Φήμες λένε ότι για να ξεπεράσεις μια σχέση χρειάζεσαι τόσο χρόνο ανάρρωσης όσο και το μισό χρονικό διάστημα της σχέσης. Σύμφωνα μ' αυτή τη λογική για να συνέλθεις πλήρως από μια σχέση που κράτησε 2 χρόνια για παράδειγμα, χρειάζεσαι γύρω στον 1 χρόνο. Δεν ξέρω αν ισχύει στην περίπτωση σου (και γενικότερα), αλλά μέτρα τα σημάδια και ίσως δεις ότι είσαι ήδη έτοιμη για να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα:

1. Δεν περιμένεις πια μήνυμα του. 
Έχεις σταματήσει να τσεκάρεις το τηλέφωνο σου για μήνυμα, το skype σου για κλήση, το profile του στο facebook για περίεργα σχόλια, το instagram για να δεις αν έσβησε τις φωτογραφίες σας, το profile του στο twitter του για να δεις αν κλαίγεται ακόμη και γενικά ... όλα τα social media που μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Είναι λογικό να περιμένεις ένα σημάδι από αυτόν, αλλά όταν ξεπερνάς σιγά σιγά αυτή τη μανία της διαδικτυακής κατασκοπίας για κάθε του κίνηση, ναι μάλλον είσαι σε πολύ καλό στάδιο. Και μπράβο σου!

2. Δε σ΄ενδιαφέρει αν προχώρησε στη ζωή του.
Τον πετυχαίνεις με άλλη ή σε πληροφορούν ότι τον είδαν με κοπέλα αγνώστων στοιχείων (βέβαια, αν την είδε φίλη σου, ξέρουμε ότι σ' έχει πληροφορήσει ακόμη και για το πόσες βλεφαρίδες έχει αυτή) και δε σ΄επηρεάζει. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Σου περνάει αδιάφορο και είναι πολύ πολύ πολύ καλό σημάδι.

friends animated GIF

3. Συνειδητοποιείς ότι έμαθες πράγματα από αυτόν.
Άλλο ένα πολύ θετικό στάδιο για την πορεία της ανάρρωσης σου. Σου έχει περάσει ο θυμός/η οργή/η στεναχώρια και αρχίζεις να το βλέπεις λίγο πιο ώριμα το πράγμα. 'Ολο και κάτι θα σου έμαθε το άτομο αλλά και η σχέση σας στο σύνολο της. Κρατάς τα καλά από τη σχέση σας και ξεκαθαρίζεις μέσα σου τι θέλεις και τι δε θέλεις από την επόμενη σχέση που θα κάνεις.

4. ''Σπάνια σε συλλογιέμαι, σπάνια στεναχωριέμαι''.
Το χει πει και το Δεσποινάκι. Όταν φεύγει από το μυαλό σου, όταν περνάνε μέρες χωρίς να αναφέρεις το όνομα του, όταν σταματάνε να σου έρχονται αναμνήσεις, τότε είσαι σχεδόν έτοιμη να πάρεις εξιτήριο. Συνήθως αυτά είναι τα δύσκολα του χωρισμού, τον σκέφτεσαι συνέχεια, μιλάς γι΄αυτόν non stop, όλα στον θυμίζουν απλά κι αγαπημένα ... ευτυχώς τα ξεπέρασες (και αυτόν μαζί!).

friends animated GIF

5. Ξεκαθάρισες τα συναισθήματα σου.
Πολλές φορές, αυτό που μένει από ένα χωρισμό είναι ένα μπερδεμένο πακέτο συναισθημάτων. Απ' όλα θα βρεις εκεί μέσα: από αγάπη και έρωτα, μέχρι απογοήτευση και πίκρα ... Όταν όμως τίποτα από αυτά δεν το νιώθεις τόσο έντονα, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

6. Σου τραβάνε άλλοι το ενδιαφέρον.
Αυτή τη σπίθα που αρχίζεις και νιώθεις για κάποιον άλλο μην την αγνοήσεις γιατί είναι καλό σημάδι. Όσο βιώνεις το χωρισμό σου, δε θες να σκεφτείς κανέναν άλλο. Όταν όμως σκέφτεσαι κάποιον άλλο, δε σημαίνει κάτι; Έχεις φτάσει σ΄αυτό το σημείο που πρέπει να ασχολήθεις με κάποιον άλλο ... και με συνταγή γιατρού!