Εάν αναζητάς μια καινούρια αρχή στα ερωτικά σου, μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις στάση γενικότερα. Ξεκίνα αποβάλλοντας μερικές κακές συνήθειες που σε κάνουν να πιστεύεις ότι έχεις το μαγνήτη που τραβάει τους ηλίθιους γκόμενους!

1.    Περιμένεις πάντα από τον άλλον να κάνει την πρώτη κίνηση


Φυσικά και δε σου λέμε να την πέφτεις στον ένα μετά τον άλλον, αλλά δεν είναι απαραίτητο να περιμένεις όλη νύχτα να κάνει εκείνος την πρώτη κίνηση. 

2.    Στέλνεις μηνύματα όταν είσαι μεθυσμένη
Εντάξει, όλοι το έχουμε κάνει. Αλλά στο σχολείο. Εάν είσαι πάνω από 18, θα πρέπει να περιορίσεις να στέλνεις μηνύματα ή να παίρνεις τηλέφωνα τον πρώην σου ή το άτομο που σε ενδιαφέρει, γιατί πρώτον δείχνει λίγο απελπισία και δεύτερον δεν θα σε πάρουν στα σοβαρά.

3.    Σπαταλάς χρόνο σε κάποιον που δε σου αρέσει

Αφού δε σου κάνει κούκου ρε κοπελιά, κρίμα δεν είναι να το ταλαιπωρείς το παιδί;

4.    Σπαταλάς χρόνο σε κάποιον που δεν του αρέσεις
Εάν μας γουστάρει ένας άντρας, μπορούμε να το καταλάβουμε –εύχομαι δηλαδή!-. Τώρα, εάν βλέπεις ότι δεν πολυνοιάζεται, είναι επίσης κρίμα να σπαταλάς χρόνο, ενέργεια και δυνάμεις σε έναν «χλιαρό» τύπο.

5.    Προσποιείσαι κάποια άλλη


Το να κρύβεις τον εαυτό σου, θα σε αφήσει κάποια στιγμή –μαθηματικά βέβαιο- χωρίς φίλους και χωρίς σύντροφο. Το να τον αποκαλύψεις βέβαια, όταν έχεις μάθει να προσποιείσαι, θέλει πολλή δουλειά. Μπορείς όμως να την ξεκινήσεις αυτή τη χρονιά.

6.    Εστιάζεις στα ψεγάδια του


«Δεν μου αρέσει τα παπούτσια που φοράει«,« δεν μου μίλησε καλά τις προάλλες», εντάξει, δε σου λέω να μην είσαι απαιτητική από τον άλλον, ούτε να γίνεις θύμα, αλλά θα μπορούσες να μη δίνεις τόση σημασία στα αρνητικά του. Εκτός κι αν είναι πιο πολλά από τα θετικά του. 

7.    Εστιάζεις στα ψεγάδια σου
Η θεραπεία λέγεται αυτοπεποίθηση. Αυτοεκτίμηση. Αγάπη για τον εαυτό μας.

8.    Σε απασχολεί συνεχώς η γνώμη των άλλων


Τι θα πουν οι φίλοι, τι θα πει η μαμά σου, τι θα πει ο γείτονας…. Καιρός να την αλλάξεις αυτή την κακή συνήθεια γιατί –πολύ απλά- δεν γίνεται να αρέσεις σε όλους. 

9.    Επιστρέφεις πάντα στον πρώην


Νομίζω η χειρότερη συνήθεια από όλες.  Σπαταλάς χρόνια ολόκληρα, για ένα άτομο που έχει αποδείξει τι είναι και τι όχι. Κι εσύ παρόλα αυτά, γυρνάς. Τέρμα τα πισωγυρίσματα, λοιπόν, το 2015.

10.    Συγκρίνεις τη σχέση σου με άλλες
Αρραβωνιάστηκε η φίλη σου και γιατί δεν έχεις αρραβωνιαστεί κι εσύ; Τα παιδιά που κάνετε παρέα θα πάνε ταξίδι την Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο, ενώ εσείς όχι; Κάνεις λάθος εάν συγκρίνεις τη σχέση σου με τις άλλες. Κάθε σχέση έχει τους δικούς της κανόνες και τα δικά της όρια. Διόρθωσε όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτή την κάκιστη συνήθεια, γιατί μπορεί να δηλητηριάσει και να καταστρέψει τη σχέση σου.