Πόσες φορές γκρίνιαξες για τα αγόρια που έχεις χάσει μέσα από τα χέρια σου; Πόσες φορές άκουσες την ατάκα «ξέρεις, δεν ήμουν έτοιμος για σχέση μαζί σου». Πότε ήταν η τελευταία φορά που αν και τα έδωσες όλα, εκείνος εξαφανίστηκε; Γιατί συνεχώς ανακαλύπτεις ότι άλλες τα καταφέρνουν καλύτερα χωρίς να φαίνεται να το επιδιώκουν;

Όλοι οι ειδικοί στην περίπτωσή σου θα κούναγαν το κεφάλι τους και θα προσπαθούσαν να σε εκπαιδεύσουν σε όλα όσα πρέπει να σταματήσεις να κάνεις – αν θέλεις χειροπιαστά αποτελέσματα.  Τα μαθήματα ζωής και σχέσεων που πήρες από μεγαλύτερης ηλικίας πρότυπα, έχουν παλιώσει.

Κοίτα πού το πήρες λάθος:

  1. Μην προσπαθείς να το «παίξεις» η καλύτερη για εκείνον. Αυτή η μέθοδος των μαμάδων μας δεν πιάνει πια… Οι πιο ενδιαφέροντες τύποι δεν νοιάζονται αν είσαι η ομορφότερη ή η πιο ευγενική. Αντιθέτως, θέλουν εκείνοι να σε ανακαλύψουν. Να σε ψάξουν για να εντοπίσουν με τη σειρά τους τι κρύβεις.
  2. Δεν χρειάζεται να μετατραπείς στην «τέλεια» σύντροφο. Η τελειομανία δεν έχει πια μεγάλη αξία στο χρηματιστήριο των σχέσεων. Είναι κουραστικό, απαιτητικό και άχρηστο να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Υπάρχουν πιο απλοί τρόποι να μπεις στο μυαλό του και το «άριστο -βιογραφικό -που -είναι -ορθάνοιχτο -μπροστά -του» δεν δημιουργεί πια ενδιαφέρον.
  3. Δεν πρέπει να αγωνιάς για τα μικρά ελαττώματά σου. Είναι στο χέρι σου να μην τα αντιληφθεί καν ή, το ακόμα καλύτερο, να τα ερωτευθεί πάνω σου. Σε έναν άντρα αρκεί να κολλήσει με μια γυναίκα και να πεισθεί ότι είναι μοναδική και όλα τα υπόλοιπα είναι ασήμαντες λεπτομέρειες.
  4.  Μιλάς ασταμάτητα και ετοιμάζεσαι να εξομολογηθείς τα πάντα για τη ζωή σου μέχρι εκείνη την στιγμή; Λάθος! Άφησέ τον να μείνει με την περιέργεια. Ποια είσαι, από πού έρχεσαι, τι κάνεις ακριβώς, τι σου αρέσει, με ποια ταινία έκλαψες… δεν πρέπει να ξέρει για σένα τόσα όσα είναι απαραίτητα για να σε αναζητήσει.
  5. Διάβασες κάπου ότι στους άντρες αρέσει να ελέγχουν την κατάσταση; Old news! Αν συνειδητοποιήσουν πολύ νωρίς ότι έχουν το έλεγχο, θα μειωθεί και ο ενθουσιασμός τους. Θα ξεφουσκώσει το ενδιαφέρον τους και δεν θα νιώσουν καμιά πρόκληση να σε κυνηγήσουν. Δεν είναι οι πατεράδες της δεκαετίας του ’60 που βλέπεις στις σειρές εποχής. Αγόρια είναι που θέλουν να τα ιντριγκάρεις!
  6. Μήπως πίστεψες τη γιαγιά σου όταν σου περιέγραφε πώς οι άντρες της εποχής της δεν ήθελαν τις ανεξάρτητες γυναίκες γιατί τις φοβούνταν μην τους φύγουν! Σε αυτή τη χιλιετία τα πράγματα έχουν αλλάξει: η ανεξαρτησία, η αυτονομία, η δυναμική στάση ζωής είναι αξίες που μετράνε περισσότερο και τον βάζουν τον άλλον στη διαδικασία να «δουλέψει» λίγο παραπάνω για να βρεθεί ισότιμα στο πλευρό μας. Δίνουμε ευκαιρίες αλλά δεν “φωνάζουμε” από μακριά ότι είμαστε διαθέσιμες να δεχτούμε τα πάντα.