Εάν είσαι beauty maniac, τότε είναι πολύ πιθανό αυτές τις μέρες, εκεί όπου όλοι βλέπουν υλικά για κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και γεμιστές γαλοπούλες εσύ να βλέπεις τα συστατικά που θα κάνουν θαύματα στα μαλλιά, την επιδερμίδα και τα χείλη σου!

Κάτσε λοιπόν δίπλα στη μαμά σου όταν ετοιμάζει τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα εδέσματα (να χαρεί κι αυτή λιγάκι) και εμπνεύσου για να φτιάξεις τα δικά σου, «σπιτικά» και άκρως αποτελεσματικά προϊόντα ομορφιάς.

Να μερικές προτάσεις:

Μάσκα προσώπου «μελομακάρονο»

Το νοστιμότατο και υγιεινό –αν και αρκετά παχυντικό- γλυκάκι των Χριστουγέννων περιέχει λάδι, μπαχαρικά (κανέλα και γαρίφαλο) και, φυσικά, μέλι. Μ’ αυτά εσύ θα φτιάξεις μια super μάσκα προσώπου με αντιφλεγμονώδη δράση που μειώνει την ερυθρότητα, τις ευρυαγγείες και το πρήξιμο.

Θα χρειαστείς:

  • 2 κουταλιές του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο

Ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολάκι. Απλώνεις το μίγμα στο πρόσωπο και το αφήνεις για μισή ώρα. Ξεβγάζεις καλά με χλιαρό νερό, κάνοντας ταυτόχρονα ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο ώστε να γίνει ελαφριά απολέπιση.

 

Lip scrub «κουραμπιές»

Βούτυρο… Ζάχαρη… Αμύγδαλο… Η μαμά σου σκέφτεται «κουραμπιές»! Εσύ σκέφτεσαι «scrub χειλιών». Η μαλακτική δράση του βουτύρου σε συνδυασμό με την αγριωπή υφή που προσφέρει η ζάχαρη και το τριμμένο αμύγδαλο θα κάνουν εξαιρετική απολέπιση στα χείλη και θα τα αφήσουν λεία και απαλά, έτοιμα για φορέσεις το κατακόκκινο κραγιόν στο ρεβεγιόν.

Θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλιά του γλυκού αμύγδαλο τριμμένο

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και όταν είναι ομοιογενές απλώνεις μια μικρή ποσότητα στα χείλη και κάνεις ελαφρύ μασάζ με ένα κομμάτι πανί. Ξεβγάζεις με χλιαρό νερό και είσαι έτοιμη!

 

Μάσκα μαλλιών «δίπλες»

Ξεκαθάρισε στη μαμά σου ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φας κάτι που είναι ταυτόχρονα ΚΑΙ γλυκό ΚΑΙ τηγανητό. Γι’ αυτό, ας σου δώσει τα υλικά της δικής σου μερίδας πριν τα χρησιμοποιήσει. Μ’ αυτά εσύ θα φτιάξεις μια απλή αλλά φοβερή μάσκα μαλλιών!

Θα χρειαστείς:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Ζέστανε λίγο το λάδι στο φούρνο μικροκυμμάτων (η θερμοκρασία βοηθάει την τρίχα να απορροφήσει καλύτερα τα συστατικά). Πρόσθεσε το μέλι και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να λιώσει και το μίγμα να γίνει αρκετά ρευστό. Άπλωσέ το στα μαλλιά σου (είναι προτιμότερο να είναι υγρά γιατί έτσι θα απλωθεί καλύτερα), προσέχοντας να καλύψει ιδιαίτερα τις άκρες που έχουν τις περισσότερες φθορές. Φόρεσε ένα σκουφάκι μπάνιου και άφησε τη μάσκα για 30-40 λεπτά Στη συνέχεια λούσε τα μαλλιά σου με το σαμπουάν σου.  Τα μαλλιά σου θα είναι λαμπερά, απαλά και γεμάτα ζωντάνια.

 

Foot scrub «γεμιστή γαλοπούλα»

Εντάξει, η γαλοπούλα δύσκολα θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στην περιποίηση του προσώπου ή του σώματός σου (δεν ισχύει το ίδιο και για τα μοσχαρίσια φιλέτα, εάν η μαμά σου πρόκειται να κάνει κάτι εναλλακτικό για το γιορτινό τραπέζι). Η γέμιση όμως έχει ένα σωρό υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις, μμμμμμ….τι λες για ένα scrub για τα πόδια σου;

Θα χρειαστείς:

  • ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι καφέ
  • 1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς τριμμένους

Ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά και απλώνεις το μίγμα στα πόδια κάνοντας μασάζ Τα λιπαρά οξέα από το ελαιόλαδο και τους ξηρούς καρπούς θα θιρέψουν άμεσα τις ξηρές περιοχές των ποδιών, όπως οι φτέρνες, ενώ ο καφές τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα πιο απαλή και λαμπερή επιδερμίδα.

Καλές γιορτές!!!