Σύμφωνα με δεδομένα που εξέτασε το αγαπημένο μας facebook, ο περασμένος Νοέμβριος 2014  ήταν ο μήνας όπου αυξήθηκαν οι χωρισμοί. Κάτι τέτοιο συμβαίνει γιατί όταν βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τις γιορτές αρχίζουμε να αναθεωρούμε κάποια πράγματα ( '' μπα δε θέλω δεσμεύσεις, προτιμώ να βγω με τις φίλες μου τα Χριστούγεννα") ή ξεκαθαρίζουμε καταστάσεις ώστε να έχουν προλάβει να ξεχαστούν όλα το πολύ μέχρι τη Νέα χρονιά!

Αν βρίσκεσαι ανάμεσα σ' αυτές που  χώρισαν λίγο  πριν τις γιορτές ή  ακόμη χειρότερα χειρότερα,ας πούμε την παραμονή Πρωτοχρονιάς ή -τέλος πάντων- όποτε και να χώρισες, είναι μερικές φάσεις που θα τις περάσεις θες - δε θες!

1. Λίγες μέρες μετά το χωρισμό θα θες να του μιλήσεις. Σε περίπτωση που το τέλος ήταν πέρα για πέρα οριστικό, μάλλον είναι πολύ κακή ιδέα να ξεκινήσετε πάλι τα πάρε - δώσε. Κανείς δεν είναι έτοιμος γι' αυτό, μπορεί να χρειαστεί πολύς καιρός ακόμη ώστε να αποκτήσετε μια τυπική επικοινωνία. Γι' αυτό πριν στείλεις μήνυμα ή πάρεις τηλέφωνο, σκέψου αν έχεις στ' αλήθεια ένα σοβαρό λόγο να το κάνεις.

2. Θα σου λείψει η οικογένεια του, μερικοί φίλοι, ο σκύλος του. Για το σκύλο δεν μπορώ να προτείνω κάτι, αλλά για τους υπόλοιπους αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κρατάς μια αξιοπρεπή και προσεκτική επαφή. Όχι, δε θα τους χρησιμοποιήσεις για να διατυμπανίσεις πόσο τον ξεπέρασες ή πόσο καλά είσαι χωρίς αυτόν. Μπορείς να τους μιλάς/βλέπεις σε λογικά πλαίσια.

3. Θα νιώσεις ότι τον αγαπάς και ότι σου λείπει. Ξάπλωσε και θα σου περάσει. Ναι και τις 400 φορές που θα το νιώσεις. Αν χρειαστεί, κλάψε ή φάε ένα κουτί σοκολατάκια ή κλείσε ραντεβού για μανικιούρ. Κακόμαθε τον εαυτό σου (με μέτρο! δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα!) μέχρι να αρχίσεις να συνέρχεσαι.

4. Τυχαία πράγματα θα σου θυμίσουν όμορφες στιγμές σας. Εκείνη η κούπα που σου αγόρασε στο ταξίδι σας, εκείνο το κασκόλ που σου έκανε δώρο τις γιορτές, τα εισιτήρια από τη συναυλία που πήγατε. Μην τα πετάξεις πάντως, πιστεύω ότι θα το μετανιώσεις μετά από καιρό.

5. Άβολες και περίεργες στιγμές με τους κοινούς σας φίλους. Θα τεντώνεις τ' αυτιά σου να τσιμπήσεις καμιά κουβέντα για το τι κάνει και που είναι, αλλά και άγχος αν θα τον πετύχεις πουθενά, φυσικά θα θες να ρωτήσεις γι' αυτόν αλλά θα κάνεις πίσω, κυρίως θα εύχεσαι να μάθεις κάτι του στυλ '' είναι πολύ στεναχωρημένος, του λείπεις, δε μιλιέται'' ,και νααα η απογοήτευση όταν δε θα ακούς αυτά που θες.

6. Θα θες να είναι καλά, αλλά όχι ΠΟΛΥ καλά. Είναι αυτό το τόσο γνώριμο συναίσθημα που θες να ξέρεις ότι ο άλλος είναι καλά, αλλά πρώτον όχι πιο καλά από σένα, δεύτερον όχι πολύ καλά με κάποιο άλλο άτομο, τρίτον όχι τόσο καλά που να μη σε σκέφτεται καν.

7. Στην καινούρια σου σχέση, θα μιλάς γι' αυτόν. Είναι πια μέρος της ιστορίας σου, δε θα νιώθεις όπως τον πρώτο καιρό του χωρισμού, αλλά και πάλι θα νιώθεις την ανάγκη να μιλάς γι' αυτόν. Μην το παρακάνεις, γιατί αλλιώς αργά ή γρήγορα και η νέα σου σχέση θα περάσει στην ιστορία!