά, πέρασε πολύς καιρός προσπάθειας και δεν κατάφερα να της μεταδώσω αυτό το συναίσθημα.

Γιάννης Λέκκας, 23 ετών

Την πρώτη φορά που ερωτεύτηκα μου το είπαν άλλοι. Ακούγεται αστείο, αλλά καθώς περιέγραφα την κοπέλα μου στους φίλους μου – ήμασταν δεν ήμασταν μαζί ένα δίμηνο- άρχισα να λέω πράγματα που δεν τα είχα ξαναπεί. Και γινόμουν τόσο παραστατικός και με μεγάλο χαμόγελο…Μέχρι και ότι είμαστε μαζί 52 μέρες τους είπα. Τότε μου λένε «Ρε φίλε είσαι τρελά ερωτευμένος εσύ». Στην αρχή γέλασα. «Όχι ρε σεις, είπα εγώ ερωτευμένος. Ναι μου αρέσει το γέλιο της, ναι θέλω να την βλέπω κάθε μέρα, ναι αυτή τη στιγμή μου λείπει κι ας την είδα πριν έρθω εδώ…Ρε…Είμαι ερωτευμένος!!!»

Αλέξανδρος Πορφύρης, 23 ετών

Με την γυναίκα μου ο έρωτας ήρθε πολύ περίεργα. Εκείνη στην αρχή με ήθελε, αλλά εγώ της φερόμουν φιλικά. Έγιναν διάφορα και ήθελα να επανορθώσω για μια κακή συμπεριφορά. Την επισκέφθηκα στην Αγγλία που μένει, πάλι χωρίς ερωτική διάθεση και της είπα ότι για να την ευχαριστήσω για την βοήθεια εκεί, επειδή έψαχνα δουλειά, αλλά και για να επανορθώσω, θα της κάνω δώρο ταξίδι στην Πράγα. Το πρώτο βράδυ την πήγα σε ένα πλωτό εστιατόριο και εκεί είναι που κατάλαβα ότι την είχα ερωτευτεί.

Εγώ

Αν και μόλις 23 ετών έχω προλάβει να ερωτευτώ μία φορά. Ήταν όμως έρωτας μονόπατος, καθώς δεν έκανα ποτέ κάτι με αυτή την κοπέλα. Μια επιλογή μου την έφερε τυχαία στον δρόμο μου και μετά από λίγους μήνες γνωριμίας ένιωσα να με κατακλύζει αυτό το συναίσθημα. Ήταν όμως τόσο περίεργο που την στιγμή που της το είπα, ήταν η στιγμή που αυτό άρχισε σιγά σιγά να ξεθωριάζει.