Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Στο λύκειο και το πανεπιστήμιο υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνεις talk of the class, αλλά είναι ένας που σίγουρα θα σε κατατάξει ψηλά στις προτιμήσεις των άλλων: Τα πάρτι. Και τώρα με τις Απόκριες που όλοι χαίρονται και παρτάρουν)  έχεις ένα ακόμη λόγο. 

Σίγουρα θα έχεις βρεθεί σε αρκετά πάρτι κι εσύ η ίδια. Άλλα γενεθλίων, άλλα μασκέ, αλλά για να γιορτάσετε το τέλος της σχολικής χρονιάς και άλλα για να γιορτάσετε την αρχή της. Κάποια ήταν πολύ καλά, κάποια όμως μεγάλη μάπα. Και πίστεψε μας δεν θες με τίποτα να σε θυμούνται ως το κορίτσι που διοργάνωσε εκείνο το άθλιο πάρτι που είχε μόνο κοακόλες και Gordon’s Space. Αν δεν μας πιστεύεις ρώτα αυτόν που πίνει ακόμα Gordon’s Space.

Το πάρτι που θα διοργανώσεις θες να είναι αυτό που θα περιμένουν όλοι και αυτό που θα το θυμούνται όλοι. Και είναι το πάρτι που γίνεται σε σπίτι. Ένας από τους φίλους μου έχει γίνει συνώνυμος των πάρτι στη σχολή. 

Για να το πετύχεις χρειάζεται και η συγκυρία, αυτό που λέμε timing, αλλά υπάρχει πάντα και ο δωδεκάλογος του πάρτι. Μερικά must και mustn’t (ναι, τόσο απόλυτα) που εξασφαλίζουν το πάρτι σου να είναι τουλάχιστον καλό. Και ως προσδοκία και εκείνη τη στιγμή και ως ανάμνηση μετά.

1.Διάλεξε σωστή ημερομηνία. Η περίοδος διεξαγωγής του παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Προτίμησε κοντά στα Χριστούγεννα, κοντά στις Απόκριες ή τέλη Ιούνη.

2. Διέδωσε φήμες. Τα παιδιά σε έχουν σταμπάρει ως πολύ low profile κοπέλα και έχουν δεδομένο ότι δεν θα είναι καλό, άρα δεν θα έρθουν. Μαζί με τις φίλες σου αύξησε τις προσδοκίες για να έρθει και η διάθεση.

3.Πρέσαρε τους δημοφιλείς. Αν έρθουν αυτοί έχεις σιγουρέψει ένα μίνιμουμ κόσμου κοντά στα 30 άτομα.

4. Μην το οργανώσεις μόνη σου. Με τόσα που χρειάζεται το πάρτι θα πελαγώσεις. Πάρε δύο φίλες και ανάθεσε tasks. Στην Φοίβη τον πάγο.

5. Πόνταρε στα ποτά. Στην ηλικία σου το φαγητό δεν ενθουσιάζει. Θα έχεις 2-3 πίτσες και κάτι μπομπίτες, αλλά ως εκεί. Τα κεφτεδάκια, οι σάλτσες και τα σουφλέ θα θυμίσουν πάρτι στα 14.

6. Σιγούρεψε ότι οι γονείς δεν πρόκειται να εμφανιστούν. Αν έχεις ωραία μαμά άσε την να κυκλοφορεί ελεύθερα, θα μετρήσει στους δημοφιλείς.

7. Μίλα προσωπικά εσύ σε αυτούς που θες να έρθουν οπωσδήποτε. Φρόντισε να ξέρουν και τον δρόμο για το σπίτι σου για να φέρουν τους άλλους.

8.Ένα καραόκε σε πάρτι πάντα μετράει.

9. ΟΧΙ ΜΠΟΥΚΑΛΑ. Μέχρι Θάρρος ή Αλήθεια και πολύ σου είναι.

10. Να είσαι εκθαμβωτική. Δεν θες να θυμούνται ένα πολύ ωραίο πάρτι. Θες να θυμούνται εσένα και το πάρτι ΣΟΥ. Όχι φούστα μέχρι τον αφαλό.

11. Nametags και παιχνίδια με μαρκαδόρους να τα ξεχάσεις. Δεν σε λένε Γκέλερ!

12. Η μουσική είναι πρώτιστο μέλημα. Θα έχεις σίγουρα έναν φίλο που το παίζει DJ. Είναι από τις στιγμές που σταματάς να τον κοροϊδεύεις και τον εμπιστεύεσαι. Για τέτοια πάρτι είναι κομπλέ.